Yazılıma nasıl başlanır?

impreizzers

Centipat
Katılım
18 Nisan 2023
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben yazılıma başlamak istiyorum. İlk düşüncem üniversitede biraz para için yaparım diye düşünüyorum, proje çıkardıkça dillere alışırım vs fakat nereden başlayacağım konusunda bir fikrim yok. Yardımcı olur musunuz?
 
Para için yapmanız çok mantıksız, öncelikle herhangi bir işe başlarken zaten sevdiğiniz için başlamanız gerekiyor. Ki yazılıma para öncelikli yaklaşırsanız en başta nefret edeceksiniz.
 
2500 tane konu olmasına rağmen tekrar bu konuyu açmak... Ben de düşünüyorum ve Technopat'taki hemen hemen tüm konulara baktım, önüme çıkan gönderilerdeki yorumların hepsini okudum. Araştıracaksınız. Yakın tarihlerde açılmış bir sürü konu olmasına rağmen yine de söyleyeceğim. Platformlar üzerinden öğreneceksiniz. Atıyorum c++ öğrenecekseniz ilk önce algoritma eğitimi sonra da c++ eğitimi. Bunlar temel seviyeleri anlatır. Yazılımın ne olduğunu, temellerini kavradıktan sonra proje yapa yapa artık kendiniz gelişeceksiniz.
 
Kanka programlama yapiğim EĞ para bol EĞ tarzında gidersen bir şey yapamazsın

Öncelikle programlamayı öğrenmek zor birşey hem beyin olarak hem pratik olarak en iyi ihtimali düşünelim bir oyun yaptın aynı gta 6 falan ama reklam yapmaya paran olmadıkça birşey yapamazsın.

Aynı şekilde bir program yaptın diyelim yine reklam yapmaya paran olmadıkça birşey yapamıyıcaksın.
O kadar yazılım mühendisi, bilgisiyar mühendisi var ekstra olarak senin gibi düşünde çok var sence o kadar kişinin arasında senin projen neden ileri çıksın?
 
Yeni başlıyor olsam yazılımı yaptığın ortamın gerçekten nasıl çalıştığını anlamayla başlardım. Motive için hızlı ürün çıkarabileceğim eli her yere uzanan esnek ve hafif dil seçer yoluma bakardım. Kolay gelsin.
 
Hocam ben Java'yla girişmiştim ama üstteki arkadaşın dediği gibi yazı tabanlı çiftlik oyunu tasarlamak istiyordum. Eninde sonunda yaptım ama çok sancılı bir süreç olur bu şekilde yaparsanız. İlk girişmeniz gereken nokta algoritma olmalı kendinize problemler yapıp çözün. Algoritma şekliyle. Ben de çok bilgili falan değilim de ben tekrar başlasam algoritma yapardım hep. Hangi yönde ilerlemek istediğiniz de önemli tabii.
 
Para icin yapilabilir sorun yok. Para icin yaparsan R10’da 150 TL’ye kalitesiz isler cikartir referans kasarsin. Milletin agiz kokusunu cekersin.

Kalite icin yaparsan doviz kazanirsin, teklif alirsin ve ilk seneden ucusa gecersin. Secim senin.

Sorunun cevabi da ne olmak istedigin, ne yapmak istedigin ve hangi dillerle yapabilirim sorularini cevaplamakla baslayacaktir. Sonrasi gelir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı