Baldur's Gate 3 mü Persona 5 royal mi?

mstvvo

Decapat
Katılım
15 Haziran 2021
Mesajlar
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İki türü de daha önce oynamadım. Persona anime teması gameplayi hoş geldi. BG3 ise Türkçe olması ve evreni daha iyi geliyor. İkisinin de hikayesi hakkında pek bilgim yok. Sizin tavsiyeniz nedir?
 
BG3 oynamadım fakat çok fazla olumlu yorum duyduğum ve Persona 5'i oynadığım için BG3 diyorum. RPG türüne ilginiz varsa BG3'ün daha fazla ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Persona 5, bir yerden sonra oldukça tekrar ediyor ve sıkmaya başlıyordu. 75. saatte bıraktım, gamepass'im bitince de daha oynamadım. Kaldı öyle..

Persona 5'in dil konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum zira ingilizcesi oldukça hafif. Herhangi bir gameplay videosuna bakıp herhangi bir anda gördüğünüz ingilizce yazıları çevirebilecek düzeydeyseniz belirli yerlerde çeviri açmak dışında bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
 
Yama yapabilirsiniz var ise.

Oyunun yaması yok sanırım.

BG3 oynamadım fakat çok fazla olumlu yorum duyduğum ve Persona 5'i oynadığım için BG3 diyorum. RPG türüne ilginiz varsa BG3'ün daha fazla ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Persona 5, bir yerden sonra oldukça tekrar ediyor ve sıkmaya başlıyordu. 75. saatte bıraktım, Game Pass'im bitince de daha oynamadım. Kaldı öyle.

Persona 5'in dil konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum zira ingilizcesi oldukça hafif. Herhangi bir gameplay videosuna bakıp herhangi bir anda gördüğünüz İngilizce yazıları çevirebilecek düzeydeyseniz belirli yerlerde çeviri açmak dışında bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Gameplay videolarında dediğiniz gibi çoğu yeri çevirebiliyorum. Persona 5'in tekrar edişi Elden Ring gibi mi?
 
Gameplay videolarında dediğiniz gibi çoğu yeri çevirebiliyorum. Persona 5'in tekrar edişi Elden Ring gibi mi?

Elden Ring de oynamadım :D. Ama en az spoiler ile şöyle açıklayabilirim: oyunda Palace denilen bizim savaşlarımızın geçtiği mekanlar, o mekanların hikayeleri ve Boss'ları var. Oyundaki 1. ve 2. Palace gayet zevkli ilerlerken, 3.'de biraz daha çeşitlilik azalıyor 4.'de biraz değişik bir konsept denedikten sonra (4 en azından biraz daha ilgi çekiciydi) özellikle 5.'de artık baydı. Oyun 3 Palace'dan sonra hep aynı şeyleri yapıyormuş hissi veriyordu. Git keşfet Boss'u öldür çık. Bir zamandan sonra oyunda savaşlardan çok hikayeye ilgi duymaya başladım. Tabii o da benim diğer bırakma sebebim sonrası son buldu.

Bırakmamın diğer sebeplerinden birisi de 5. Palace'ın Boss fight'ıydı. Oyundaki en sıkıcı ve en kanser fight'lardan birisiydi (araştırdığımda benimle aynı fikirde olan birçok kişiyi de gördüm). Fakat benim kanser olma sebebim zorluğundan çok eğer oyunda o ana kadar gerçekten iyi kasılamadıysanız (yeteri kadar kasılmak yetmiyor) boss'un kaçınılamaz bir vuruşu karşısında bütün karakterlerin tek yemesiydi. Hadi bunu geçtim zira Soulslike oyunlarda buna biraz alışıktım, boss'da gerçekten hiç ilgi çekici değildi. Tabii boss'u geçtim mi geçtim, fakat 7 - 8 saat sadece o ilgi çekici olmayan boss'a karşı savaştıktan sonra 75 saat oynadığım oyundaki bütün ilgim neredeyse kayboldu.

Kısacası ben Persona 5 önermiyorum. Dediğim gibi BG3 denemedim fakat şahsen ben BG1'i oynayıp beğenmiş ve türü seven birisi olarak ikisi arasından BG3 seçerdim.
 
Tercihim BG3'ten yana olurdu benim. Gerek RPG'si olsun gerek sıra tabanlı oynanıştaki sunduğu serbestlik olsun Persona 5'e göre çok daha iyi tabii benim gözümde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı