Sword Art Online Bir Gün Gerçek Olabilir mi?

mrtos

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2016
Mesajlar
288
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gerçekten çok güzel bir anime. Günümüzde VR dediğimiz teknoloji var ama tabii bir SAO etmiyor.

Acaba bizim göremeyeceğimiz tarihlerde böyle bir şey gerçek olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çıkacaktır. VR teknolojisi direk kafamıza aktarılırsa olabilir (y)
 
Ben onumuzdeki 20-25 yil icinde boyle bir seyin gerceklesebilecegini dusunuyorum. Yani gozumuzu o kadar da uzaklara dikmemize gerek yok :) en azindan kendi dusuncem bu yonde
 
Şahsen böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Halbuki beyine şok verip öldürme işlemi yapılır ama oyuna bedeni vs. aktarma şeyi yapıl(a)maz.
 
Teoride mümkün pratikte imkansız. Bulunsa bile sinirlerle doğrudan bağlantı kuran bir cihaz olduğu için kullanımı askeri amaçlı yada tıp ile sınırlandırılır. Yaygınlaşırsa beyin hackleme denilen olay gerçekleşir. Hele SAO daki gibi sinirlere kablo takılmadan bağlanma bulunursa iş daha da yaş. Sinyali güçlendirip dünyadaki herkesi kontrol edersin yada toplu imha sinirlere öldüğünü söylersin. Bulsalar güzel olurdu ama ömrümüzün SAO gibi bir sanal evreni görmeye yeteceğini sanmıyorum.
 
@Silinen üye Sanal gerçeklikle ilgili neredeyse hiç bilgim yok. Ancak VR; ekran, mercek ve kafanın yönüne göre görüntülenen kareyi döndüren bir algoritmadan ibaret değil mi? Bu şey zaten bilgisayar oyunlarında mevcut ve fare ile yapılıyor. AR' da da belirli bir çizimi görünce tetiklenen kod, ekrana 3 boyutlu bir cisim yerleştiriyor. Asıl mesele bu cisimleri ve fiziksel geri bildirimleri beyne göz ve deri kullanmadan iletmek. Doğduğundan itibaren bu makineye bağlı birisi, gözlerinin izin verebileceğinden daha gelişmiş bir görüşe sahip olabilir belki.
-fragman-
Nüfusun tamamı yazılımın içinde yaşıyor. Yazılım, beynin görüş sinirlerini dinlendirmek için 24 saatte bir vücuda laktik asit salgılatır. Kendini yorgun hisseden oyuncular ise sanal yatağına gittikten sonra yazılım görüntü göndermeyi keser ve beyni uyku durumuna sokar. Bu sırada bir çocuğun göz kasları ve sinirleri esrarengiz bir şekilde sinyal alır ve çalışmaya başlar. Günden güne yıllarca kullanmadığı organını kontrol edebilen çocuk diğer oyuncuları da yaşadıkları dünyanın gerçek olmadığını söyler. Sonra aralarından bir ajan olayı fark edip çocuğun fişini çeker. Puhah :D
-fragman-
Yok film milm kardeşim, kitap okuyun.
 

Geri
Yukarı