Windows 8'de AMD Switchable Graphics Çalıştırma Rehberi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Windows 8'de AMD Switchable Graphics teknolojisini çalıştırmak için iki yöntem mevcut. Bunlardan ilki, dahili Intel GPU'yu tamamen devre dışı bırakıyor. İkinci yöntem biraz daha karmaşık fakat bu yöntemde her iki grafik işlemciyi kullanabiliyorsunuz.

Güncelleme (20.01.2013): Bu yöntemlerle uğraşmanıza gerek yok artık. Bu sürücüyü yükleyerek sorunu çözebilirsiniz:

[h=1]Intel + AMD Ekran Kartlı PC'ler için Catalyst 13.1 WHQL UnifL[/h]


İlk Yöntem:


Öncelikle Internet Explorer kullanıyorsanız Chrome indirip kullanın. Zira bu yöntemde sonra IE çalışmayacak.


1. İlk iş olarak Windows Update'i kapatın. Aksi takdirde sürücü size sorulmadan otomatik olarak yüklenecek ve tüm emekleriniz boşa gidecektir.

2. Denetim Masası'ndaki "Program and Components" kısmından AMD Catalyst'i kaldırın. Ardından yine Kontrol panel'de yer alan "Aygıtlar" bölümüne girerek AMD ve Intel sürücülerini kaldırın. Intel HD sürücüsünü kaldırırken sürücüyü silme seçeneğini seçin.

3. Bilgisayarı yeniden başlatın ve bunları indirin:

http://www2.ati.com/drivers/hotfix/win8/amd_catalyst_win8_consumer_preview_
[rc10].exe

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp53001-53500/sp53025.exe - 300 MB

4. SP53025.exe dosyasını Windows 7 uyumluluk modunda yükleyin. (Varsayılan olarak C:/SWsetup klasörüne çıkartacaktır dosyaları.) Ardından yüklemeye başlayın fakat burada "Custom/Özel" seçeneğini seçin. Bir sonraki adımda Catalyst'in onay işaretini kaldırın. Diğer bütün bileşenleri işaretleyin fakat kurulum bitince bilgisayarı yeniden başlatmayın.

5. AMD Windows 8 Consumer Preview sürücüsünü kurmaya başlayın. Sadece "Catalyst"i seçip onun kurulmasını sağlayın.

switchable.png


Bilgisayarı yeniden başlatın. AMD ile Intel arasında geçiş yapamayacaksınız. Varsayılan olarak AMD Hd 6770M çalışacak. Metro uygulamaları ve Internet Explorer çalışmayacak!

İkinci Yöntem:

Bu yöntemle Metro uygulamaları ve diğer her şey sorunsuz çalışacaktır.

Not: Kendi sürücülerinizi imzalamanızı gerektirmektedir. Yine sürücü imza zorunluluğunu devre dışı bırakmalı ve bazı INF dosyalarında değişiklik yapmalısınız.

Gereksinimler:

  • .NET Framework 3.5 -- "Turn Windows features on or off / Windows özelliklerini aç/kapa" kısmından devreye sokulabilir.
  • Windows Driver Kit (WDK) -- Buradan indirilebilir.
  • Windows Update'i güncelleştirmeleri indirecek fakat yüklerken size soracak şekilde ayarlayın. "Download updates but let me choose wether to install them" Ayrıca Intel ve AMD güncellemelerini gizleyin.

1. Buradan en son Switchable Graphics sürücüsünü indirin: leshcat blog IT Tips & Tricks: Catalyst 12.3 Pre-WHQL UnifL for Switchable Graphics

2. Yükleyiciyi çalıştırın. Dosyaları klasöre çıkartacak ve sürücü imzalamayı (Signing enforcement of Windows) devre dışı bırakmanızı söyleyecektir. Bilgisayarı yeniden başlatınca "Windows 8 Consumer Preview" yanında "Test Mode" ibaresini görürseniz sürücü imzalamanın devre dışı bırakılmış olduğunu anlayabilirsiniz.

3. Bu adımda AMD Yükleyiciyi çalıştırmayın. Bazı dosyaları değiştireceğiz. Sürücü "C:\Drivers\Catalyst 12.3 Pre-WHQL UnifL" adresinde yer alacak.

4. Bu dizine gidip şu dosyayı açın "Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7133662.inf" ve şu değişiklikleri yapın:

[Version] bölümüne şunu ekleyin:

Kod:
[Version]
CatalogFile=C7133662.CAT

Desteklenen bütün kartların listelendiği bir kısım mevcut. Bu kısmın adını "[ATI.Mfg.NTamd64.6.1]" yerine "[ATI.Mfg.NTamd64.6.2]" yapın.

Şöyle gözükmeli:

Kod:
[Manufacturer]
%ATI% = ATI.Mfg, NTamd64.6.1, NTamd64.6.2

[ATI.Mfg.NTamd64.6.2]
"%AMD68F2.1%" = ati2mtag_VancouverC_PXAI, PCI\VEN_1002&DEV_68F2
"%AMD9519.1%" = ati2mtag_VancouverC_PXAI, PCI\VEN_1002&DEV_9519

5. Bu rehberi kullanarak sürücü paketini test amaçlı imzalayın.

6. Bir önceki adımdan sonra elinizde Catalog dosyası ve düzenlediğimiz INF dosyası olması gerek.

7. Şimdi bir sonraki adıma geçerek AMD Yükleyici'sini "Win 7" uyumluluk modunda çalıştırın. Sürücü yükleme büyük ihtimalle başarısız olacak fakat Catalyst yazılımı bileşenleri yüklenecektir.

8. Şimdi sürücüyü yüklemek için "Have disk / Diskim var" metodunu kullanacağız ve az önce gösterilen modifiye edilmiş INF dosyasını hem Intel hem de AMD ekran kartı için kullanacağız.

9. Eğer test amaçlı sürücü imzalama kısmını doğru yaptıysanız sürücü sorunsuz yüklenecektir.

10. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp istediğiniz ekran kartını seçin.

switchable.png


Bilinen sorunlar:
- Geçiş bazen mümkün olmuyor ve sistem mavi ekran veriyor
- AMD GPU devrede olsa dahi Intel GPU ayarları çalışabiliyor

Özellikler:
AMD GPU kapatılabiliyor, böylece pilden tasarruf edebiliyorsunuz.
 
Abicim merhaba, sırf senin bu açtığın konu için sana teşekkür etmek için üye oldum. Switchable graphics'i falan araştırıyordum. Yabancı sitelerde falan senin verdiğin bu HP linki falan vardı. Aşırı yordum, 3 gündür kafayı bunla bozacağım. Eğer gene bu senin yazınla beceremezsem bana uzaktan erişimle yardımcı olur musun? Gerçekten çok canım sıkıldı, 3 gündür yardım elini bekliyorum abicim, çok teşekkür ederim şimdiden
smile.png
 
Bilgisayarının modeli nedir? Windows için uygun sürücüyü bulabiliriz diye tahmin ediyorum.
Abi 3 gündür denemediğim şey kalmadı bütün uygun sürücüleri yükledim ancak çalışmıyor. Yardımcı olabilirsen çok memnun olurum. ATI Radeon HD 5500. 5000 serisi oluyor bilgisayar. Toshiba Satelitte C660.

Çok teşekkür ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer konuda sorunum çözüldü dediniz?

Bu ekrandaki gibi hem Intel hem Amd seçebileceğim seçenekler yok. Buradaki gibi yapmak istedim ama olmadı. Burada anlatılanları uyguladım fakat yine manuel olarak geçiş yapma seçenekleri çıkmıyor. Böyle kullanmaya alışmalıyım galiba. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ekrandaki gibi hem Intel hem Amd seçebileceğim seçenekler yok. Buradaki gibi yapmak istedim ama olmadı. Burada anlatılanları uyguladım fakat yine manuel olarak geçiş yapma seçenekleri çıkmıyor. Böyle kullanmaya alışmalıyım galiba. :)

Yukarıdaki yöntem artık kullanılamıyor.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı