x4 860k Sistem Alınır mı?

Radic

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2016
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
YouTube'de bir video izlerken denk geldi. 1300₺ gibi bir fiyata Battlefield 1 dahil olmak üzere bir çok oyunu ultrada oynuyordu. Sonradan taktiği 1050 Ti ile ama. Sistem şu şekilde:

Siz ne düşünüyorsunuz? Almalı mıyım?

1.png



Daha sonra bu sisteme MSI GTX 1050 Tİ takıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan bu sistemi toplamaktayım. anakartı ve ekran kartını temin ettim. Bugün de işlemci RAM ve hard disk siparişlerini vericem. O windforce çift fanlı modem şuan pahalı piyasada, vatanda MSI ve sapphirein modellerini 530 TL'ye alabilirisin. Anakartı da 198 TL an itibariyle. Sistem performansı konusunda ben de merak içindeyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ddr3 olması ve geleceğe dönük sistem olmaması sana sorun olmayacaksa alınır. Şu an 1300₺ toplanmaz dolar arttığı için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doları bekleyemem, malûm politika.
Düşecegide yok artık fazla girmek istemiyorum o konuya.

Ama şöyle bir şey var,

Anakarti B150 alıp DDR3 ram takıp ilerde değiştirsem olur mu?

Birde geleceğe dönük olması için anakartin mı iyi olması lazım?
 
Anakartı B150 alamazsın, uymaz. Burada sıkıntı olan DDR3 değil, FM2+ sistem olması yani 860K'dan yüksek işlemci takamayacak olman. İlerde daha iyi işlemci alırım diye fikrin varsa unut yani. Onun dışında RX 460 ile sıkıntısız çalışır bu sistem.
 
Birşey eklemek değil. Şu anki sistem FM2+ chipsetli, FM2+ sistemin en iyi işlemcisi 860K giriş seviyesi kalıyor. İleriye dönük olsun diyorsan daha yüksek işlemci takılabilecek bi sistem alman lazım yani bu sistemden vazgeçmelisin yükseltme planın varsa. Örneğin G4400'lı sistem alırsın H110M anakartla, ilerde yükseltmek istersen 6700 bile takabilirsin, bu önü açık bi sistem olmuş olur. H110M'yi bütçen düşük diye söyledim B150 veya H170 de olabilir.
 
Anakarti ve işlemciyi değiştirmeli miyim yani anlamadim da?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı