Kitap Metro Kutulu Set 187TL

Harika fiyat, geçen sene 60'a almıştım 2035'i, o dönem ile aynı fiyatta. Harika bir seri, kesinlikle kaçırılmamalı, bu fiyata özellikle.

Önceki 2033 indirimde seriyi biraz açıklamıştım, ona bakabilirsiniz.
Harika demek az kalır, kesinlikle okunması gereken bir kitap. Oyunun hikayesi daha çok uyarlama, yani ilerleyiş olarak çok farklılar çünkü. Ama kitap; harika bir olay örgüsü, harika anlatım ve karakterler ile çok çok iyi. Ne yazık ki, oyun hikayesel olarak bunu pek başaramıyor, ama oyunu da kendi içinde güzel.

İngilizce versiyonunu geçen ay aldım, ve yeniden okumak harika böyle bir şaheseri. Ardından 2035 de fevkalade, ki ben anlatış ve örgü bakımından daha üstün bulurum onu, o da kaçmaz. 2034 ise, yani 2035 ile bağlantıları var; sasha, homer gibi karakterlerin geçmişini anlatıyor ve o da güzel bir kitap. Artyom'un hikayesi değil, ama Metro'nun diğer ucundaki başka bir hikaye. Kendi içinde o da güzel aslında.

Uzun lafın kısası, 2033'ün kitabı çok iyi bir kitaptır, kaçırılmamalı. Fırsat olunca diğer kitapları da okunmalı.

Benim yaptığım gibi, Metro 2033'ün kitabını önce oyununu sonra oynarsanız bu 2033'e karşı olan düşüncelerinizi değiştirebilir. Malum, oyunun hikayesi kötü bir uyarlama. Kitaba hakaret desem biraz fazla olur, malum tamamen uyarlayamazlardı, ama yine iyi diyemem.



Şöyle ki hocam; 2034'ün hikayesi last Light'tan, 2035'in hikayesi de Exodus'tan ayrı. Esinlenme olarak; 2035, last Light'ın devamını anlatıyor, ki bunu finali çok daha detaylıca açıklayarak yapıyor.

2034, daha önce dediğim gibi ayrı bir hikaye. 2035 ile bağlantıları var, ama bence 2035'teki o gizemi o kitabı okuyarak çözmek en güzeli.

Exodus ise, 2035'ten esinlenildiği söylense de sadece Artyom'un ana amacı esinlenilmiş, olay örgüsü ve karakterler çok farklı, aynı olanlar da kitaplarda çok daha karanlık. Yani, 2035 Metro'da geçerken exodus yeryüzünde geçiyor.

2035-exodus bağlantısı, tek bir amacın olabilecek iki farklı gidişatını gösteriyor. Aslında 2035'in sonu Exodus'un başına bağlanabilirdi. Ama, ana karakterler bile iki hikayede birbirine çok zıt. Basit bir benzetme yapacaksak; last Light'ın moral sistemini düşünelim. 2035, last Light'ın düşük morale olan devamı; exodus ise iyi morale olan devamı diyebiliriz.

Konuya biraz açıklık getireyim istedim. Malum 2034-2035 Türkçe baskılarının arka kapağında da "aynı isimden uyarlanan bir video oyunu vardır" yazıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı