Hatsumi
Centipat
- Katılım
- 1 Ocak 2024
- Mesajlar
- 6
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
- Anakart
- Anakart: ASUS EX-B760M-V5 D4-CSM 5333MHz (OC) DDR4
Yaklaşık 1 ay önce bir tane HDD aldım ve bozuk çıktı. Ben de iade değişim talebinde bulundum ve yenisi geldi. Fakat yeni PC almış olduğumdan dolayı, nasıl aklıma gelsin ki herhangi bir uygulamadan diskin sağlığına falan bakmayı. Çok temiz görünüyordu, yeni gibiydi ve yeni PC hevesiyle hemen taktım ve kullandım. Bir süre sonra Windows çöktü ve bir baktım ki hard diskten kaynaklı. Bilgisayarı yeniden başlattım, yaklaşık 20 dakika repair yaptı ve daha sonra açıldığında Hard Disk Sentinel'den kontrol ettiğim zaman 3 yıl boyunca kullanılmış ve 80 gün ömrü kaldığı yazıyordu. Sağlığı ise %12 olarak görünüyordu. Artık iade etmem mümkün değildi. Şimdi tekrardan 3 gün geçti ve 12 gün ömrü kaldı olarak gözüküyor. Şu an çok sıkıntılı bir durumda olduğum için HDD arayışına çıktım. Neredeyse piyasada ki tüm hard disklerin yorumlarına girip 1 yıldız verenlere bakınca, hepsi aynı durumdan şikayetçi.
Hard diskin markası fark etmeksizin, RPM 7200 - 5400 arası bir şey olabilir. 2-3-4 TB fark etmez, ama fiyatı da maksimum 3.500 TL olacak şekilde en güvenli nereden alabilirim?
Hard diskin markası fark etmeksizin, RPM 7200 - 5400 arası bir şey olabilir. 2-3-4 TB fark etmez, ama fiyatı da maksimum 3.500 TL olacak şekilde en güvenli nereden alabilirim?