Sahibinden dolandırıcılığı

Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
442
Evet Technopat Sosyal'in güzel insanları bugün size başıma gelen bir konu hakkında yazı yazmak istiyorum ki sizin de başınıza gelmesin. Facebook'a bakarken sponsorlu reklam çıkılmış bir hesaptan bu PlayStation'u gördüm. Benim hobilerimden biri böyle dolandırıcıları bezdirmek (haftada 1 yapıyorum bunu). Bununda dolandırıcı olduğu çok belliydi. Ekteki fotoğraflardan göreceğiniz gibi bayağı bir yemledim kendisini verdiği fiyata okey olmama rağmen kendi kendine fiyatı düşüyor. İlk nerede yaşadığını sordum sonrasında sahibinden Param Güvende ile almak istediğimi söyledim. Sonra beni arayıp sesini değiştirerek makbuzu atmamı istedi. Tamam dedim bekledim. Sonra bana yolladığı link belli ki sahibinden değildi ama harbiden bire bir kopyasıydı bir iki sırıtan bir şey vardı ama o kadar. Sonrası görüyorsunuz zaten :D yani şuna inanıp paramı kaptırabilirdim. Akıl istediğim bir iki konu var bu tarz dolandırıcıları şikayet etmek için illa dolandırılmış mı olmak gerekiyor? Yoksa ben mi bulamadım şikayet edeceğim yeri.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0757.png
    IMG_0757.png
    474,5 KB · Görüntüleme: 113
  • IMG_0758.png
    IMG_0758.png
    459 KB · Görüntüleme: 113
  • IMG_0760.png
    IMG_0760.png
    396 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
Offf, + ettiği küfürler. Sağlam bir ceza hayırlı olsun ona.

Sevindim gerçekten, bu sefer birisi dikkatli çıktı ve oyuna gelmedi! Şahsın adı, soyadı ve telefon numarası elinizde. Yani işiniz kolay olacak. Adresinize en yakın karakola veya savcılığa gidebilirsiniz şikayet etmek için.
 
Şikayet etmek için illa dolandırılmış mı olmak gerekiyor? Yoksa ben mi bulamadım şikayet edeceğim yeri.

Dava edin. Uğraşın ciddili olarak. En azından hakaret etmesi sebebi ile bu adama iyi bir ceza verilmesini sağlayın.

Unutmayın, karakola gidip mesajları polise gösterip ben bu adam hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum demek daha kolay. Çok daha çabuk şekilde hat sahibi ismi üzerinden dolandırıcıyı bulabiliyorlar.
 
Dolandırıcılar bu işi kendi numaraları üzerinden yapmıyor.

Görselde o küfürlerden sonra karşı taraf en fazla 20 yaş civarı olabilir.

Kendi numaraları olmayacak fakat başkası adına SIM kullanarak WhatsApp üzerinden mi yazışacaklar? Sanmıyorum görseldeki zeka seviyesine sahip birisinin böyle yapacağını. Adliyeye gidin derim.
 

Geri
Yukarı