Çözüldü MSI R7 370 2 GB Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdal35

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2016
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sayın arkadaşlar. Öncelikle sistem özelliklerinden bahsedeyim.

Anakart - Asus H87M-PRO
İşlemci - İntel i5 4440 3.1 GHz
RAM'ler - 2 adet 4+4 = 8 GB Kingston
Ekran kartı - başlıkta olduğu gibi MSI R7 370 2 GB
Güç Kaynağı - XIGMATEK Tauro 500W 80 Plus

1 hafta öncesine kadar Win.7 kullanıyordum. Ve PC ilk açılışlarda bazen açılıyordu bazen ise ekran gelmiyordu, sinyal yok yazıp sıyah ekranda kalıyordu ve restart atıp tekrar başlattığımda açılıyordu. PC'yi formatlayıp Win.10 kurdum yaklaşık 1 hafta sorunsuz kullandım. Bir gün işten geldim PC'yi açıyorum ekran gelmiyor laciverte yakın düz bir ekranda kalıyor restart atıyorum yine aynısı ya siyah bir ekranda kalıyor yada mavi bir ekran. Daha sonra windows ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm. Tekrar win.7 kurdum ancak yine aynı sorunla karşılaştım. Mavi ekran.. Kuzenimle iletişime geçtim o bu konularda daha iyi.. RAM'leri, ekran kartını, kablo bağlantılarını kontrol etmemi istedi yaptım, ancak değişen bir şey olmadı. Sonra bir şey dikkatimi çekti Mavi ekran geliyordu ancak Windows açılış sesi de geliyordu. Sonra ekran kartımın bozulmuş olmasından şüphelendim. Ve eski ekran kartımı PC'ye takıp denedim ve mavi ekran almadım.. Ekran kartımın bozulmuş olabileceği düşüncesi beni üzmeye başlamıştı ki bu kartı birde başka PC'de deneme fikri aklıma geldi.. Ve arkadaşımın PC'sine takıp denedik sonuç enteresan ekran kartı sorunsuz bir şekilde çalışıyordu..

Biraz uzun oldu ama sizce benim yaşadığım sorunun sebebi nedir. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.. Sağlıcakla kalın..
 
Sen bu ergenin dediklerini takma, tamamen uyduruyor, sallama konuşuyor. R7 370 performanslı ve ısınan bir kart değil. Ömrü de az değil, başka sistemde çalıştıysa ekran kartında sıkıntı yok demek ki. Monitörden kasaya giden mavi kabloyu kontrol eder misin?
 
Sırf gereksiz yorum yapanlar yüzünden yanlış yönlendiriliyor insanlar. Amd ısınan bi kartmış. Ömrü kısaymış. Gtx 970 4G mi Rx 480 4G mi ? Diye sorduğumuzda böyle cevap verecekseniz forumu terk etmenizi öneririm.
 
BIOS güncelleyin. Ekran kartı güç kablosunu bağladığına emin ol.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarını-upload-etme.73053/
Dosyaları da paylaş.

Hocam çok sağ ol. BIOS güncelledikten sonra sorun düzeldi. Versiyonu ilk çıktığı versiyonda kalmış benim kartın. Üzerine birçok güncelleme gelmiş. Diğer arkadaşlara da ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Daha erken yazmak istedim ancak yazım hatası nedeniyle 1 gün ceza almışım. Aranızda yeniyim, iyi forumlar.
 
Ö.d ancak bundan sonra mavi ekranlarda ne vereceğin aklında bulunsun yoksa her kafadan bir ses çıkar.

Hocam tekrardan selamlar. Bugün işten geldim PC yi açtım. Yine mavi ekranla karşılaştım. Bir kaç kez restrart attım bir umut ile bağlantıları da kontrol ettim ancak nafile. Tekrar eski ekran kartımı taktım şuan driver kuruyorum. . Ancak bahsettiğiniz dosyaları bulamıyorum yani öyle bir dosya yok gösterilen yolda. Eğer görünmüyorsa yapılması gereken yolu yaptım ama zaten anlatımda olduğu gibi kutucuklar işaretli. Bu durum gerçekten moralimi bozuyor. Windows 10 ile de windows 7 ile de aynı sorunla karşılaşıyorum. Benim aklıma birde power suply geliyor ama sizce böyle bir ihtimal var mı?
 
Yani ortada kanıt olmadan söylenenleri yaptığına emin olmadan birşey söyleyemeyiz. Dosyalar mavi ekran alıyorsan oluşması lazım. Her ihtimale karşı memtest yap sonucu paylaş. HDTUNE error scan yapıp healt bölümü ile beraber sonuçlarını paylaş.
Bu arada birşeyi değiştir demeden değiştirme çıkarıp takma.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı