Dizüstü SATA Portunu Öğrenme

mervee.lacheen

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Dizüstümün SATA II mi SATA III mü olduğunu bilmiyorum ve ana sitesinde bile bilgi verilmemiş durumda. SSD satın alacağım uyumlu olur mu, sorun yaşar mıyım diye öğrenmek istiyorum? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Önerebileceğiniz SSD markalarını da sunmanızı rica ediyorum.

Kod:
İşlemci    tür : Intel® Turbo Boost Technology 2.0 destekli 4. nesil Intel® Core™ i7-4700MQ işlemci
saat hızı : 2,40 / 3,40 Turbo GHz
3. seviye önbellek : 6 MB
İşletim sistemi
Windows 10
Sistem belleği    standart : 16,384 (8,192 + 8,192) MB
maksimum genişleme : 16,384 MB
teknoloji : DDR3L RAM (1,600 MHz)
Sabit disk    kapasite : 1 TB
sürücü dönüşü : 5,400 rpm
DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü    uyumluluk : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-R(DL), DVD-RW, DVD+R, DVD+R(DL), DVD+RW, DVD-RAM
maksimum hız : Okuma: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Yazma: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 16x US CD-RW, 8x DVD-R, 6x DVD-R (Çift Katmanlı), 6x DVD-RW, 8x DVD+R, 6x DVD+R (Çift Katmanlı), 8x DVD+RW, 5x DVD-RAM
tür : İnce DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü
Ekran    boyut : 39,6 cm (15,6”)
tür : LED arka ışıklandırması ve 16:9 en boy oranına sahip Toshiba TruBrite® Tam HD TFT Yüksek Parlaklıkta eDP™ ekran
dahili çözünürlük : 1.920 x 1.080
yanıtlama süresinde artış + düşüş (Tip.) : 8 ms
Ekran bağdaştırıcısı    tür : NVIDIA® GeForce® GT 745M with CUDA™ Technology and NVIDIA® Optimus™ Technology
bellek kapasitesi : 4,096 MB dedicated VRAM
bellek türü : DDR3 Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined)
bağlı veri yolu : PCI Express®
Dahili görüntü modları    Aşağıdaki dahili video modları desteklenir :
çözünürlük : 1.920 x 1.080
Maks. harici görüntü modları    maks. çözünürlük : 2.048 x 1.536
maks. yenileme hızı : 100 Hz
maks. yenileme hızında titreşimsiz çözünürlük : 1.600 x 1.200
Arabirimler    1 × Uyku Modunda Müzik destekli harici mikrofon
1 × harici monitör
1 × Ultra HD biçimini destekleyen HDMI çıkışı
1 × kulaklık (stereo)
1 × Çoklu Kart Okuyucu (en fazla 2 GB SD™ Kart, bağdaştırıcısı en fazla 2 GB olan miniSD™/microSD™ Kart, en fazla 32 GB SDHC™ Kart, en fazla 64 GB SDXC™ Kart ve en fazla 2 GB MultiMedia Card™ destekli)
1 × RJ-45
2 × USB 2.0
2 × USB 3.0 (Kapalı Konumda USB'den Şarj özelliğini destekler)
1 × dahili mikrofona sahip entegre 2,0 MP FHD Web Kamerası (1980 x 1080)
Genişleme    2 × memory slot
Kablosuz iletişim    Üretici : Intel®
Kablosuz Teknoloji : Bluetooth® 4.0 + LE
Sürüm : 4.0 + LE
Uyumluluk : Wi-Fi™
Ağ Desteği : 802.11ac, a/b/g/n
Üretici : Intel®
Kablosuz Teknoloji : Wireless LAN
Sürüm : Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
Kablolu iletişim    topoloji : Gigabit Ethernet LAN
hız : 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T
Ses sistemi    desteklenen ses biçimi : 24 bit stereo
hoparlörler : DTS® Studio Sound™ ile geliştirilen, Slip Stream Teknolojisiyle desteklenen dahili Harman Kardon® stereo hoparlörler
Klavye    tuşlar : 87
Windows tuşları : Evet
ilave özellikler : Frameless black tile backlit keyboard and 10-digit numeric keypad
İşaret aygıtı    tür : Çeşitli kaydırma, yakınlaştırma ve başlatma işlevlerini parmaklarınızın ucuna getiren çoklu dokunmatik kontrol hareketlerine sahip tıklama yüzeyi.
Pil    teknoloji : lithium-ion (prismatic), 4 cell
maksimum ömür : up to 3h30min (Mobile Mark™ 2012)
AC adaptör    giriş voltajı : dünya genelinde kullanım için otomatik algılamalı AC adaptör (100/240 V)
çıkış voltajı : 19 V
çıkış akımı : 6.32 A
Boyutlar    G x U x Y : 377,5 x 244,0 x 25,80 mm


Lütfen yardımcı olur musunuz ? Benim dizüstüm SATA II mi III mü ? Bir de SSD önerin 500 GB'lık.
Dizüstü Markası:
Toshiba Satellite P50 A-14H

@Recep Baltaş beyfendi lütfen yardımcı olur musunuz ? Günlerdir cevap bekliyorum SSD siparişi vermek için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
H61M yongası ve üstü yongası varsa Sata III'dür. CPU-Z resimlerini paylaşır mısınız?
 
HDD hasar almış durumda, dizüstü açılmıyor. Yeni bir disk satin almak zorunda olduğum söylendi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten baktım ama bir bilgiye ulaşamadım. Eğer imkanın varsa Ubuntu işletim sistemini flash disk üzerinden çalıştırıp daha sonra sistem özelliklerinden bakabilirsin. Live olarak çalıştıracağın için hard disk in ölü olması bir şey ifade etmiyor. Direkt flash 'dan çalışacak. Eğer uğraşamam dersen SATA III uyumlu bir SSD al. Samsung EVO 850 serisini öneririm. Bilgisayarın %90 SATA III uyumlu. Eğer SATA II ise de yine sıkıntı değil. SATA III geriye dönük uyumlu olduğu için yine çalışır fakat performansı birazcık düşer. Ama normal bir HDD'den yine çok çok hızlı olacaktır.

Özet geç dersen : %90 SATA III , ama SATA II olsa bile önemli değil. SSD her halükarda çalışır.
Not : İsteyen cevap verir isteyen vermez. Cevap alamadın diye insanlara hakaret etmen doğru bir davranış değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz yere SATA III farkı para ödemek istemiyorum. SATA III alacağım ama SATA II işlevi göreceğim. Emin olmadan sipariş veremiyorum. Ubuntu için flash yapacak bir pc bulamıyorum Live olarak kullanmak için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Piyasadaki SSD 'lerin neredeyse hepsi SATA III için. Yeni yeni M.2 SATA modeller çıkıyor ama onlar da ince ultrabook 'lar için. Şu an dolardan dolayı fiyatlar uçuk ama mesela geçen sene şubat ayında Samsung 850 EVO 250GB SATA III modelini 300 liraya almıştım. Şimdi ise 400 küsür olmuş. Anlayacağın boşuna dert etme, kafanı da yorma. Al bi tane SATA III için olan. Tak PC ye rahat et.

Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
 
Ben 240 GB ile idare edemem ki. En azından 480 GB olsun da müziklerim, resimlerim için. Ayrıca bu kadar yüksek özellikli bir dizüstüne sahibim şuan ki fiyatı 5.500 TL ama SATA III mü kesin bir bilgiye sahip değilim :-( . Toshiba /Kingstone SSD'lerini önerir misiniz ? Bir de şu sunmuş olduğunuz Samsung 850 EVO kaç bin saat garantisi var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 240 GB ile idare edemem ki. En azından 480 GB olsun da müziklerim, resimlerim için. Ayrıca bu kadar yüksek özellikli bir dizüstüne sahibim şuan ki fiyatı 5.500tl ama SATA III mü kesin bir bilgiye sahip değilim :-( . Toshiba /Kingstone SSD'lerini önerir misiniz ? Bir de şu sunmuş olduğunuz Samsung 850 EVO kaç bin saat garantisi var?
Canınız sıkılmasın ama bu bilgisayarın ederi 3500TL'den fazla değil. Hard Disk öyle çabuk bozulan bir parça da değil aslında. Çok kötü sarsmış, çalışır durumdayken taşımış ya da düşürmüş olmanız gerek. Boş yere masrafa sokmuş sizi.

Maddi sıkıntınız yoksa yukarda linkini verdiğim modelin 500 GB ya da 1 TB versiyonunu alabilirsiniz. Saat olarak bir garantisi var mı bilmiyorum ama 5 yıl net garantisi var. Bu da diğer markalarda olmayan bir şey.

Not : Ben de bir Toshiba kullanıcısıyım. Hem de Satellite serisinden çok daha iyi olan Qosmio serisi bir bilgisayarım var. Ve aradan birkaç yıl geçince anlıyorum ki ayak üstü kazıklanmışım ve Toshiba boş yere fiyatları şişiriyor. Daha doğrusu şişiriyordu. Çünkü artık son kullanıcı odaklı PC üretmiyorlar. Yarı iflas da diyebiliriz :)
 
Canınız sıkılmasın ama bu bilgisayarın ederi 3500TL'den fazla değil. Hard Disk öyle çabuk bozulan bir parça da değil aslında. Çok kötü sarsmış, çalışır durumdayken taşımış ya da düşürmüş olmanız gerek. Boş yere masrafa sokmuş sizi.


Maddi sıkıntınız yoksa yukarda linkini verdiğim modelin 500 GB ya da 1 TB versiyonunu alabilirsiniz. Saat olarak bir garantisi var mı bilmiyorum ama 5 yıl net garantisi var. Bu da diğer markalarda olmayan bir şey.

Not : Ben de bir Toshiba kullanıcısıyım. Hem de Satellite serisinden çok daha iyi olan Qosmio serisi bir bilgisayarım var. Ve aradan birkaç yıl geçince anlıyorum ki ayak üstü kazıklanmışım ve Toshiba boş yere fiyatları şişiriyor. Daha doğrusu şişiriyordu. Çünkü artık son kullanıcı odaklı PC üretmiyorlar. Yarı iflas da diyebiliriz :)

Bizim küçük melekler basmış klavyenin üstüne bir daha da pc açılmadı. Ben dizüstümden memnunum 3 yil önce 3.000 tl ye almıştım şuanki fiyatı 5.500 tl. HDD hasar görmemiş olsaydı sıfır sorunu vardı. SSD önerdiler araştırdım bayağı ama saat garantisini anladım mesela bir SSD vardı 240GB lık ama saat olarak verdiği süre 1.500.000 saat idi. Bu da yaklaşık 65 yıl a tekabül ediyor. O çok hoşuma gitmişti öyle bir SSD 480 - 1 TB lık bulsam hemen alırdım. Ömür boyu hem 6GB lık hızı kullanırdım hem de bitmeyen bir garanti süresi.
 
Saat süresine çok takılmamanı tvsiye ederim. Zira Türkiye'de 10 yıldan daha uzun süre garantili hiçbir ürün yok. Muhtemelen randımanlı çalışma süresi olarak onu vermişler.

Kalite olarak SAMSUNG EVO serisi ya da Kingston HyperX serisi bir SSD almanı tavsiye ederim. İkisi arasında bir seçim yapacak olursam, garanti süresinden dolayı Samsung'u tercih ederim. Çok fazla teferruatı düşünmenize gerek yok. Yeniden bir PC almıyorsunuz :) Bakacağınız şey marka-kapasite-garanti süresi olmalı :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı