12 yaşında nasıl para kazanılır?

Yaş 12 yolun yarısı... Şaka bir yana böyle şeylerle şimdi uğraşma abicim, 14-15 yaşına gelince öğrenirsin, LGS sınavın var, sınavına çalış. Lisede 9 10 da zaten bol bol ilgilenirsin zaten.
 
Ağır olacak biliyorum, senden 2 yaş büyüğüm. Para kazanacağım diye yazılım yapmaya çalışır kendini kasarsan hiçbir halt beceremezsin. Yazılım öğrenmek ben "yazılım öğreneceğim kanka, para bascam" ile olmuyor ne yazık ki. İstek lazım, kendini Python diye bir kasamazsın. Yazılım ezberle öğrenilmez. Oturup isteğinle bir proje yazacaksın. Ben Python öğrenmeliyim ile olan bir şey değil bu. Bu yolla öğreneceğin tek şey muhtemelen şu olur:
Python:
while True:
 print("Hello World")
Onuda internetten bakarak yaparsın, sen şu anda Python dersleri alıyorum demişsin ama amacın ne? Niçin Python dersleri alıyorsun? Python gerçekten işine yarayacak mı? Python kolay bir dil gibi tanıtıldığı için eline klavyeyi alan "Python öğreniyom dayıııı" havasına giriyor. Mesela ben şu anda C, Rust, Python, JS, web, C# programlama biliyorum, üzerine 1.5-2 senedir Linux kullanıyorum. Bunların hepsini bir işimde kullandığım için öğrendim. Öncelikle biraz sorgulamak lazım, para her şey değil. Kendini geliştirmek olarak bak olaya. Ben şu anda C ile suckless tarzında Shell yazıyorum. Mesela C yide böyle şeyler yaparak öğrendim.

Sana yardımcı olacak bir tablo vereyim:

Backend ve Linux için yazılım geliştireceksen c/c++/rust
Qt ile multiplatform App yazacaksan C++
Web ile IoT projeleri yapacaksan Node.jS/React durumuna göre Python.
Web scraper, bot gibi şeyler yazacaksan Python.
Windows için App yazacaksan C#

+Linux öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim.

Öncelikle ne için öğrendiğine bak. Ve tavsiyem kurslara para verme. İnterneti doğru kullanırsan ve başını ağrıtırsan proje yazarak çok daha iyi yerlere gelirsin.

Başarılar...

14 yaşında yazılımla alakalı bu kadar bilgiyi nasıl biliyorsun? Kaç yaşında başladın bilgisayar ve bu işlere harbi merak ettim çok takdir edilesi bir şey yapmışsın helal olsun.
 

Geri
Yukarı