Çözüldü Toplanılan RTX 4060TI sistemde görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mstf_cgn

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL18 DDR4
Ekran kartı
Gainward RTX 4060 Ti phanter 16 GB 128bit
Anakart
ASRock B550M-HDV
İşlemci
AMD R7 5700X
Anakart: ASRock B550M-HDV
İşlemci: AMD R7 5700X
RAM: G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL 18 DDR4
PSU: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze
Ekran kartı: Gainward RTX 4060 Ti phanter 16 GB 128bit (ekran kartı henüz gelmediği için sisteme takılı değil.)
(Depolama için M.2 SSD, SATA SSD ve HDD mevcut ama sorunun kaynağı olmadıkları için detay belirtmiyorum.)

Her şeyi olması gerektiği gibi sorunsuz bir şekilde taktım. Fanlar gayet güzel çalışıyor, PSU'da sorun olduğunu sanmıyorum. Denediğim çözümler;
1- RAM'lerin slotlarını değiştirip tekrar denedim. Olmadı.
2- BIOS pilini söktüm taktım. Olmadı.
3- statik elektriği boşaltmak için elektriğe bağlı değilken 10 kere güç tuşuna bastım, tekrar denedim. Olmadı.
4- acaba işlemcinin üstüne soğutucuyu takarken zarar mı verdim deyip söktüm baktım hala sapasağlam duruyordu. Taktım ve yine olmadı.

"Ekran kartı aracılığıyla monitöre bağlansam o zaman görüntü gelir mi?" diye de düşünmeden edemiyorum. :D Ama bildiğim kadarıyla entegre grafik kartı mevcuttu.

İnternette benzer sorunları yaşayan insanların konularına baktım, bazı yerlerde BIOS güncelle demişler, bazı yerlerde anakart sorunlu demişler, bazı yerlerde de işlemci bozuktur denmiş. BIOS'u güncellemek belki çözüm olabilir bilemiyorum. Bunun için de eski bir işlemci takıp o şekilde güncelleyin falan denmiş ama ASRock'un resmi sitesinde BIOS sürümü 1.20 ve üzeri için Ryzen 5000 serisine uyumlu yazıyor. Anakartın sürümünün de 1.20 olduğunu varsayıyorum ama ekrana görüntü gelmediği için emin değilim. Bilgisayarcıya gitmeden önce emin olmak istiyorum, BIOS sürümü dışında bir sorunu varsa bir de gidip durduk yere bilgisayarcıya dünya kadar para bayılmak istemem açıkçası.

Ek bir sorum daha olacak, ekrana görüntü gelmese bile sistemi BIOS ekranına sokup körlemesine BIOS güncellemesi yapmaya çalışmak mümkün müdür acaba? Yoksa işlemci uyumsuz olduğu için aslında BIOS ayarlarına bile giremiyor mu bilgisayar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Onboard almaya çalışıyorum. Ekran kartı daha kargoda, gelmeden BIOS ayarlarını falan yapayım zamandan tasarruf edeyim, sorunlu parça var mı yok mu göreyim, kart gelince de Windows'u da kurarım diye düşündüm. Parçaların çoğu cuma ve cumartesi geldi, ekran kartımı da bugün kargoya verdi satıcı mağaza, parçalarda sorun varsa o sırada onların değişimini sağlarım falan demiştim kendi kendime. Ama sanırım böyle olmuyor, @SEMIKAANCAKIR'ın dediğine göre. Madem öyle bu entegre grafik kartı ne işe yarıyor? :p

5700X de iGPU yok.
Dostum, senin bilgisayarında ekran kartı var mı, yoksa onboard mı görüntü almaya çalışıyorsun?
Onboard almaya çalışıyorum. Ekran kartı daha kargoda, gelmeden BIOS ayarlarını falan yapayım zamandan tasarruf edeyim, sorunlu parça var mı yok mu göreyim, kart gelince de windows'u da kurarım diye düşündüm. Parçaların çoğu cuma ve cumartesi geldi, ekran kartımı da bugün kargoya verdi satıcı mağaza, parçalarda sorun varsa o sırada onların değişimini sağlarım falan demiştim kendi kendime. Ama sanırım böyle olmuyor, @SEMIKAANCAKIR 'ın dediğine göre. Madem öyle bu entegre grafik kartı ne işe yarıyor? :p

Edit: İzlediğim bir videoda adam anakarta dümdüz ram işlemci ve fan takıp bios ayarı yapabiliyordu, ekran kartı olmadan. Bana kalırsa ekran kartından bağımsız bir sorun benimkisi.
 
Onboard almaya çalışıyorum. Ekran kartı daha kargoda, gelmeden BIOS ayarlarını falan yapayım zamandan tasarruf edeyim, sorunlu parça var mı yok mu göreyim, kart gelince de Windows'u da kurarım diye düşündüm. Parçaların çoğu cuma ve cumartesi geldi, ekran kartımı da bugün kargoya verdi satıcı mağaza, parçalarda sorun varsa o sırada onların değişimini sağlarım falan demiştim kendi kendime. Ama sanırım böyle olmuyor, @SEMIKAANCAKIR'ın dediğine göre. Madem öyle bu entegre grafik kartı ne işe yarıyor? :p

5700X de iGPU yok.
 
Çözüm
Hmm, ben bir yerlerde entegre grafik kartı okuduğuma emindim oysaki... Eğer öyleyse ben kendi kendime sorun yaratıyorum demektir :D Neyse 2 gün daha sabredeyim, ekran kartını taktıktan sonra bir daha deneyeyim. Sonuç olumlu ya da olumsuz olursa buraya belirtirim. Teşekkür ederim.

5700X değil 5700Gdir okuduğunuz, hayırlı olsun.
 
Ekran kartımı takıp display kablo ile monitöre bağlandıktan sonra görüntü alabildim. @SEMIKAANCAKIR 'ın dediği gibi iGPU olmamasından kaynaklı görüntü alamamışım. Herhangi bir problemi yokmuş parçaların. Stres dolu 2 günün sonunda sorunsuz bilgisayara erişebilmiş olmamın mutluluğuyla ilgilendiğin için teşekkür ederim @SEMIKAANCAKIR .
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı