Laptopun Wi-Fi kartı olmama olasılığı var mı?

Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
264
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Yeni bir laptop aldım, kurulumlarını yapıp Windows etkinleşirdim fakat Wi-Fi kısmı direkt hiç yoktu yani sadece Ethernet seçeneği görünüyor. Aygıt Yöneticisi'nden ağ bağdaştırıcıları kısmına girdiğimde 8 civarı WAN miniport ve Realtek PCI-e GBE family Contreller'in olduğunu gördüm. Demem o ki Wireless gözükmüyor. Bunun sebebi ne olabilir, acaba laptopumu Wi-Fi adaptörsüz mü göndermişler? İçime bir kurt düştü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver'ların tümünü kurduğuna emin ol. Ayrıca Windows güncelleştirmeni de Ethernet kablosuyla yapmanı tavsiye ederim. Düzelecektir büyük ihtimalle. Bazı Windows sürümleri veya Wi-fi modüller otomatik tanınamayabiliyor.
 
Yeni aldığımda bende de olmuştu Wi-Fi kartının driverını manuel olarak indirip yüklemelisin laptopun modelinden Wi-Fi kartının driverına ulaşabilirsin.
 
Driver'ların tümünü kurduğuna emin ol. Ayrıca Windows güncelleştirmeni de Ethernet kablosuyla yapmanı tavsiye ederim. Düzelecektir büyük ihtimalle. Bazı Windows sürümleri veya Wi-fi modüller otomatik tanınamayabiliyor.
Hocam driverların hiç biri kurulu değil şu an, nete bağlayım kuracaktım ama WİFİ olmayınca kuramadım. Ki zaten aklıma o geldi acaba o yüzden mi gözükmüyor diye. Ama internet olmadan da nasıl kuracağım ki?
 
Hocam driverların hiçbiri kurulu değil şu an, nete bağlayım kuracaktım ama Wi-Fi olmayınca kuramadım ki zaten aklıma o geldi acaba o yüzden mi gözükmüyor diye. Ama internet olmadan da nasıl kuracağım ki?

Herhangi bir başka cihazdan örneğin telefonundan indirip laptopa atma şansın var mı?
 
Hocam driverların hiçbiri kurulu değil şu an, nete bağlayım kuracaktım ama Wi-Fi olmayınca kuramadım. Ki zaten aklıma o geldi acaba o yüzden mi gözükmüyor diye. Ama internet olmadan da nasıl kuracağım ki?

Telefonu kablo ile bağlayıp USB'den internet paylaşımını aç. Windows güncellemelerini yap.
 
Öncelikle Ethernet ile internete bağlanın. Ardından Windows Update kısmındaki bütün güncellemeleri yapın. Muhtemelen Wi-Fi driverlarını da indirecek.
 
Şu anda masaüstü PC'm Ethernet ile bağlı. Sanırım Ethernet'i laptopa bağlayıp sürücü işini öyle halletmeye çalışacağım.

Öyle de yapabilirsin sadece Wi-Fi driverını kurduktan sonra geri kalanı Wi-Fi üzerinden de halledebilirsin kendi tercihin hangisi kolayına gelirse.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı