Vatan Bilgisayar iade ve değişim yaparken çok uğraştırıyor

sedatpoker

Femtopat
Katılım
19 Ekim 2023
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Vatan Bilgisayar zaten bilinen bir şekilde piyasa fiyatının epey üzerinde ürünler satıyor.
Hızlı olsun diye gidip alındığı zaman da iade veya değişim noktalarında sorun çıkarıyorlar.

Geçenlerde aldığım ürünü değişim yapmak istediğimde 40 takla attılar. Bundan böyle tövbe. İnternetten sipariş candır, mesafeli satış sözleşmesi candır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mağazadan alır ve testini yapar teslim alırım. Başkalarına kefil olarak alışveriş yaptığım yöntem budur bu firmalarda. Sıkıntı yaşadığım oldu ama çözüme de kavuşturdum hepsinde. Kendime olsa, çözüme kavuşmasa bile alternatif bakarım ama kefil olacağım işte yine adresi belli yerlere bakarım.
 
Hasan abinin Ferrari'leri su yakmıyor, mağazadakiler emir kulu. Tepeden zorluk çıkarın deniliyorsa onlar da uyguluyor.

Özellikle mağazada hakkını sesini yükselterek aradığın vakit "aman ağzımızın tadı kaçmasın" diye hızlı hallediyorlar işi. Mağazadaki diğer müşterilerin olaya canlı canlı şahit olup "bunlar insanları mağdur ediyormuş baksana" diye ürün almadan gitmesi işlerine gelmez.
 
Son düzenleme:
Mağazadakiler emir kulu.

Sanmıyorum. Vatandan sistem alan bir arkadaşa vatandan aldığınız diğer parçaların montajını yapabiliriz diyorlardı. Kasaya sıvı soğutma eklemeye gittiğimizde biz takamayız edemeyiz yapamayız ayağı çektiler. Ve üstüne üstlük arkadaşın işlemcisi 13400F olmasına rağmen 240mm sıvı soğutma önermişler: Dkasaya adamakıllı sığmayan sıvı soğutmayı öneren taraf farklı bir vatan mağazası, montajı yapamayız diye taraf farklı bir vatan mağazası.

Ek olarak da asla unutmuyorum 2018 yılında liseye geçtiğim için ailem ile telefon almaya gittik o zaman Huawei'i P Smart 2019 aşırı hoşuma gidiyordu. Mağazaya girdik hangi telefonu alacağımı söyledim adam beni direkt Oppo standına yönlendirip bir sürü özelliğini saymıştı. P Smart'ı yerden yere gömdü biz de bir şey bilmediğimiz için Oppo'yu alıp eve dönmüştük :D bilgisiz insanları çok rahat kandırabiliyorlar helal olsun.
 
Son düzenleme:
Sanmıyorum. Vatandan sistem alan bir arkadaşa vatandan aldığınız diğer parçaların montajını yapabiliriz diyorlardı. Kasaya sıvı soğutma eklemeye gittiğimizde biz takamayız edemeyiz yapamayız ayağı çektiler. Ve üstüne üstlük arkadaşın işlemcisi 13400F olmasına rağmen 240mm sıvı soğutma önermişler: Dkasaya adamakıllı sığmayan sıvı soğutmayı öneren taraf farklı bir vatan mağazası, montajı yapamayız diye taraf farklı bir vatan mağazası.
Zamanında çok rahat gtx 1660 dizilebilecek bütçeye 1050 dizilir sadece diye öneri yapan çalışanlar var. Sanırım kargoların farklı illerdeki performansı gibi tüm zincirlerin çalışanları kaliteyi belirliyor.
 
Vatan'ın fiyatları kötü. Hizmetinden memnun kaldım ben. Uzun yıllardır kullanıyorum. Size sorun çıkartmaları çok üzücü. Mağdur edilmese keşke tüketiciler. Boncukla alınmıyor bu hizmetler.
 
Sıkıntılı. Mağazada satış temsilcisinin bana yanlış sattığı soğutucuyu değiştirmeye 30 dk beklemiştim.
 
Ben bekliyorum indirim ya da kampanya falan yakalıyorum o şekilde Vatan'dan piyasanın altında çok ürün aldım. En son Acer laptopuda bu şekilde aldım. Gittim mağazaya denedim, ölü piksel varmı baktım, fanlar çalışıyor mu vs. Öyle aldım.

Mağazadan aldığınızda iade şartları sınırlı evet. Ama yakında internetten alımlarda da bu şekilde olacak. Millet alıp alıp iade ettiği bu durumu suistimal ettiği için. Ve bence çok ta iyi olacak. Milletin açtığı ürünü başkalarına gönderiyorlar sonra.

Türkiye'de internetten alışveriş yapmak hele laptop gibi ürünler almak çok riskli. Bir sorun olsa direkt değişim yerine servis falan uğraştıracaklar. Gidip aldığında direkt değiştiriyorsun, daha doğrusu almadan kontrol ediyorsun. Kargoda başına her türlü iş gelebilir. Sadece top gibi oynamaları değil, çalınma vs. Ürün yanlış gelebilir, satıcı problemli olabilir vs.

Şuan internetten kedi kumu bile almıyorum. Onun bile sahtesini yapmışlardır diye.
 
Vatan bazı zamanlarda çok iyi indirimler yapıyor, internette bile en ucuza bulunacak fiyatlara hatta bazen daha azına satış yapabiliyor. İnternette en ucuz fiyatı 71-72 bin TL olan ekran kartını 68 bin TL'ye aldım, sitelerde döneminde 60 bin TL'ye satılan laptopı KDV'siz haftasonu indirimiyle 57 bine aldım, en ucuz 15-16 bin TL'ye satılan anakartı 13 bin TL'ye aldığım da oldu.

Şu ana kadar değişimle ilgili bir sorun yaşamadım. Aldığım üründe sorun olduğunu fark ettiğim anda kutulayıp geri götürüyorum, onlar da 5-10 dakikada teknik serviste test ettikten sonra aynı ürünün değişimini direkt yapıyorlar.

İade konusunda bir şey diyemem, hiç denemedim ama teknik servis ve değişim konusunda memnunum şu ana kadar. Bu arada çalışanların inisiyatifine göre değişiyor mu bilmiyorum ama ödemeyi yapmadan önce testini yaptırıp aldığım ürünler oluyor, özellikle monitör gibi şeyleri mağazada ölü piksel testi yaptırmadan almamak lazım. Açıp test yapmalarını isterseniz genelde yapıyorlar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı