Aktüerya bilimleri bölümü nasıldır?

Katılım
9 Temmuz 2017
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Aranızda aktüerya bilimleri okuyan veya mezun olanınız var mı? Bölümden veya işinizden memnun musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bölüm işe yarar elle tutulur bir bölüm olaydı bu kadar sıralaması yüksek olmazdı zaten. Türkiye'deki bilmem kaç yüz boş bölümlerden sadece birtanesi.
 
İyi bir üniversite de okunur mu?
Nerelerde çalışılabilir?
Türkiye'de en iyi aktüerya bölümü kesinlikle Hacettepe Üniversitesinde. Çalışma alanı olarak sigorta şirketleri, bankalar, bağımsız denetim firmaları, hazine müsteşarlıkları, merkez bankası, reasürans şirketleri, retrosürans şirketleri, brokerlık firmaları, borsa şirketleri, finans kuruluşları gibi bir çok alanda çalışabilirsiniz. Özellikle son dönemler Apple, Google, Microsoft gibi çok uluslu dev firmalar da aktüer istihdam etmeye başladılar.
 
Türkiye'de en iyi aktüerya bölümü kesinlikle Hacettepe Üniversitesinde. Çalışma alanı olarak sigorta şirketleri, bankalar, bağımsız denetim firmaları, hazine müsteşarlıkları, merkez bankası, reasürans şirketleri, retrosürans şirketleri, brokerlık firmaları, borsa şirketleri, finans kuruluşları gibi birçok alanda çalışabilirsiniz. Özellikle son dönemler Apple, Google, Microsoft gibi çok uluslu dev firmalar da aktüer istihdam etmeye başladılar.

Hocam şu an da aktüerya bölümünü mü okuyorsunuz?
 
Bu sene bu bölümün sıralamaları bayağı yükselmiş. Geçen sene 530.000 ile kapatan Selçuk Üniversitesi Aktüerya Bilimleri bölümü bu sene 420.000 ile kapatmış.
 
Evet şu an okumaktayım

Hocam ben de geçiş yapmayı düşünüyorum şu an makine mühendisliği okuyorum bu bölümü tavsiye eder misiniz? Bir de Kırıkkale endüstri mühendisliğine kabul aldım Hacettepe aktüerya ile Kırıkkale endüstri arasında kaldım. Kendim Ankara'da ikamet ettiğim için aktüerya daha cazip geliyor siz ne tavsiye edersiniz? Derslerin işlenme kalitesinden, hocaların kalitesinden, verilen eğitimden memnun musunuz?
 

Geri
Yukarı