ASUS ROG STRIX GTX 1070 termal pad ölçüleri nedir?

Little Doge

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
1.572
Çözümler
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS'a mail attım, 0.75mm ve 1.25mm cevabını verdiler. İnternette de farklı farklı ölçüler söz konusu. Bazıları 1mm, 0.5mm, 1.5mm falan koymuş. Bu şekilde sorun yaşayanlar da var, yaşamayanlar da.

Cetvelle bakıyorum lakin ölçmesi zor, küsuratlı gibi çıkıyor. Kumpas da yok. Tam olarak doğru ölçüyü bulup ona göre yeni pad satın alacağım.

Nedir bu ölçülerin doğrusu? Yardımcı olabilir misiniz?
 
O ölçüler kalınlıktır. 2 adet 0.75mm olan çipin etrafındaki metal plakanın altındaki sarı renkli Micron VRAM'in padleridir. 1 adet 1.25mm olan ise VRM içindir yani soğutma bloğunun üstündekidir ve gri renklidir. Asus bu ölçüleri verdiyse doğrudur. Çünkü daha kalın ya da ince koyduğun an tam blokla teması olmaz ve soğuma gerçekleşmez. Asus Strix GTX 1080 kullanıyorum. 2016'da aldım kartımı hiç termal pedlerimi değiştirmedim sadece macunu yeniledim kullanıyorum. Eğer sende benim gibi söktüysen o pedlerin üstleri halen daha ıslaksa değiştirmene gerek yok görevini görüyordur. Üstündekiler gittiyse o zaman değiştir.
 
Zaten kalınlık ölçülerini soruyorum ve düzgün temas sağlaması için doğru ölçüleri almak istiyorum.

İçini açtım, çok tozlu ve ısısı da yüksek. Komple yenileyeceğim. ASUS ne kadar doğru söylüyordur emin olamadım çünkü her yerde 1mm ve 1,5mm gibi ölçülerde pad kullananlar olmuş. Kararsız kaldım.

Çok da pahalı meret. 1,25mm/0,75mm almaya kalkarsam, sadece Ice Dragon markası bu ölçüleri sunuyor sanırım ve çok pahalıya geliyor.
 
Zaten kalınlık ölçülerini soruyorum ve düzgün temas sağlaması için doğru ölçüleri almak istiyorum.

İçini açtım, çok tozlu ve ısısı da yüksek. Komple yenileyeceğim. ASUS ne kadar doğru söylüyordur emin olamadım çünkü her yerde 1mm ve 1,5mm gibi ölçülerde pad kullananlar olmuş. Kararsız kaldım.

Çok da pahalı meret. 1,25mm/0,75mm almaya kalkarsam, sadece Ice Dragon markası bu ölçüleri sunuyor sanırım ve çok pahalıya geliyor.
Her zaman ki Asus'un kılçıklığı işte. Bende 1mm ve 1.5mm'i takmayı zamanında düşündüm lakin board'a zarar verme ihtimali olabilir düşüncesindeyim. VRAM'in üstüne kapak oturduğu için o beni kılçık ediyor doğrusu. VRAM'in üstündeki kapak oturmazsa bu sefer heatsink oturmaz. VRM'e denk gelen heatsink üzerindekine 1.5mm takarsan belki bir ihtimal kapanabilir çünkü 6 vida ile sıkılaştığı için ped'i ezme durumu olabilir. Eğer içini açtığın an elinle kontrol et yumuşak mı ufak ıslaklık var mı diye pedde tozlu olmasına takılma. Termal ped kurumadıysa gider o. Termal macunu yenileyip tekrar monte ettiğinde sıcaklık düşer.
 
Padleri artık parçalanmış durumda. Böyle kullanmayacağım, yenisini alacağım.

Şu ölçüleri firmalar neden vermez anlamıyorum.
Biraz parayı kıyıp Ice Dragon almaktan başka çare göremiyorum şahsen. Zaten termal padlerin kendileri pahalı. Asus'un dediği ölçülerin dışına çıkılmasını ben şahsen doğru bulmuyorum kendileri 0.75 ve 1.25 dedilerse doğrudur. Başka boyut takılmasın diye biraz kılçıklık etmiş. Zamanında değiştirmeye yeltendim kurumuş mudur diye ancak söktüğümde ıslaklığı olduğu için gerek duymadım.
 
Çelik cetvelle çok dikkatli bir şekilde ölçümler yaptım, 1mm/1,5mm olarak belirledim ama gözümün yeteneği kadar işte. Yarın bir yerden kumpas bulabilirsem tekrar ölçmeye çalışırım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı