i7 3770S ve DDR3 TPM 2.0 destekleyen anakart önerisi

Jack İşte

Kilopat
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
4.763
Makaleler
5
Çözümler
45
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Windows 11 kurup Valorant oynamak istiyorum ancak H61M-K desteklemiyor. Bu sistem için TPM 2.0 destekli anakart önerir misiniz?

GTX 1060 6 GB.

Gigabyte 240 GB SSD.

i7 3770S.

8x2 GB DDR3 RAM.

@Yener K. @Yiğitt35 hocalarım bana birçok sistem toplamamda yardımcı oldunuz ve hiçbir zaman sorun yaşamadım. Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Hocam Windows 11 kurulumunda sorun yaşamıyor olmanız lazım, direkt kurabiliyorsunuz Windows 11'i. En olmadı Rufus ile gereksinimleri kaldırıp kurarsınız. Valorant konusundaysa tavsiyem önce Windows 11 kurup öyle Valorant'ı denemeniz, çalışmazsa Secure Boot, CSM ayarlarını kontrol etmenizi önerebilirim.
 
@Yiğitt35 hocam nasıl yani? TPM 2.0 gerekmiyor mu? Zaten bypass ederek kullanıyorum Windows 11'i de Valorant açılmıyor. Bir sürü şey kapadım ancak olmadı.
 
@Yiğitt35 hocam öyle yapacağım, ucuza disk bulmaya çalışıyorum yerim yetmediği için ancak sizin önerdiğiniz bir anakart var mı? Çünkü anakart değiştirmek için birçok bahanem var 😁
 
Windows 11 kurmayın o sisteme. Baya saçmalık olur. Hâlâ stabil olmayan bir işletim sistemi. Windows 10'un desteği kesilmediği sürece devam. Zaten Windows 12 çıkıyor. Stabil olduğu zaman 12 kurarsınız. W11, Vista olayına benzedi.
 
@Yiğitt35 hocam öyle yapacağım, ucuza disk bulmaya çalışıyorum yerim yetmediği için ancak sizin önerdiğiniz bir anakart var mı? Çünkü anakart değiştirmek için birçok bahanem var 😁
Platform değiştirmedikçe ben anakart değişiminin fark yaratacağını sanmıyorum hocam. En olmadı Z serisi bir anakart bakmaya çalışın, Z68 - Z77 gibi.
 
@ProximusTwo hocam sistemde 1 aydır kullanıyorum ve herhangi bir stabilite sorunu yok. Bildiğiniz üzere Vista'nın stabilite dışında direkt performans sorunu vardı. Windows 11'de baya zor.

Üstelik kullanma sebeplerimden biri Windows 10'daki yavaş ağ izni ve yönetici izni mi ne onların hataları.
 
Bunun için CPU, anakart ve RAM de gerekiyor. Maalesef 11 ile Valorant için TPM 2.0 ve Secure Boot zorunlu.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı