Ünlü bir yayıncıyı kiralamak ne kadar tutar?

Örneğin ünlü bir Twitch yayıncısını kiralamak, istediğin oyunu oynatma içeriği izletme gibi işlemler tahmini ne kadar ücret tutar?

Hocam elraenn tarzı ünlü yayıncılar YouTube hesaplarının hakkında kısmına iş mail adreslerini koyar. Oradan kendilerine ulaşabilirsiniz fakat ne kadar ücret isterler bilmiyorum bence 10.000TL'lerden aşağı olmaz. Hatta 100.000TL falan da diyebiliriz. Bence en iyisi tüm istediğiniz yayıncılara topluca usüllere uygun iş dili kullanarak bir mail gönderin. Ve ne kadar ücret talep ettiklerini sorun.
 
Ne için kiralayacağınıza bağlı. Kişiden kişiye de fiyat baya bir değişiklik gösterir bu arada.

Yaptığım değil fakat bazı basit oyunlar ve sıkıcı videoları saatlerce izleyip ne kadar ücret alıyorlar onu öğrenmek istiyorum.
Kime göre, neye göre basit ve sıkıcı? Mesela ben Elraenn'in Streamer Life Simulator ve İnternet Cafe Simulator serisini bitirmiş birisiyim. Bu 2 oyun basit; grafik bakımından olsun, oynayış bakımından olsun ahım şahım olmayan oyunlar. Yapımcısı da öyle bilinen tanınan biri değil, kendi halinde; profesyonel olmayan normal birisi; ama ben yine de Elraenn'in bu 2 oyunu oynadığı yayınlarını, videolarını çok severek, keyif alarak, eğlenerek izledim.
Yani uzun lafın kısası, bir şeyin basit olması veya size sıkıcı gelmesi; herkesin sıkıldığı, oynanan oyunun para sebebiyle zorla oynandığı anlamına gelmez.
 
Son düzenleme:
Eğer video izletmek ya da oyununu oynatmak istiyorsan donate atabilirsin. Eğer videon ya da oyunun onlara hitap eden bir şeyse genelde karşılıksız yapıyorlar ama eğer onlara hitap etmeyen bir şeyse amaç tamamen reklamsa. O zaman mail atıp yapıp yapamayacaklarını sorabilirsin. Yapacaklarını sanmam, binlerce mail vardır şu oyunumu inceler misin, şu ürünü yollayalım incele vs. gibi.
 

Geri
Yukarı