İşlemci ısınmasına UPS çözüm olur mu?

Cinebench R23 testi yaparken ekran görüntüsü atar mısın?

Programı indirdim bir test 10 dk sürüyor açıkçası şu durumda ağır yük altına sokup yanmasını veya hasar görmesini istemiyorum.

Normal browser da takılırken derece 75-80 arasını buluyor arkada hiç bir şey açık değil. Youtube üzerinden bir video oynarsam ve bir kaç tab açıksa hemen 80 oluveriyor.


Aynı testleri bilgisayarcıda denedim max 55 gibi değerlere ulaşıyordu. Sistem vs her şey aynı bizzat ben denedim herşeyi.

İşte bu yüzden elektrikten olduğunu düşünüyorum. Yani bunun dışında başka neyden olabilir ki ? Hiç bir parça değişimi veya ayar değişimi yapılmadı.

PC X binasında çalışırken CPU değerleri çok normal , Y binasında çalıştırırken anormal . Benim aklıma başka bir şey gelmiyor elektrikten başka
 
Çok ama çok ilginç yani gece gece düşündürücü, ve dediğiniz gibi sorun bu yüzden muhtemelen. Voltajı iyice regüle etmeniz lazım anladığım kadarıyla, almanızda fayda var, ama önce bir eş dostta varsa ödünç alabilirseniz deneyin yani, iyi geceler.
 
Programı indirdim bir test 10 dk sürüyor açıkçası şu durumda ağır yük altına sokup yanmasını veya hasar görmesini istemiyorum.

Normal browser da takılırken derece 75-80 arasını buluyor arkada hiçbir şey açık değil. YouTube üzerinden bir video oynarsam ve birkaç Tab açıksa hemen 80 oluveriyor.

Aynı testleri bilgisayarcıda denedim Max 55 gibi değerlere ulaşıyordu. Sistem vs her şey aynı bizzat ben denedim her şeyi.

İşte bu yüzden elektrikten olduğunu düşünüyorum. Yani bunun dışında başka neden olabilir ki? Hiçbir parça değişimi veya ayar değişimi yapılmadı.

PC X binasında çalışırken CPU değerleri çok normal, y binasında çalıştırırken anormal. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor elektrikten başka.

Hocam ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Sizin komple o evde elektronik cihaz kullanmanız sağlıklı olmaz öyleyse. Bana hala sorunun elektrikten olması saçma geliyor. Elektrik böylesine bir probleme yol açmadan başta güç kaynağını bozar sonra sistemi eline verirdi. Bir elektrikçiyle iletişime geç, böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını öğren bakalım.
 
Çok ama çok ilginç yani gece gece düşündürücü, ve dediğiniz gibi sorun bu yüzden muhtemelen. Voltajı iyice regüle etmeniz lazım anladığım kadarıyla, almanızda fayda var, ama önce bir eş dostta varsa ödünç alabilirseniz deneyin yani, iyi geceler.

Keşke deneme fırsatım olsaydı.
Aslında bilgisayarcıda denedim zaten kendiside buna benzer problem yaşadığını dile getirmişti sigortadaki şartelleri mi ne değiştirmiş düzelmeye başlamış. Kendisi de UPS kullanıyor ama benim pc'yi test ederken PSU bağlı yere mi taktı emin değilim. Aslında çok önemli de değil çünkü değerleri kendi gözümle test ettim.

Tek aklıma takılan şu UPS'lerde yazan AVR (Automatic Voltage Regulation) olayının gerçekten işe yarayıp yaramayacağı.

Bilgisayarcının bana ilettiği şey UPS'nin çok net şekilde problemi çözeceğini söylemesi çünkü bozuk gelen dalgaları stabil şekilde PSU'ya aktaracağını ve bundan dolayı sistemin düzgün çalışacağını söylemişti.

Yani PC'den aslında çok iyi anlarım. Elektrikten olduğuna da 98% eminim ama işte UPS çözermi onu bilemiyorum.

Ev ve bina eski, o da ayrı konu zaten... Yine de insan emin olamıyor işte hep bir belirsizlik oluyor denemeden.


Hocam ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Sizin komple o evde elektronik cihaz kullanmanız sağlıklı olmaz öyleyse. Bana hala sorunun elektrikten olması saçma geliyor. Elektrik böylesine bir probleme yol açmadan başta güç kaynağını bozar sonra sistemi eline verirdi. Bir elektrikçiyle iletişime geç, böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını öğren bakalım.

Benimde aklım almıyor ama işte gözümle test ettim her şeyi.
Elektrikten başka bir seçenek kalmıyor ortada.
Benim PSU 1100W Corsair epey sağlam zaten, belki kendisi bu dalgalanmaları tolere ediyor ama işte sisteme negatif olarak işlemci ısınıyor ya da verimli çalışmamasını sağlıyor.


Benzer bir konu buldum daha önce açılmış.

İlginç şeyler tavsiyesi olan varsa dinlerim.

Çözüm bulunca mutlaka yazarım.

Şuan için:
1- Evdeki elektrik tesisatı yapılarak çözüm
2- UPS alınarak çözüm.

Bu ikisinden birisi problemi çözmesi lazım.
 
Evet dediğiniz gibi şebekeden işte, almanız gereken sanırım on-line ups'ler çünkü bunun diğer ups çeşitlerinden farkı elektriksel dalgalanmaları düzenleyip regüle etmesiymiş. Ama değerlerine iyi bakmanız lazım sanırım çünkü 1100w çekiyor ya sisteminiz, ben de hiç anlamıyorum hatta ilk defa duyuyorum (En garantisi UPS hakkında bir uzmana danışmaktır). 😄
 
Ups ise yaramaz bu konuda. O internet kesilince sisteme zarar gelmesini engeller. Onun yerine ekstra fan ve soğutucu al. O işlemci stok fan ile yanar. Güzel bir fan al. Başka konu aç soğutucu ve fan önerisi diye. Öneri yaparlar bütçeni belirtirsen.
 
Ups ise yaramaz bu konuda. O internet kesilince sisteme zarar gelmesini engeller. Onun yerine ekstra fan ve soğutucu al. O işlemci stok fan ile yanar. Güzel bir fan al. Başka konu aç soğutucu ve fan önerisi diye. Öneri yaparlar bütçeni belirtirsen.

Merhaba yanlış bilgi verdiğinizi düşünüyorum.

Problem soğutucuda veya fanda değil. Elimde ayrıca CoolMaster ML240L v2 mevcut 1 yılı bile dolmadı sağlam.

Konudaki mesajları okursanız detayları paylaşmıştım.

Update:

Inanılmaz bir kararsızlık aşamasındayım. Bir çok araştırma yaptım ama ne yazık ki net karar verebilmek çok zor.

Online UPS problemi tam olarak çözecek gibi fakat fiyatlar 10 binden başlıyor.

Line-interactive UPS, bir çok makalede elektrik dalgalanmasını düzelttiği bazı makalelerde şebeke elektriğinde düzelme yapmadığı, karma karışık açıklamalar ile kesin net bilgi elde etmek mümkün değil.


Voltaj Regülatörü: Aslında bunun problemi çözeceğini düşünüyorum ama hiç emin olamıyorum ki. Çünkü voltaj dalgalanmasından ötürü bu problemi yaşadığımı düşünüyorum.


Bulunduğum yerde elektrik çok çok az kesiliyor yani elektrik kesinsitisi problem değil. Problem bina veya daire içinde elektriğin dengesizliği. Zaten kombiye regülatör bağlanmış...

@Yeni Teknik Sembol Merhaba bir çok konuda yazınıza denk geldim bu konu hakkında acaba bilgi verebilir misiniz çünkü hangi ürünü alacağım hakkında inanılmaz kararsızım. Line-interactive UPS sipariş vermiştim ama iptal ettim kararsızlıktan ötürü.
 
Son düzenleme:
Pahalıymış vallahi, ama dediğiniz gibi kombiye dahi bağlandıysa sizin oralarda sıkıntı büyük demek. Hiç mi bir yetkilinin haberi yok düzeltmeye uğraşmıyorlar, bütün elektrikli cihazlar için tehlikeli yani 90larda mı yaşıyoruz ayıp. Karar sizin 2. ellere yönelin diyeceğim ama sağlam stabil çalışanını bulmak da zordur. (Aküleri bitince bozuldu sanılıp satılan çokmuş, uygun fiyata bulunabilir ama)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı