Üniversite gerçekten şart mı?

sihirdarvarisi

Femtopat
Katılım
18 Haziran 2023
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, biraz ilginç bir konu farkındayım.
Şu an 11. sınıf öğrencisiyim (eşit-ağırlık) 12'ye çok az bir zamanım kaldı, açıkçası akademik eğitime inancım neredeyse hiç yok.
İnternet üzerinde belli başlı şeyler kovalıyorum ve zaman zaman güzel paralar kazanıyorum, mesela hocalarım satır satır nutuk atıyor bana fakat ben birçoğundan fazla para kazanıyorum. Ama işte garantisi yok freelancer tarzı düşünebilirsiniz, zaten şu AI muhabbeti başını aldı gidiyor, sonumuz ne olacak o bile kesin değil.

İşte böyle bir dönemde üniversite diploması hakikaten şart mı bilmiyorum, sizin tecrübelerinize ihtiyacım var.
Matematik temelim hiç yok, fakat genel olarak muhakeme edebiliyorum yaşadığım olayları, yani çalışmayı pratikleştirsem ve düzene soksam yapabileceğimi düşünüyorum. Fakat dediğim gibi eğitime ne inancım ne ilgim kaldı, ne yapmalıyım?
 
Kime göre neye göre şart? hayalini gerçekleştirmek için okuman gerekiyorsa şart. Başka şansın yoksa şart. Babandan sana kalan iyi bir dükkan yoksa şart.
 
Birçok hocandan fazla para kazandığın internet işini buraya yazarsan sana ona göre cevap verelim. Hocaların neden çalışıyor o zaman?
 
Eğer sayısal okuyor olsaydın işler değişirdi ama eşit ağırlık için diyeceğim pek bir şey yok. Biraz zor iş bulunuyor bulduklarında insani şartlarda çalıştırmıyor veya çok maaş vermiyor.
Bence her türlü okumalısın artık hangi bölüm senin işine yarayacaksa artık. En azından cebinde bir diploma vs. olur şuan yaptığın işler iyi gitmezse ona sarılırsın veya tam tersi mezun olduğun işi yapar şuan yaptığını da yan iş olarak yaparsın. Böyle bir dönemde okumamak değilde olabildiğince okumak lazım aslında.
 
Birçok hocandan fazla para kazandığın internet işini buraya yazarsan sana ona göre cevap verelim. Hocaların neden çalışıyor o zaman?
Dediğim gibi freelancerlık gibi gerek logo tasarımı gerek web tasarımı her türlü işi yapıyorum.
Kime göre neye göre şart? hayalini gerçekleştirmek için okuman gerekiyorsa şart. Başka şansın yoksa şart. Babandan sana kalan iyi bir dükkan yoksa şart.
Ailemin durumu hayatımı garantiye alacak kadar iyi değil, hatta kendimiz bile çok refah içerisinde değiliz+
 
Eğer o freelancer işlere zaman çok gitmiyorsa (okul dışında muhtemelen gitmiyor zaten) üniversite sonucu edineceğiniz devamlı işe ek olarak yapabilirsiniz. Elbette üniversite zorunlu değil fakat iyi bir şekilde düzgün bir üniversiteden mezun olmak size devamlı iyi para getirebilir. En azından garantisi olur gelen paranın.
 
Sana bağlı bir şey, ben tamamen ilgi duyduğum ve hobim olan uzay alanına katkı sağlamak için üniversite düşünüyorum. Her şeyi para olarak düşünme, illaki bir ilgi duyduğun alan vardır. Benim tavsiyem bunu en yakın zamanda bulman, ben çok geç bu ilgimi keşfettim, acısını bu sıralar çıkarıyorum. Benim de matematik temelim sıfır, ne yapacağımı bilmiyorum. Zamanın varken, az da olsa çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı