Hitler haklı mıydı?

  • Konuyu başlatan die
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 117
  • Görüntüleme 3B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

die

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
4.012
Makaleler
1
Çözümler
30
4 yıldır ikinci dünya savaşını araştırırım, öğrenirim. Bilmem kaç kitap okumuşumdur bu savaşı anlatan. Joachim Peiper, Von Rosen vs. vs. Aslında sormak istediğim, yahudiler konusunda haklı mıydı? Çünkü tarihte ne zamana bakarsanız bakın, Osmanlı bile yahudilerden nasibini aldı. Savaşı kazanması veya kaybetmesi değil olay. Yahudilere karşı artan zulümün karşısında dünyada bir anda bütün sermayelerin savaş alanına yatırım yöneltmesi bana tesadüf gibi gelmiyor. Amerika Stalin'e yardımından sonra 4-5 yıl içinde Stalin'le de savaşa giriyor. Yani demek oluyor ki bu adamların tek gayesi savaş süresinde yahudi düşmanlarını yok etmek..

Bunlar sizce tesadüf mü?
 
Her kim olursa olsun, milyonlarca insana eziyet ederek öldürmek akıl alır bir şey değil.

Savunulacak bir tarafı yok. Savaşta sadece Naziler böyle şeyler yapmadı bu arada. Bu en kötüsü olduğu için göze çıkıyor.

İngiltere kaç yıl boyunca kaç ülkeyi sömürge altına aldı, keza Hollanda, İtalya vesaire. Bunlar kaç tane ülkeyi sömüren ülkeler. Ama Nazilerin yaptığı çok rezil bir şey olduğu için öne çıkıyor doğal olarak.
 
Yaptıkları kesinlikle doğru değil ama Yahudilerin aşağılık bir ırk oldugu düşüncesi doğru. Dunyada bu kadar asalak boş bir millet zor bulunur. Arapları yunanlari ermenileri seven sever sevmeyen sevmez ama hicbiri bir Yahudi ile kiyaslanamaz.
Yaptıkları konusunda da nazi subaylarının katledilmesi sonucunda holokosta başladı. Başlarda sadece Reich imparatorluğunda yerlerinin olmayacağı için sınırdışı edilmeler başladı. Yanlış hatırlamıyorsam yahudiler 30 nazi subayını kafasından ağaca astı ve Himmler emri doğrultusunda toplama kamplarında yahudileri yok etme çalışmaları başladı.

Böyle bir soru sorulmamış kabul ediyorum. Hitler gibi bir insanı her kim haklı buluyorsa beni engellesin uğraşmam bile sizin gibiler ile. İnsan demek bile fazla olur hatta...
Konudan uzak durabilirsiniz size kimse zorla cevap yazdırmıyor.
 
Olaya başka bir bakış açısı kazanmanız için söylüyorum; Eğer Yahudiler olmasaydı yine Nazi yönetimi başta olsaydı başka bir ırk, etnik grup aynı şekilde "kullanılır" mıydı? Cevap "Evet" ise ne konuda haklı?
 
4 yıldır ikinci dünya savaşını araştırırım, öğrenirim. Bilmem kaç kitap okumuşumdur bu savaşı anlatan. Joachim Peiper, Von Rosen vs. vs. Aslında sormak istediğim, yahudiler konusunda haklı mıydı? Çünkü tarihte ne zamana bakarsanız bakın, Osmanlı bile yahudilerden nasibini aldı. Savaşı kazanması veya kaybetmesi değil olay. Yahudilere karşı artan zulümün karşısında dünyada bir anda bütün sermayelerin savaş alanına yatırım yöneltmesi bana tesadüf gibi gelmiyor. Amerika Stalin'e yardımından sonra 4-5 yıl içinde Stalin'le de savaşa giriyor. Yani demek oluyor ki bu adamların tek gayesi savaş süresinde yahudi düşmanlarını yok etmek.

Bunlar sizce tesadüf mü?

Sadece 2 değil 1. dünya savaşında da almanların en ihtiyacı olduğu zamanda yahudi merkezli silah fabrikaları fabrikaları kapattı bunları nereden tutsan elinde kalır. Kendileri hariç kimseye faydaları yok

Yaptığı doğru değil ayrıca Türkiye'yi de işgal etme planları vardı buna rağmen fazlaca Türkiye'de hayranı var Hitler'i seven adam bence tarihten anlamıyor ya da 2. Dünya Savaşı'ndan başka bir şey bilmiyor.

Ne olursa olsun belli bir noktaya kadar gayet güzel ilerletti. Zeki bir adam. Sezarın hakkını sezara vermek lazım
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı