16 GB RAM'in 8 GB Görünmesi

SELİUS

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Benim Toshiba laptopum var. 16 GB yükseltmek için RAM aldım taktım CPU-Z'den bakınca 16 GB görünüyor fakat bilgisayarım özelliklerden bakınca 8 yazıyor. Ya da görev yöneticisi performanstan bakınca. Sorun nedir sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
laptopta bir sorun yok sitesinden baktım her türlü destekliyor tek sorun cpu z de görünüp bilgisayarda çalışmaması
 
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
sorun bu burda 2 ramda gözükür durumda ama pc de çalışmıyor
 
Farklı voltajlarda RAMleri çalıştıramazsın.

Bilginiz varsa lütfen bana da yardımcı olun. Konu açtım kimse yardımcı olmadı mecburen şu RAM,leri aldım Kingston HyperX Fury Blue 8GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 Ram (HX316C10FK2/8) 2 kit olarak toplam 16 gb yapıyor Anakartım şu M4A88TD-V EVO/USB3 RAM leri takınca siyah ekranda kalıp donanım aranıyor deyip bekleyin diyor fakat öylece kalıyor Ayrıca BİOS da girmiyor. Denediklerim 2 RAM çıkardım 2 RAM ile deneedim aynı 1 RAM ile denedim aynı RAM uyumluluk tuşuna basıp denedim aynı, artı Ram slotlarının yanında kırmızı ışık yandı. Anlamadığım şey şu 1600 MHZ uymadı diyelim bunu 1333 MHZ çekip çalıştırması gerekmiyor mu? çünkü RAM de öyle bir özellik var. Lütfen bilginiz varsa yardımcı olun.
 
Farklı voltajlarda RAMleri çalıştıramazsın.
yanlış biliyorsunuz çalışır her türlü her zaman düşük volt kullanmak ister pc mhz ve cl değeri önemli daha çok sorunum volt değil onu bakarak bende gördüm zaten bilen biri bakabilirse sevinirim bilgisayarın çalıştırmadığını gösteriyor cpu-z sorunum bu

Verdiğin görselde sorun gözükmüyor yani normal. Birde Memory bölümüne bak Size yazan yerde 16 gb mi? Örnek görsel altta.
Eki Görüntüle 205138
aynen dostum 16 yazıyor ondan sordum zaten
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı