Çok ama çok ilginç yani gece gece düşündürücü, ve dediğiniz gibi sorun bu yüzden muhtemelen. Voltajı iyice regüle etmeniz lazım anladığım kadarıyla, almanızda fayda var, ama önce bir eş dostta varsa ödünç alabilirseniz deneyin yani, iyi geceler.
Keşke deneme fırsatım olsaydı.
Aslında bilgisayarcıda denedim zaten kendiside buna benzer problem yaşadığını dile getirmişti sigortadaki şartelleri mi ne değiştirmiş düzelmeye başlamış. Kendisi de UPS kullanıyor ama benim pc'yi test ederken PSU bağlı yere mi taktı emin değilim. Aslında çok önemli de değil çünkü değerleri kendi gözümle test ettim.
Tek aklıma takılan şu UPS'lerde yazan AVR (Automatic Voltage Regulation) olayının gerçekten işe yarayıp yaramayacağı.
Bilgisayarcının bana ilettiği şey UPS'nin çok net şekilde problemi çözeceğini söylemesi çünkü bozuk gelen dalgaları stabil şekilde PSU'ya aktaracağını ve bundan dolayı sistemin düzgün çalışacağını söylemişti.
Yani PC'den aslında çok iyi anlarım. Elektrikten olduğuna da 98% eminim ama işte UPS çözermi onu bilemiyorum.
Ev ve bina eski, o da ayrı konu zaten... Yine de insan emin olamıyor işte hep bir belirsizlik oluyor denemeden.
Hocam ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Sizin komple o evde elektronik cihaz kullanmanız sağlıklı olmaz öyleyse. Bana hala sorunun elektrikten olması saçma geliyor. Elektrik böylesine bir probleme yol açmadan başta güç kaynağını bozar sonra sistemi eline verirdi. Bir elektrikçiyle iletişime geç, böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını öğren bakalım.
Benimde aklım almıyor ama işte gözümle test ettim her şeyi.
Elektrikten başka bir seçenek kalmıyor ortada.
Benim PSU 1100W Corsair epey sağlam zaten, belki kendisi bu dalgalanmaları tolere ediyor ama işte sisteme negatif olarak işlemci ısınıyor ya da verimli çalışmamasını sağlıyor.
Benzer bir konu buldum daha önce açılmış.
İlginç şeyler tavsiyesi olan varsa dinlerim.
Çözüm bulunca mutlaka yazarım.
Şuan için:
1- Evdeki elektrik tesisatı yapılarak çözüm
2- UPS alınarak çözüm.
Bu ikisinden birisi problemi çözmesi lazım.