Askerlik için göz muafiyeti sınırı nedir?

fahri özcan

Yoctopat
Katılım
29 Mart 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Askerlikten muafiyeti aldım gözümde bulunan retina yırtığı ve göz derecelerim toplamı 14 dereceyi geçtiği için raporumda iki gerekçe yazıyor dereceler hesaplanırken de (sağ göz derecesi +astigmatın yarısı) +(sol göz derecesi +astigmatın yarısı) şeklinde hesaplama yapıldı gözlerime damla damlatmadı doktor, fakat muafiyet almayı düşünen arkadaşlar kesinlikle heyet doktoruna öncesinde gitsin normal muayene olsun, benim gittiğim doktor derecelerinde şüphe yok aksi taktirde damla damlatılabilirdi ama senin derecelerine gerek yok dedi son muayene de göz derecelerim toplamı 14,75 çıktı. Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Sorunuz olursa dilim döndüğünce yardımcı olurum.
Hocam selamlar sol gözümde 8,75 hipermetrop astigmat var ve sol gözümde %95 görme kaybı var. Sağ gözümde ise 2,75 olarak belirtildi göz muaynesinde. Muaf alabilir miyim sence?
 
Hocam selam sol gözümde 8,75 hipermetrop astigmat var ve sol gözümde %95 görme kaybı var. Sağ gözümde ise 2,75 olarak belirtildi göz muaynesinde. Muaf alabilir miyim sence?

Yuksek yuksek muhtemel muaf olursunuz. İki gozun toplami 14 dereceyi gecmesi lazim. Sizde tam gecmiyor ama gorme kaybi bozuklugundan oturu muaf olursunuz.
 
Sizce bu değerlerle muaf olabilir miyim? Sağ gözümde tembellik var doğuştan az görüyor sağ gözüm iyi.
 

Dosya Ekleri

  • 400.jpg
    400.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 230

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı