1.57 boy ergenlik bitiminde 1.80 olur mu?

Dostum çocuk endokrin stajımı yeni yaptım. (Anne boyu+Baba boyu+13)/2. Bu kabaca tahmin. Tanner evrelemesine göre ergenliğin neresinde olduğun belirlenir. Sol bilek filmiyle kemik yaşına bakılır. Mantığı da kabaca ergenliğe ne kadar uzun girdiysen o kadar uzarsın yani bu ergenlik evrelerinin hangisinde olduğun önemli. Sadece yaş değil. Babam geç uzamış mı o da ayrıca sorulur. Mesela baban ne zaman tıraş olmaya başlamış geç başladıysa sonradan uzama ihtimalin var. Ayrıca beslenme bozukluğu, çölyak gibi yandaş bir hastalığın varsa onlar da etkileyebilir yani beslenme de önemli. Gece uykuda hormon salgılanıyor muhabbeti gerçek akşam 11 sabah 5 arası uyumak boy uzaması için önemli. Ama bildiğim kadarıyla kaç cm olacağını düşük sapmayla hesaplayabilecek kesin net bir algoritma yok. Büyüme persantilleri var buradan gelişimini kabaca tahmin edebilirsin. Yüzde 3'ün altındaysan büyüme geriliği diyebiliyoruz. 165 cm sınırı var büyüme hormonu eksikliği veya puberte prekoks bile olsa üstünde hormon replasmanı yapılmıyor.
Yapma hocam ya ergenliğe girdiğimde 13 yaşımı geçmiştim 13.4 diyebilirim.Ortalamaya göre biraz geç galiba.Traştan kastın sakal tıraşı ise daha hiç sakal traşı olmadım.Ama eğer etek traşından bahsediyorsan 13.5 yaşında falan başlamış olmam gerek.Sol bilek röntgenini 14 .5 yaşında baktırmıştım 15 16 yaş ile uyumludur diyordu.Yaşıma oranla biraz önde gitmesinin nedenini doktor çok süt içmeme bağladı.Boyum 172 ancak yanlış ölçülüyor gibime geliyor dışarıdaki çoğu kişi senin boyun 175 falan vardır diyor.baba boyu 176 anne boyu 160
 
Sizce ergenlik bitiminde 1.80 olur muyum? Babamin boyu 1.82 13'ume gireli 1 ay oldu.

Ben 13 yaşımdayken 160-170 civarıydım diye hatırlıyorum. Şu an 16 yaşındayım ve 180 civarıyım.

Yapma hocam ya ergenliğe girdiğimde 13 yaşımı geçmiştim 13.4 diyebilirim. Ortalamaya göre biraz geç galiba. Tıraştan kastın sakal tıraşı ise daha hiç sakal tıraşı olmadım. Ama eğer etek tıraşından bahsediyorsan 13.5 yaşında falan başlamış olmam gerek. Sol bilek röntgenini 14. 5 yaşında baktırmıştım 15 16 yaş ile uyumludur diyordu. Yaşıma oranla biraz önde gitmesinin nedenini doktor çok süt içmeme bağladı. Boyum 172 ancak yanlış ölçülüyor gibime geliyor dışarıdaki çoğu kişi senin boyun 175 falan vardır diyor. Baba boyu 176 anne boyu 160.

Anne baba ile olmuyor o işler. Annem 160 ve babam 170 ama ben 183'üm. Abim de mesela 188 ablamlar 160. genetikle olmuyor her şey.
 
Ben 13 yaşımdayken 160-170 civarıydım diye hatırlıyorum. Şu an 16 yaşındayım ve 180 civarıyım.

Anne baba ile olmuyor o işler. Annem 160 ve babam 170 ama ben 183'üm. Abim de mesela 188 ablamlar 160. genetikle olmuyor her şey.

Aslında genetik senin akrablarında eğer ki uzun boylu birisi varsa ona çekmişsindir. 13 yaşımdayken 160 14 yaşımdayken 166 15 yaşımdayken 169 şu anda da 172 173 gibi bir şeyim. Benim moralimi bozan bu zamana kadar ortalamanın üstündeydim ama şimdi ortalamayla aynıyım bu benim sinirimi bozuyor.
 
Eski e postalara bakarken karşılaştım bununla gelişimimi yazayım bari. Bu arada fikir verip destek olan herkese teşekkürler.
2 hafta önce 14 üme girdim 1.67 oldum şu an. Bakalım hayırlısı😅
 
Eski e postalara bakarken karşılaştım bununla gelişimimi yazayım bari. Bu arada fikir verip destek olan herkese teşekkürler.
2 hafta önce 14 üme girdim 1.67 oldum şu an. Bakalım hayırlısı😅

Bence 1.75 civarı bir boya kadar uzarsın kankam. Minimum 170 olursun, 180 bilemeyeceğim mucize gibi biraz.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı