Lenovo Legion R25i-30 kullanıcılarının görüşleri nasıl?

Katılım
15 Haziran 2017
Mesajlar
43.574
Makaleler
115
Çözümler
339
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bu monitör 4000 TL'ye düştü ve pek çok kişi satın aldı. Ancak bu monitörle alakalı neredeyse hiç inceleme yok. Dolayısıyla en azından fikir edinme amaçlı satın alan kişilerden 2 şey istiyorum.
  • Elinizde farklı bir monitör var ise onunla yanyana koyduğunuzda görüntü kalitesi nasıl? Bir de elinizdeki diğer monitörü de belirtirseniz karşılaştırma bakımından daha isabetli olur.
Not: Bu karşılaştırmayı, Lenovo R25i-30'un OSD Menüsü'nü açıp "Warm" yerine "Neutral" seçeneğini seçip yaparsanız sevinirim. Çünkü monitör kutudan "Warm" seçili geliyor, bu da monitörü sarımtırak gösteriyor. Neutral ise dengeliyor.

  • Panel kodunu öğrenmemiz gerekiyor, zira DisplaySpecifications'un bu monitör için belirtmiş olduğu panel kodunu arattığımızda hiçbir bilgi çıkmıyor Panelook'ta. Yani muhtemelen panel kodunu yanlış yazmışlar. Panel kodunu öğrenmek mümkün.
Şu adımları uygulayarak monitörün panel kodunu öğrenebiliyoruz Lenovo monitörlerde;

Service Menu Instructions​

Method 1​

  1. Turn off display by power button.
  2. Press and hold <-- and --> buttons and turn on display.
  3. Service menu is now shown as "F" in main menu.

Method 2​

  1. Disconnect the power cable from the monitor.
  2. Press MENU button and hold whilst reinserting the Power cord.
  3. Press MENU, the monitor will enter Factory OSD Menu. Then Press . Factory OSD Menu will appear in the screen.

Eger M250HAN01.B gorurseniz, DisplaySpecifications hatali yazmis demektir.

M250HAN01.B cikarsa, HP Omen 25i ile ayni paneli kullaniyor demektir ve bu panel, arka aydinlatma iceriyor, dolayisiyla HP Omen 25i'ye benzer performans gosteren bir monitor olacaktir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü dün akşam teslim aldım 10 saattir kullanıyorum kendi şahsi düşüncelerimi paylaşacağım.

1- monitörün renklerini ayarladıktan sonra gerçekten çok başarılı buldum.(standart geldiği ayarları berbat) aklımda beğenmezsem iade edip HP Omen25i almak vardı ama tercihimi Lenovo'dan yana kullandım.
2- monitörü 180 Hz'ye aldığımızda 30 dk sonra tekrar 165 Hz oluyor oyun oynarken falan Alt Tab yapar gibi atıyor bu can sıkıcı bir durum 165 Hz de kullanıyorum şu an.
3- ayaklarına biraz kaba çok büyük gibi yorumlar gördüm bence normal masama uydu hatta yanda 2. monitörüm var.
4- hoparlörleri başarılı ama ilk geldiğinde sesi %50 oluyor Lenovo display Control Center'dan ayarlabiliyorsunuz %100 yaptığınızda yeterli bir ses veriyor.
5-HDR özelliğini kapalı kullanıyorum açıp YouTube'dan birkaç video izledim onu da başarılı buldum.
6- Genel olarak çok monitör değiştiren birisi olarak yorumum bu fiyat bandında bence tercih edilecek bir ürün + sı - si konuşulur bilgili arkadaşlar panel kodunu tam bulduktan sonra detaylı inceleme yaparlar ona göre tercih edersiniz hayırlı forumlar.
 
(Standart geldiği ayarları berbat)
Sadece "Warm" ayarini "Neutral" yaptiginizda nasil bir goruntu kalitesi var?
Bilgili arkadaşlar panel kodunu tam bulduktan sonra detaylı inceleme yaparlar ona göre tercih edersiniz hayırlı forumlar.
Hocam konu icerigine bakarsaniz panel kodunu kendi urununuzden nasil ogrenebileceginizi anlattigim yontem var. Deneyip fotograf atabilirsiniz.
 
IMG_0499 (1).JPG
 
Sadece "warm" ayarini "neutral" yaptiginizda nasıl bir goruntu kalitesi var?

Hocam konu icerigine bakarsaniz panel kodunu kendi urununuzden nasıl ogrenebileceginizi anlattigim yontem var. Deneyip fotograf atabilirsiniz.

Warmdayken cok sarımsı ve soluk bir renk oluyor neutral yaptığımda ise renkler çok canlı oluyor.

Hocam çok detaylı anlamıyorum bu konulardan o yüzden bilmediğim için bakamadım kusura bakmayın.
 
Elimde 2. monitörüm olarak LG 22 inch 75Hz TN panel olan modeli var işine yararsa karşılaştırma için fotoğraf atabilirim.
Guncel ve incelemesi olan bir monitor olsa daha iyi olur hocam. Cunku o monitore gore bayagi bayagi ustundur zaten.
 
Maalesef şu an yok. Masada dağınıklık olmasın diye eski HP 2310ti touch screen ekranları kaldırdım, aslında kaliteli ekranlardı onca sene tık demediler ama artık yeter dinlensinler. Belki bir tane daha alabilirim bu ara lazım olursa pivot, onu da artık HP Omen 25i (ayak lazım dağınıklık vs vs), Lenovo R25i, 24G2S hangisi uygun denk gelirse o vakit. Keşke denediklerimi göndermeden bir foto alsaymışım.

@BerkayZ87 Merak edip bir tanesini çıkardım senin için, o kadar uğraştın monitör seçerken :) HP 2310ti 275cd/m2 gloss ekran olduğu için mat ekranlardan daha parlak. Çok fikir vermeyebilir gibi ama sağda R25i parlaklığı belli oluyor. Night mode açık bu arada windows üzerinden

[.ATTACH type="full"]2031067[/ATTACH]
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0500.JPG
    IMG_0500.JPG
    231,9 KB · Görüntüleme: 667
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı