Asker olmayan bir vatandaş için askeri giyim yasak mı?

Screenshot_2023-09-01-19-05-12-120_com.android.chrome-edit.jpg


Ama satmakta yasak ve ben üniformayı beyoğlu'ndan aldım. Rütbeleri ise Hepsiburada'dan falan aldım. Ayrıca fuarın içinde giyeceğim. Dışarıda gömlekle takılırız.
 
Aslında birlik belirtmeyen kıyafetler serbest diye biliyorum tabii bu kamuflajlar için sonuç olarak kamuflaj bir şekilde bulunur fakat harici kıyafetler sıkıntı çıkarabilir piyade spoletlerini, genelkurmay brövesini ve rütbeleri çıkartın ama bu işin garantisi yok.
 
Arkadaşa sordum az demin; kendisi Full rozetli üniforması ile kemeri falanda dahil Anıtkabir'e gitmiş kimse bir şey dememiş.
Anıtkabir'de kimsenin çevirip kimlik soracağını sanmam (eğer ki kendisi boylu poslu sakalsız vs. yani dış görünüş olarak çaktırmayacak birisi ise). Fakat diyorsunuz ki (attığınız fotoğrafa göre) GameX'e P. Albay harici üniforması ile gideceğim bir P. Albay'ın resmi üniforma ile o etkinlikte ne işi olur illaha kimlik soracaklar ve o anda sıkıntı başlayacak. Ayrıca gönderdiğiniz fotoğrafta hata var Albay çelenginin altındaki Asteğmen rütbesi sanırım sökülmüyor. Son olarak şunu ekleyeyim şahsen bende bu şekilde dolaşmak isterim (cidden) ama yapabilecek bir şey yok. Genelkurmay brövesini, spoletleri ve apoletleri çıkarırsanız belki sıkıntı çıkmaz o da belki diyebiliyorum maalesef.
 
Askeri personel dışındakiler rütbeli üniformayla gezemez. Normal kamuflaj giysen neyse de rütbeli üniformayla ortalıkta vızır vızır gezmeye kalkarsan Silivri yolları gözükür sana
 

Geri
Yukarı