knj41fx

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben bu işin uzmanı değilim. Kendi çabalarımla XDA forumdan bakarak kendi cihazımı rootladım. Türkçe kaynak bulamadığım için kendim hazırlamaya karar verdim. Yine de elimden geldiğince yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

XDA forumdaki gottlasz ve berkantkz adlı arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Gerekli Dosyalar :

1- TWRP 3
2- ADB, Fastboot and Drivers
3- LG Sürücüleri (LG destek sitesinden indirebilirsiniz. Resim. )
4- RCE (Ramdisk Compression Exchanger)
5- SuperSu ( Zip dosyasını indirmeniz gerekiyor. Resim.)

Yapılması Gerekenler :

1- LG Destek sitesinden sürücüleri indirip yönetici olarak yükleyiniz.
2- ADB'yi indirin ve yönetici olarak açın. Karşınıza gelen soruların hepsini "y" yazarak cevaplayın. Aygıt sürücü yazılımlarını yüklemek için bir pencere açılacak burayı da ileri,ileri diyerek bitirin.
3- Telefonunuzdan "Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri" sekmesine girin ve ardarda yapım numarasına tıklayın ve geliştirici seçeneklerini aktifleştirin.
4- Telefonunuzdan "Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri" sekmesine girin ve "OEM kilit açmayı etkinleştirmek" ve "USB hata ayıklama" seçeneklerini aktifleştirin.
5- Telefonumuza bir hafıza kartı takalım ve bu hafıza kartının içine SuperSu ve RCE dosyalarını atalım.
6- Telefonu USB kablonuz ile bilgisayara bağlayın ve bilgisayarınızdan komut satırını yönetici olarak çalıştırın. (Resim )
7- Açılan komut penceresine "adb reboot bootloader" komutunu girin. Telefon ekranında bir uyarı gelecektir. Bu uyarıyı "Bu bilgisayara herzaman izin ver" seçeneğini seçin. Bu komuttan sonra telefonunuzun ekranı siyah olacak ve sol atta modu değiştiğine dair bir yazı yazacaktır. Eğer ekranınızda bahsettiğim gibi bir değişme olmadıysa izin verip tekrar aynı komutu girin.
8- Ardından tekrar komut penceresine "fastboot oem unlock" komutunu yazalım. Bunu yazdıktan sonra telefon ekranınızda onaylamanız gereken bir uyarı mesajı gelecektir. "Yes" seçeneğini seçin ve devam edin. Seçebilmek için telefonun arkasındaki fiziksel tuşları kullanmanız gerekiyor.
9- Şimdi indirdiğimiz TWRP 3.0 dosyasını ADB'yi kurduğumuz klasöre atalım.(Resim)
10- Tekrar komut penceresine gelin ve "fastboot boot twrp3_k430-berkantkz.img" komutunu yazın.

NOT: Buradan sonra anlatacaklarım videonun 50. saniyesinden sonraki işlemler ile aynıdır. Videoyu izleyip yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

11- TWRP açıldıktan sonra şifre soracak. Bu ekrana "Cancel" diyerek geçiyoruz. Hemen ardından "Read Only" seçeneğine dokunuyoruz.
12- Bunlardan sonra bizi TWRP ana ekranı karşılayacak. Sol üstteki "Install" seçeneğini seçiyoruz. Depolama alanını SD kartımız olarak ayarlamak için "Select Storage" dokunup SD kartımızı seçiyoruz.
13- Önce RCE dosyasına dokunuyoruz ve bir şeyi değiştirmeden alttaki çubuğu sağa doğru kaydırıp RCE dosyamızı yüklemiş oluyoruz.
14- Sonra SuperSu uygulamasını aynı şekilde yüklüyoruz.
15- Tekrar RCE dosyasını aynı şekilde yüklüyoruz. Yükleme bittikten sonra "Reboot System" seçeneği ile cihazımızı yeniden başlatıyoruz.
16- Tebrikler, cihazınızı başarıyla rootladınız.

Karşılaştığım Sorunlar :

1- 8. Adımdaki komutu yazdığımda "Waiting for device" diye bir hata alıyordum. Bu sorunu çözmek için yüklediğim tüm telefon sürücülerini silip tekrar yükledim. Ve ayrıca SIM kartımı da telefonumdan çıkardım. Sorunun çözümü büyük ihtimal sürücülerle alakalı ama SIM kartımı çıkarttığım için kesinlikle o yüzden diyemiyorum.
 
Hocam emeğine sağlık lg k8 için uygun olurmu ben okadar telefona root attim ama bir tek lg ye atamadim galiba oda gelistiici seçenekleri nden kilidi acmamam galiba
 
Bence K8 için de olacaktır. Zaten ilk önce K8 modeli için denendi. Denemekten zarar çıkmaz. Nasılsa geri dönüşü var. LG Bridge yazılımı ile rahatlıkla telefonu sıfırlayabilirsin.
 
Teşekkürler fakat şurada takılıyorum fastboot oem unlock dedikten sonra ekranda hiçbir şey çıkmıyor. Neden acaba ?

your device is corrupt. It can't be trusted and may not work properly adlı bir hatayla karşı karşıya kaldım. Şu an telefon böyle kaldı ne yapacağımı bilmiyorum. LG Bridge telefonu görmüyor şu an çok zor bir haldeyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi yaptım fakat telefon reboot dediğimde şöyle bir hata vermeye başladı.
Hatayı söylüyorum.
Telefonu açıyorum LG logosu geliyor ve böyle bir yazı çıkıyor.

Your corrupt device. It can not be reliable and may not work properly.
Nasıl düzeltirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Azad Güler ben de root attım fakat bu ekran geldi ve düzeltemiyorum. Admin ya da bu hatayı alan birisi nasıl düzelteceğimi söyleyebilir mi acaba? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer root attıysanız telefon her açıldığında böyle açılmakta. Ama atamadıysanız ve bu yazı gelip hata verip tekrar kapanıyorsa LG Bridge yazılımı ile bu şekildeki telefonu sıfırlayabilirsiniz. Telefon kapalı durumdayken, ses kısma tuşuna basılı tutarak bilgisayara USB kablosunu bağlayın. Bu şekilde LG Bridge ile sıfırlayabilirsiniz.
 
Hocam fast boot oem unlock yazdıktan sonra ekrana hiçbir şey gelmiyor. Kalıyor öyle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmayın kesinlikle telefon pert oldu. Dostum hangi telefon için olduğunu yazsana K10 ama ney adam akıllı modelini yazsana insanları körü körüne aklın sıra yardımcı oluyorsun. Senin sorumluluğunda hangi telefon için olduğunu yazmak aynı hatayı ben de alıyorum. Yazılım atmaya çalışıyorum ama driver sorunu oluştu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ah be hocam, modeli yazmadığın için başını yakacaksın diyecektim tam, iş işten geçmiş. LG'nin telefonları bir tuhaf, G2 Mini harcadım ben de böyle rehber aldığım konuda modele dikkat etmediğim için. Dua edelim de 3 arkadaşımızın telefonu da hardbrick olmamış olsun, JTAG bile kurtaramayabilir yoksa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı