Bilgisayar kötü kullanan babadan nasıl uzaklaştırılır?

emirhan31ke

Centipat
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
85
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar babamla bilgisayarı ortak kullanıyorum. Babam bilgisayardan anlayan birisi değil maç izlemek sonuç bakmak için falan kullanıyor. Ama bu kadar kısa işleri bile bu kadar pis bir şekilde halletmesini anlamıyorum. Herkes az çok bilir bilgisayar başında yenilen yemek daha tatlı olur ama babam maç sonucu bakarken Halil İbrahim sofrasını eksik etmiyor sağ olsun. Sistemde pek ucuz sayılmaz malum. Eve yeni girdim ve az önce Glorious Model D üzerinden çay lekesi temizledim. Evden çıkmadan da mousepadi yıkadım ama hala aynı. Üzerinde babamın defter sanıp yanlışlıkla üzerine Süper Lig'e iltifat gibi damlattığı mürekkep lekeleri var. İki sorumdan birisi bu mürekkep nasıl çıkar? İkincisi babamın bu durumundan nasıl kurtulurum? Evde 2. mousepadim var yedekte, 3 tane yedek mouse var. Hatta az önce bu durumdan kurtulmak için kablosuz bir mouse da sipariş ettim. Bu durumu nasıl çözebilirim?
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 21.04.21_f3356fec.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 21.04.21_f3356fec.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 237
  • WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 21.04.21_dd9bda4b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 21.04.21_dd9bda4b.jpg
    80,8 KB · Görüntüleme: 234
Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan veya evlat olmayı deneyip güzelce babana durumu izah eder misin?
 
Daha bilmeden konusuyorsunuz. Konuyu açan kişi kaç yaşında, kendi parasını mı kazanıyor, kendisi mi dizdi bilmeden konusuyor yorum yapıyorsunuz. Belki babasına söyleyip babasının moralini düşüncesini bozmak istemiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok rahatsız oluyorsan ikinci elden babana işini görecek bir sistem topla da hayırlı evlat ol. Sistem babanızın parasıyla alındıysa şikayet etmeye hakkınız yok.

Çözüm olarak kullanmadığın zamanda anakarta bağlı Power SW kablosunu sökebilirsin.
 
Son düzenleme:
Dostlar şu kadarını demek istiyorum sistemin çoğunu ben dizdim ama babamında katkıları oldu mesela sağ olsun klavyeyi kendisi aldı. Hatta gerek babamı üzmemek için kullanışı kolaylaştıracak programlar vs yazdım ama babamın davranışı pek değişmedi düzeni kendime göre ayarladığımı bozulduğunda hem zaman hem moral kaybettiğimi söyledim ancak anlaşamadık
 
Çok rahatsız oluyorsan ikinci elden babana işini görecek bir sistem topla da hayırlı evlat ol. Sistem babanızın parasıyla alındıysa şikayet etmeye hakkınız yok.

Çözüm olarak kullanmadığın zamanda BIOS pilini sökebilirsin.

Ortak diyor arkadaş durumu izah etmesi gerekiyor.
 

Geri
Yukarı