i7 6700 Sisteme PSU Önerisi

Ya bişey merak ediyorum.

Diyelim video çekmek istiyorum oyun oynarken, kayıt yayınlama işlemi falan yapıcam. İ7 almak şart mı ? İ5 6600 le arasıda 300 TL kadar bir fark var 6700 modeliyle. Sırf video yayınlama için 300 TL değer mi ? İ5 le yapsam nasıl bir kaybım olur ?
 
1- Değişmesi gereken parçalar var. Altta değineceğim.
2- 1060 yerine RX480 tercihi kişiden kişiye göre değişir. Her ikiside monitörüne yeterlidir.
3- Seçtiğin PSU modüler değil daha iyisini altta önereceğim.

Öncelikle Z anakart alıp ilerde işlemci değiştireceksen şimdi alacağın işlemci i3 yada i5 olmalı düz i7 değil.
Kasa tercihini montajı bakımı epey zahmetli olduğundan kullanıpta memnun kalmadığım Z11 neo yerine daha güncel PSU hazneli kasalardan tercih et derim. Dark N10 yada NZXT S340 olabilir. RAM daha sonra aynısından alacak şekilde tek 8GB almalısın. PSU olarak az bütçe arttırıp High Power Element Smart 750W alabilirsin. Eğer sürekli sistemde değişiklik yapacaksan anakartı daha yeni mimari çıkacak olan Z270 soketi düşünerek idareten daha hesaplı H110M bile seçebilirsin. Sonuçta ocak ayında çıkacağı söyleniyor yani şimdi H110M anakart ve i3 al kalan bütçe cebinde böyle 2 ay idare et yada hiç alma beklemeye devam et.

Hocam sizce önerdiğiniz güç kaynağı mı alınmalı yoksa Cooler Master RS600 modeli mi? Tek eksik güç kaynağı şuan bilgisayarı topluyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı