GTX 1070 ile Dijital Madencilik

Arkadaşlar ben bu konudan okuyup merak ettim. Konuya ilk mesajımdan itibaren araştırmaya başlayıp 18,37'den itibaren zCash isimli bir alt coini flyPool denen bir poolda kazmaya başladım. Telk bir GTX 1070 ile saatde 0,80 ile 0,95 TL arası kazanıyor. Saat 22,55 itibari ile 3 TL 90 kuruş biriktirdim.

Araştırma yaparken bu işi meslek haline getirmiş insanların bulunduğu bir gruba girdim. Gruptaki kişiler ortalama 5-6 kartlı bir sistemin aylık 3000 TL civarı bıraktığını söylediler. Benim kendi gözlemim ile tek bir 1070 bana aylık 600 TL verecek. Elektrik faturası hariç.

Düşük kartlar ile denemek isteyen arkadaşlar hiç bulaşmasın. Bir çok kart ile kombinasyon denemişler özellikle AMD kartlarda tek kart doğru düzgün para bırakmıyormuş. Sistemin yorulduğuna değmezmiş. Bence tek 1070 de yeterli değil. En az 3 kart ile yapmak lazım bu işi.

Hangi minerla kazıyorsun, değerleri bat dosyalarını paylaşırsan ben de denemek istiyorum nvdia kartla kazmayı.

Arkadaşlar şimdi şöyle düşünelim Bitcoin internette takipsiz olduğu için kullanılan para birimidir. İnsanlar bu parayı genellikle silah uyuşturucu almak, kara para aklamak gibi işlemlerde kullanıyorlar. Dünya her geçer gün daha kötü bir yer haline geldiği için daha çok takip edilemez sanal birimlere ihtiyaç duyuyor. Bu sanal birimleride üretmek para üretmek gibi kolay değil, çok karmaşık bir yapısı var. İşte biz bu sanal paralar için çalıştırıyoruz sistemlerimizi.

Bu iş yasa dışı değil sonuçta paranın ne yapılcağına biz karar vermiyoruz.
Normal basılan paradan faklı değil :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@BERWAR Birde kartların çalışma yaptığı alanlar başka. NVDİA kart ile ETH kazmaya çalışırsanız zarar edersiniz. Sadece AMD kartlart ile ETH kazınca kazanç sağlanıyor. Aynı şekilde zCash içinde bu geçerli zCash de ise NVİDİA kartlar kazanç sağlıyor. Şuan için zCash'in yükselişte olduğunu ve ETH kazmanın da zorlaştığını düşünürsek 1070 ile çoklu sistem RİG kurmaya başlayan kişiler var. Tabii ki bütçede işin içerisine giriyor. Sistemi 1070 ile kurmak 15-16K tutarken RX serisi ile kurmak 10-11K civarında tutuyor.

DH'de videolarında Mesut Çevik RX 480 modelinin madencilikte GTX 1080 modelinden daha performanslı olduğunu söylüyordu.
Tamamen yanlış haber. Şuan 2 adet 470 ile günlük 11$ kazanılabiliyor. 1 tane 1080 ile ise 8$ kazanılabiliyor. 1 tane 1070 ile ise 7$ kazanılıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten AMD kartlarını kullanma amacı fiyat-performans olarak iyi olmaları, kabaca hesapla 3 tane GTX950 de bir tane RX480 Hash gücüne sahip. ROİ yani kendini devretme süresi AMD'de daha uygun ve kart bozulduğunda zarar olarak da daha az riskli, Rig'leri incelediğiniz zaman yüzde 10 oranında kart bozuluyor yüksek sıcaklıktan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kartlar kendi masrafını 2-2.5 ayda çıkarırken NVDİA kartlar 3 ay 3.5 ayda çıkarıyor. Kısa vadede AMD kartlar çok cazip ama daha az RİG ile daha çok para kazanmak için NVDİA kartlar daha cazip. Alan sıkıntısı olmayan kişiler AMD RİG kullanıyorken evi dar olan ve sistemleri koyacak yeterli yeri olmayan kişiler NVDİA RİG kurmayı tercih ediyor. Kişisel seçim ve çevre faktörleri büyük rol oynuyor. Bir çok kişi için alan sıkıntısı olmadığı için AMD tercih ediyorlar. Bende RİG kurmayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle AMD RİG kuracağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın toplamda 350W güç tüketse, 24 saatte sadece 3 TL falan yapıyor. Kazandığının 6 da 1'i kadar... :eek::eek:
Ekran kartı hariç hiçbir donanımın gücüne gereksinim duymuyor. Sadece Windows açılsın diye varlar. İşlemcim boşta 8W falan çekiyor, ekran kartı stok ayarlarında tam yükte ne kadar çekiyor ise işte. Aylık 600 TL getirisi var tek kartın. 100 TL elektrik desek 500 TL net kar ederim. Şuanda 2. kart için bütçe ayarlamaya çalışıyorum. Her ay 1000 TL ek gelir benim için çok iyi olacak.
 
@Recaizade Mahmut Efendi Hocam peki kartta bir sorun meydana geldi diyelim. Garanti durumu ne olur? Kullanıcıdan kaynaklı diyip geri mi yollar bilginiz var mı?
Üzerine bir bardak soğuk su içer emekliye ayırırsınız. Kartın garanti durumu olsa zaten şuan kredi çeker RİG kurarım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı