1000VA Powerup Line interactive UPS gücü kesip hata ışığını yaktı

SercanSerdar

Megapat
Katılım
16 Mayıs 2016
Mesajlar
100
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF X870 Plus Wifi
Ryzen 9 9950X
GSKILL Trident Z5 RGB 2x32 GB 6800mt/s CL34
MSI RTX 4070Ti Super Gaming X Slim
Samsung 990Pro 4TB
Samsung 990Pro 1TB
Arctic Liquid Freezer 3 420mm
Asus Rog Strix 1200P
Fractal Design North XL
Cooler Master Mobius 120P 30. Yıl
Asus ProArt PA279CV
Logitech G915
Logitech MX Master 3S
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Tasarım, Dijital Pazarlama
Merhaba, bende 1000VA Powerup Line interactive UPS var.

PC donanımları:
  • PSU 1050W Platinium.
  • CPU Ryzen 9 7900x3D.
  • RAM 2x32 DDR5.
  • GPU RTX 3060 Ti.

2 gün önce gece UPS birdenbire bütün gücü kesip kesintisiz biplemeye başladı. O sırada çok anlık elektrik gidip geldi mi tam hatırlamıyorum.
PC kapanınca PC'ye bakmaktan odanın ışığına odaklanamadım. Ya da yüksek akım mı geldi o sırada anlamadım.

PSU'yu kapatıp açtım, prizi çıkardım. UPS'i kapatıp açtım düzeldi. Bir 5 saniye açık bıraktım akü ile monitörleri açtı.

Sonra prizi taktım, hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. Koku duman vs. yok. Sadece durduk yere kapanıp hata verdi.

Ne olmuş olabilir?

O sırada yüksek akım gelip içindeki akım korumayı patlatmış olabilir mi? Öyle olsa sürekli hata vermesi gerekirdi değil mi?
 
Muhtemelen yüksek akım geldi. Kullanım kılavuzunda bu durum ile ilgili bir şey var mı?
Kullanım kılavuzu elimde yok. İnternette uyarı kodlarına baktığımda kesintisiz biplemenin anlamına hata yazmışlar. Hatanın ayrıntısı yok.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı