kadirhankalayci61
Hectopat
- Katılım
- 9 Mayıs 2021
- Mesajlar
- 61
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Monitörün marka ve modelini sorma sebebim herhangi bir kronik arızası var mı yok mu diye.
Monitörü ne zaman satın aldığını sorma sebebim ise zaman geçtikçe ölü pixel çıkabiliyor diye.
Monitörü satın aldıktan sonra ölü pixel yaptırdı mı diye sorma sebebim ise ölü pixeli bugüne kadar fark etmemiş olabilir diye. Çünkü her ölü pixel her saniye monitörde durmaz. Bazı renklerde ortaya çıkar.
Monitör çalışır haldeyken ıslak bir şekilde monitörü silerse bu tür durumlar olabiliyor diye 4.soruyu sordum.
W11 yükseltmenin bir alakası olduğunu hiç sanmasam bile bilmediğimiz şeyler olabilir diye bu soruyu ekledim.
Monitöre bağlı olan kabloların düzgün takılmaması da bu tür sebepler doğuruyor diye son soruyu sordum. Örneğin %0 şarjlı telefon %100 olması için tam 2 saat gerekiyorken Type-C girişini kötü taktınız diye bazen 4-10 saatte bile şarj edebiliyor.
Sizi aydınlatmak istedim.
Şu testi bir yapın bakalım: Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi
Şu testi bir yapın bakalım: Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi
Laptop ekranı ASUS TUF Gaming yaklaşıl 6ay önce aldım.
Sadece siyah ekranda gözüküyor şu an belli e tane ama sanki nokda nokda var gibi ama belli olmuyor.
Yazmadık reis sence ne olabilir?
Ölü piksel gibi duruyor. Garanti varsa ASUS'a göndermenizi tavsiye ederim.
ASUS Türkiye olarak sizin memnuniyetiniz ve talebiniz bizim için çok değerli,
LCD paneller milyonlarca mikro elektronik pikselden oluşur. Bir piksel artık yanmazsa, parlak veya koyu bir piksel haline gelir. ISO 13406-2 standartlarına göre ASUS, 3 ila 5 parlak / karanlık piksel hatası olan kabul nokta seviyesine uygundur. Size en iyi görüş deneyimini sunmak için, yukarıdaki noktalardan daha az veya buna eşit olan paneller, kabul edilebilir bir LCD monitör olarak kabul edilir.
Lütfen aşağıdaki parlak / karanlık nokta kabul detayına bakın:
Toplam birleşik parlak ve karanlık alt piksel hataları (maksimum 5) eğer varsa... O zaman.
4 parlak nokta, 0 karanlık nokta monitörünüz onarım için uygun.
2 parlak nokta, 2 karanlık nokta monitörünüz çalışıyor.
2 parlak nokta, 4 karanlık nokta monitörünüz onarım için uygun.
0 parlak nokta, 4 karanlık nokta monitörünüz çalışıyor.
0 parlak nokta, 6 karanlık nokta monitörünüz onarım için uygun
ASUS'a mail attım bunu attı işte servis kaydı oluşturun falan diye.
Büyük saçmalık. Ölü piksel zamanla o ekranı bile bozabilir. Bizzat başıma geldi. Bizzat arayıp görüşün bir de.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.