i7 6700k Dark Aquaforce w240 ile Isınma Sorunu

beruxen

Kilopat
Katılım
28 Ekim 2016
Mesajlar
916
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İ7 6700k işlemcili Dark Aquaforce w240 sıvı soğutmalı sistemim var. Şu anda hız aşırtmasız sadece birkaç sekme açık 40-45 santigratı görüyorum. Bu normal mi, bana mı çok geliyor ?
 
Boşta sıcaklıkları çok dikkate almamalısın. Çünkü sıvı soğutma düşük devirde çalışıp sessizliği sağlıyor olabilir. Oyunda ki ortalama değeri paylaşman lazım. 60-65 dereceleri geçmiyorsa o işlemci için gayet normal değerler.
 
Oyundaki değerler nedir ?
Hocam World Of Tanks oyununda 55-60 dereceyi görüyorum.

Normal değil, kasanın hava akışı nasıl? Soğutucuyu tam takabildin mi ve termal macunu eşit şekilde sürdüm müzik bir bak.
Daha önce hiç termal macun sürmedim.Zaten sistemi Vatan da toplamıştım fakat bu gün sıvı soğutmayı çıkarıp işelmciyi kontrol ettim.Termal macun tazeydi ve biraz fazla gibiydi.Güzelce dağıttıktan sonra tekrar taktım.Fakat değişen birşey olmadı.Öğleye doğru sıcaklık 43-48 derece arasıydı.Şu an 34 derece gösteriyor.

Hocam biraz daha ek bilgi vereyim bu gün Aida 64 Extreme ile stress testi yaptım ve sadece 1 dakikada 95-100 derecelere çıktı.Tek korkum sorunun işlemci kaynaklı olması.Sizce sorunun işlemcide olma ihtimali var mıdır?
 
Aldığınız yere bir götürün.
Hocam çoğu parçayı internet üzerinden sipariş verdim.Farklı sitelerden alışveriş ettim.Fakat toplamayı beceremediğim için Vatan da toplattım.Bu arada şimdi denedim sıvı soğutmanın fan devrini yükseltmeme rağmen sıcaklık değişmiyor.Acaba temassızlık mı var? :(
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı