Çözüldü AÖL'de OBP nasıl etkilenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kozmosxd

Decapat
Merhaba, benim kredi puanım zaten şu an geçmek için yeterli. Sadece zorunlu dersleri geçmem lazım ve 3 dönemim kaldı. Bazı dönem derslerimi yanlış seçtim. AÖL'de sistem şöyle diye biliyorum; kaldıysan kaldın geçtiysen geçtin yani mesela dersten 90 not almanın bir önemi yok, yanlışsam düzeltiniz. Bu yanlış seçtiğim ders benim alanım değil yani ona çalışmasam o dersten kalsam OBP puanım çok etkilenir mi? AÖL'de ilk dönemim, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

@Rowaulf Hocam bilginiz vardır diye düşünüyorum sizin

Son düzenleme:
Çözüm
Anladım yani hertürlü o sınavdan yüksek almam gerek OBP etkineleceği için atlama gibi bi şansım yok teşekkürler
Düzenleme geçtim, atlayabiliyorsunuz. İlk cevabımdaki bilgi geçerli ama tabii ki, 50 ile geçmekle 90 ile geçmek arasında fark var. Ama zorunlu dersiniz değilse almak zorunda değilsiniz.
Kredi sınırlaması kalktı, bir dönemde isterse 50 kredi de alabilir. Ayrıca arkadaş dönem şartını karşılıyorsa örnek olarak 3. dönemdeyse matematik 1 ve 2'yi aynı anda yine seçebilir. Mezun olmak için de 192 değil 170 kredi gerek.
2024 Aralık'ta paylaşılmış, emin misiniz?

Sizin dediğiniz hali gibi olanı 2023 için gördüğümden dolayı böyle bilgilendirmiştim.

Hocam bu OBP işi biraz karışık fakat muhtemelen diğer arkadaşın dediği gibi. Başarılı olduğunuz dersten aldığınız puan ve o dersin kredisi bunu belirleyecektir. Başarısız dersler hesaplanmayacaktır.
Bundan eminim, doğrudan yönetmelik üstünden baktım az önce.

2024 Aralık'ta paylaşılmış, emin misiniz?

Sizin dediğiniz hali gibi olanı 2023 için gördüğümden dolayı böyle bilgilendirmiştim.

Bundan eminim, doğrudan yönetmelik üstünden baktım az önce.

Muhtemelen eski bir duyuruya baktınız hocam. Güncel açık öğretim sıkça sorulanlar sayfasında benim dediğim bilgiler bulunmakta. S.S.S

1764277381303.png

Ayrıca şu an ben de açık lise okumaktayım, kendi öğrenci sayfamda da bilgiler bu şekilde:

1764277418576.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı