İşlemci, anakart ve RAM önerisi

gokomazo

Picopat
Katılım
26 Temmuz 2024
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese selam arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim üzere işlemci, anakart ve RAM aramaktayım. Şu anki işlemcim Ryzen 5 5600X, RAM'ler Corsair 2x8 3200MHz ve anakartım da Prime B450M-A II. İşlemci için bütçem beş bin ila on bin TL arası. Anakart için ikibin ila beşbin TL arası ve RAM için de bin ila üçbin arası. RAM'leri 2x16 yapmayı düşünüyorum. Şu anki ekran kartımda ASUS TUF 3060 3 fanlı. Bana neler önerirsiniz. Genellikle oyun ve edit için kullanıyorum bilgisayarı. Son aldığım ekipmanlardan ötürü de biraz kasma yapıyor, o yüzden bu üç eşyayı yükseltmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ve edit demişsiniz, edit yapıyorsanız Intel önereceğim fakat 1700 için artık son dönemler diyebiliriz. AM5 daha mantıklı olur. Ayrıca son ekipmanlardan dolayı kastığını söylemişsiniz, biraz daha detaylandırır mısınız?
 
Oyun ve edit demişsiniz, edit yapıyorsanız Intel önereceğim fakat 1700 için artık son dönemler diyebiliriz. AM5 daha mantıklı olur. Ayrıca son ekipmanlardan dolayı kastığını söylemişsiniz, biraz daha detaylandırır mısınız?
Merhaba, durumu şöyle özetleyebilirim. Son 2 hafta için de kendime Wraith W75 marka bir klavye ve Corsair hs80 max wıreless bir kulaklık aldım. Bu iki ekipmanın driverlarını ve uygulamalarını kurup, ayarlarını yaptıktan sonra oynadıgım oyunlarda ciddi bir fps kaybı yaşamaya basladım. Örnek vermem gerekirse, Valorant da en yüksek ayarlarda 350 fps den aşağı düşmeyen bilgisayarım, özellikle bu 2 ekipmanı alıp kurduktan sonra 300 üstü fps görmüyor. 280hz monitor kullanıyorum ve ekranım da kırılmalar oluyor. Bilgisayarım da yer yer takılmalar oluyor oyun içinde. Dün mesela valorant oynadım akşam 250 260 fps den yukarı cıkmadı oyunum. Önce ki akıcılığından cok uzak suan tüm oyunlar.

15 bin civarı AM5 e geçiş yapman daha doğru olur. Hatta elde ki parçalarıda sat. Bu saatten sonra AM4 için o kadar para harcamak saçma olur.
Bu 3 donanım için 25.000 TL'ye kadar çıkabilirim toplamda. Neler önerirsiniz?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı