Çözüldü MSI R7 370 2 GB Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdal35

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2016
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sayın arkadaşlar. Öncelikle sistem özelliklerinden bahsedeyim.

Anakart - Asus H87M-PRO
İşlemci - İntel i5 4440 3.1 GHz
RAM'ler - 2 adet 4+4 = 8 GB Kingston
Ekran kartı - başlıkta olduğu gibi MSI R7 370 2 GB
Güç Kaynağı - XIGMATEK Tauro 500W 80 Plus

1 hafta öncesine kadar Win.7 kullanıyordum. Ve PC ilk açılışlarda bazen açılıyordu bazen ise ekran gelmiyordu, sinyal yok yazıp sıyah ekranda kalıyordu ve restart atıp tekrar başlattığımda açılıyordu. PC'yi formatlayıp Win.10 kurdum yaklaşık 1 hafta sorunsuz kullandım. Bir gün işten geldim PC'yi açıyorum ekran gelmiyor laciverte yakın düz bir ekranda kalıyor restart atıyorum yine aynısı ya siyah bir ekranda kalıyor yada mavi bir ekran. Daha sonra windows ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm. Tekrar win.7 kurdum ancak yine aynı sorunla karşılaştım. Mavi ekran.. Kuzenimle iletişime geçtim o bu konularda daha iyi.. RAM'leri, ekran kartını, kablo bağlantılarını kontrol etmemi istedi yaptım, ancak değişen bir şey olmadı. Sonra bir şey dikkatimi çekti Mavi ekran geliyordu ancak Windows açılış sesi de geliyordu. Sonra ekran kartımın bozulmuş olmasından şüphelendim. Ve eski ekran kartımı PC'ye takıp denedim ve mavi ekran almadım.. Ekran kartımın bozulmuş olabileceği düşüncesi beni üzmeye başlamıştı ki bu kartı birde başka PC'de deneme fikri aklıma geldi.. Ve arkadaşımın PC'sine takıp denedik sonuç enteresan ekran kartı sorunsuz bir şekilde çalışıyordu..

Biraz uzun oldu ama sizce benim yaşadığım sorunun sebebi nedir. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.. Sağlıcakla kalın..
 
Selam hocam. Yapmamı istediklerini yaptım ve fotoğrafları yükledim.
1. Fotoğraf aldığım mavi ekran( düz şerit çizgi monitör piksel sorunu )
2 ve 3. Fotoğraflar anlatılanları yapmmama rağmen minidump klasörünü bulamamam.
4. Fotoğraf bellek kontrolü. ( Recep Baltaş arkadaşımızın videosunu izleyerek yaptım ve herhangi bir kırmızı uyarı almadım. Tarama sonu zaten no error yazısı çıktı ve ESC. yapıp çıktım )
5 ve 6. Fotoğraflar harddisk tarama ( İşletim sisteminin kurulu olduğu SSD disk )
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    31,7 KB · Görüntüleme: 152
  • 2.jpg
    2.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 3.jpg
    3.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 76
  • 4.jpg
    4.jpg
    116,7 KB · Görüntüleme: 183
  • 5.jpg
    5.jpg
    97,9 KB · Görüntüleme: 58
  • 6.jpg
    6.jpg
    88,4 KB · Görüntüleme: 85
Hocam aklıma o geliyor benimde çünkü geri kalan her şey sağlam. Bakalım diğer arkadaşların görüşü ne olacak. PC yi şuan eski ekran kartım ile sorunsuz kullanıyorum. ( Sapphire Radeon HD6670 )
Hocam zahmet olmasa bişey sorucaktım. Acaba stress testi yapar mısınız? Tam yükte PSU sıkıntı çıkaracak mı acaba onu merak ettim. HD 6670 çok güç tüketen bir kart sayılmaz R7 370'e göre. R7 370 cidden iyi güç tüketen bir kart. (Bana fazla geliyor daha az olabilirdi. Kendim de kullanıyorum R7 370.)
 
Murat hocam,
-Otomatik olarak yeniden başlat tiki kaldırıldı. (Hala dosyalar görünmüyor.)
-Bellek kontrolünde de dediğim gibi Recep Baltaş'ın videosu üzerinden yaptım, herhangi bir hata ile karşılaşmadım. ( Eğer kesin olarak görmem lazım derseniz yeniden yaparım 25-30 dakika sürüyor çünkü.)
-Windows SSD üzerinde kurulu o yüzden onu taratmıştım. HDD üzerinde sadece yedeklerim var ama yinede taradım.( 2 TB 3 saati geçti tarama işlemi.. )
 

Dosya Ekleri

  • 1..jpg
    1..jpg
    151,9 KB · Görüntüleme: 86
  • 2..jpg
    2..jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 87
Murat hocam anlatılanları yaptım. Dosyaları arşivleyip upload ettim. (Tarayıcı olarak chrome kullanıyorum. İndirmede dosyayı tehlikeli olarak gösteriyor neden öyle yapıyor anlamadım. Yinede aç indir deyip indirdim sorun yok )

Mega File Upload - Uygulama - Kur - Sistem çıktıları.rar
 
Usb ses kartını sökün. AMD sürücü ve yazılımlarını kaldır. DDU rehberindeki yeşilleri takip et güncel AMD sürücünü sitesinden yükle.

C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\
Bu yol içindeki dmp dosyalarını paylaşın çok büyük değillerse.
Steam güncelle güncel ise kaldır. Samsung sürücülerini kaldır, Csgo güncelle.
 
Murat hocam selamlar.
-Ekstra bir ses kartım yok ana kartımdaki çıkışları kullanıyorum. Amd yazılımı sitesinden güncel sürümü kurulu( en son bios güncellemesinden sonra kart çalışmış ancak 3 gün sonra yine hata almıştım ya, o zaman eski kartımı takıp sitesinden güncel sürücüyü kurmuştum.. Yani pc şuan eski kartım ile çalışmakta) -Steam ve CS:GO güncel, zaten güncel olmadığı takdirde steam'i ve oyunu çalıştıramam.( Steam ve CS:GO kaldırıldı.)
-Samsung sürücüleri derken HDD leri mi sökeyim?
-İstediğiniz dosyaları upload ettim.

Mega File Upload - WATCHDOG.rar
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı