17.3 inç RTX 4070 laptop önerisi

Bahsedilen video kendim zaten RTX 3070 de en düşük (38) FPS alıyorum. Yine 4 k de NVIDIA ayarlarına DLSS kapalı Ultra - yüksek 48 - 53 görüyorum. Sizleri tatmin etmeyebilir. Benim için hikayeli oyunda görüntü kalitesi her şeyden öncelikli. Takılmayacak şekilde zaten FPS veriyor. Ayrıca ben hala şaşırıyorum 3070 Ti serisi video olduğu gibi 35'e çakılı kalacak. %1 şu bu beni ilgilendirmez. Aldığım yüksek görüntü kalitesine bakarım. 4 k da benim söylediğim sizin inanmadığınız FPS'lerde PC hala çok serin. Bence en mükemmel soğutma olmasa bile çok sağlam. Oyun oynadığım dönemde küçük test video zaten yaptım. Bulursam sizinle paylaşırım. Bu sadece benim alternatifim. HDR 500 büyük lüks. En az 500 nit parlaklık HDR oyunlarda. Kendim 450 nit. Forumda paylaşılan çoğu PC özellikle ekran kısmı vasat. Bu kişiye göre bir tercih sebebi olabilir. Belirtmekte fayda var bu elbette üst seviye bir Gaming değil. Premıum bir mobil iş istasyonu. FPS feragat edip gündelik işlerde insanları üzeceğini düşünmüyorum. Ayrıca sebebini bilmiyorum ülkemize neden yeni model Gigabyte Aorus serisi gelmiyor. Kanımca mükemmel oyun bilgisayarı.

Sizin de söylediğiniz gibi bu cihaza mobil iş istasyonu denilebilir. Ancak arkadaş oyun için alacağından ve bütçesi daha yüksek olduğundan 3070 Ti abes kaçıyor. Ayrıca 16 inçte 2K ile 4K arasında aşırı dikkatli bakmazsanız farkı hissetmezsiniz.
 
Sizin de söylediğiniz gibi bu cihaza mobil iş istasyonu denilebilir. Ancak arkadaş oyun için alacağından ve bütçesi daha yüksek olduğundan 3070 Ti abes kaçıyor. Ayrıca 16 inçte 2K ile 4K arasında aşırı dikkatli bakmazsanız farkı hissetmezsiniz.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Ben 15'6 inç le o farkı hissediyorum. Bence kesinlikle o fark hissedilir. Bir alternatif sadece. Günün 24 saatinde birey oyun oynarsa diyeceğim bir şey yok. O ekranda YouTube 1080 /4k izlemek bile keyf, 4 k film ayrı bir keyf, render, kurgu vs biçilmiş kaftan. Esenlikle.
 
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269

İhtiyaçlar yönünden tartışılır ama bu fiyata bence en iyi PC. Bir alt modelini 1 yıldır kendim kullanıyorum asla sıkıntı yaşamadım. Tam anlamıyla asla oyun PC değil katılıyorum ama ileriye dönük iyi bir seçim gibi duruyor. Ekranı kesinlikle eşsiz ama 60 ya da 90 Hz olabilir sizin için büyük bir eksi. İşlemci eski olsa bile bu seviyede işinizi görür. RTX 3070 imle bile çoğu oyunu 4 k 30-58 arası oynuyorum. 3070 Ti daha fazla fark edeceğini düşünüyorum. Kesinlikle bilgisayar çoğu zaman serin. 30 dk stres testinde maksimum 77-83 derecelerde geziyorum. Ekran kartı 4000 nesle göre biraz geride kalabilir. Bence 4070'e denk değil ama 4060'dan daha üstün. Bu ekran kartı ve işlemci kesinlikle 4 k uyumlu çalışacaktır. Bazı oyunlarda kaliteden feragat edebilirsiniz. Bir eksiği DDR5 RAM yok ne yazık ki. 2 TB SSD büyük bir artı. Bendeki sürüm 6900 okuyup 4900 yazıyor. Bunda değerler daha yüksek olacaktır. Ve klavye anladığım kadarıyla İngilizce. Stikcker işinizi görür.
Teşekkür ederim ama önceliğim 17.3 olması oyun için alacağım için ekran büyük olsun istedim. Birde taksitli alacağım için 50 bin tek seferde ödeyemem.

Dostum 100W limitli 13700HX alıp limitsiz 13500HX performansını almak hoş olmaz farkındasındır umarım. Gereksiz limitli bir model bu, PL2 157W PL1 100W soğutması çok kötü değil ona rağmen limit var.
Sizin öneriniz nedir. Ben çok anlamıyorum bu işlerden. Fiyat performans yönünden beni üzmeyecek bir cihaz lazım. Ekran 17.3 tercihimdir.
 
Merhaba.
17 veya 17.3 inc bir laptop almak istiyorum. Maksimum bütçem 70.000 TL.
Ekran kartı olarak RTX 4070 iyi gibi duruyor. Daha üstüne çıkamam. 4050 -4060 alacağıma 4070 uzun süre götürsün diye düşündüm. RAM tercihim 32 GB. İşlemci olarak bilemedim AMD mi Intel mi? AMD'nin soğutması daha iyi olduğunu duydum. Siz ne önerirsiniz? Fiyat performans olarak hangi işlemci iyi. Laptop öneriniz nedir acaba?
Bu paylaştığım laptop nasıl sizce.

Ben de Omen öneriyorum. Bu sıkıntıları ben de duydum ama kronik denilebilecek yüzdeye sahip olduğunu düşünmüyorum. Hatta anakartın kronik olduğunu söyleyenler de var. Forumda bu yüzden gerilimler yaşadım. Garanti olsun Rog öneriyorum artık. Ekran boyutu konusu göreceli bence gidin bir inceleyin.

Omendeki sorun kronik maalesef. Sorun zamanla sıcaklığa bağlı olarak çıktığı için şikayetler yeni yeni yayılmaya başladı. Omen Almayın.
 

Omendeki sorun kronik maalesef. Sorun zamanla sıcaklığa bağlı olarak çıktığı için şikayetler yeni yeni yayılmaya başladı. Omen Almayın.
Rehberinizi gördüm hocam. Kesin bilgim olmadığı için ilk seçenek olarak Omen önermeyi bırakmıştım zaten ama hala alınabilir buluyordum. Detaylıca okuyacağım.
 

Omen'deki sorun kronik maalesef. Sorun zamanla sıcaklığa bağlı olarak çıktığı için şikayetler yeni yeni yayılmaya başladı. Omen Almayın.

Ben de normalde pek önermiyorum da spesifik istekler olunca seçenekler arasında sunuyordum. Artık önerirken bu rehberi de paylaşacağım, teşekkürler.
 
17.3'ten vazgeçtim sizce bu nasıl iyi derseniz hemen alacağım. Fan sesinin çok deniyor. Laptop çok ısınır mı? Sizce ekran yeterli mi? 144 Hz 1920x1200 ekran bu sistem için az değil mi?


@Bestty @Senyör Kesada @Artoria Pendragon @Erayko @LittleWarlocc

1920/1200 kesinlikle yetersiz. Darboğaz yaşayacağınız kesin. Bence bu sisteme en az 2 k standart, kanımca 4 k (😂) yakışırdı. Şöyle düşün ps5 düm düz hd tv de oynuyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı