JamesHetfield0
Hectopat
- Katılım
- 30 Haziran 2022
- Mesajlar
- 459
- Çözümler
- 1
Arkadaşım 3 gün önce 700 TL yatırdı, şu an 300 TL kâr etti ve 30 gün hiç düşmeyeceğini söylüyor bu doğru mu? Biraz halka arzdan bahseder misiniz?
Halka arz bir şirketin hisselerini borsaya ilk defa açmasıdır. Her zaman kar edecek diye bir şey yok. 30 gün düşmeyecek lafı tamamen yalan dolan.Arkadaşım 3 gün önce 700 TL yatırdı, şu an 300 TL kâr etti ve 30 gün hiç düşmeyeceğini söylüyor bu doğru mu? Biraz halka arzdan bahseder misiniz?
İş Bankası mobil gibi uygulamalar üzerinden şirketlerin hisselerine ortak oluyorsun bir nevi. Adan Z'ye küçüklü büyüklü birçok şirket var. Bir para yatırıyorsun ve para yatırdığın şirketin değeri artarsa seninde paran artıyor. Bu artış 100 liraya 200 lirada olabilir, 100 liraya 10 lirada artabilir yüzdesine bağlı. Tabii şans işide biraz. Analiz yapanlar falan çok var da risk her zaman var. Ülkede yaşanan herhangi bir olay bile hisseleri etkiliyor. Gerek artış gerek düşüş olarak.
Arkadaşının 30 gün hiç düşmeyecek demesi tamamen boş. Kimse %100 bilemez. Kumar gibi düşün. Bu sistem genelde belli bir miktar paran varsa atıp unutmanla daha güzel işliyor. Uzun vadeli bir olay yani. Benim kenarda 15-16 bin lira kadar param vardı misal, attım hepsini bir süre bekledim para 10 binlere kadar geriledi. Hiç ellemedim. Bir ara girdim bir anda 23 binleri gördü çektim. Sonra fazla kurcalamadım. Ama tüm parayı bir hisseye girmektense bölüp ayrı ayrı girmek daha iyi gibi. İşin ustası değilim tabii.
Lot hisse demek.Yani 1 lot demek 1 adet hisse demek.Peki bu lot falan nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.