RTX 4060 Microsoft Flight Simulator'da düşük FPS veriyor

med3517

Femtopat
Katılım
1 Kasım 2024
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci Ryzen 5 5500.
RTX 4060 8 GB.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum
Herkese selam arkadaşlar sistemi alalı 5 ay oldu ve format attım. Furmark testi görseldeki gibi. Bu kartla sadece Microsoft Flight Simulator kullanıyorum eğitim gereği ve oyun içinde en düşük ayarlarda bile kasıyor. Sorun oyun optimizasyonun da mı veya ekran kartında mı anlamadım.
 

Dosya Ekleri

  • furmark test.png
    furmark test.png
    30,5 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi değerleri MSI Afterburner ile atar mısın hocam, bir de oyun aşırı RAM istiyor, RAM kaç GB?
 
İşlemci Ryzen 5 5500
RTX 4060 8gb
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum
Herkese selam arkadaşlar sistemi alalı 5 ay oldu ve format attım. Furkmark testi görseldeki gibi. Bu kartla sadece Microsoft Flight Simulator kullanıyorum eğitim gereği ve oyun içinde en düşük ayarlarda bile kasıyor. Sorun oyun optimizasyonun da mı veya ekran kartında mı anlamadım.

Oyun içi değerleri MSI Afterburner ile atar mısın hocam, bir de oyun aşırı RAM istiyor, RAM kaç GB?
Öncelikle teşekkürler. Ram 16GB ve değerler bu şekilde. Oyun içi geçişlerde takılmalar oluyor örneğin soğa sola bakınca kasmalar meyana geliyor. Gsync monitör var ve açık şekilde. Nvdia ayarları performans ayarlarında. Oyun modu vs ekran kartı seçili. Format öncesinde 110-120 fpsleri görüyordu ve akıcıydı.

Öncelikle teşekkürler. Ram 16GB ve değerler bu şekilde. Oyun içi geçişlerde takılmalar oluyor örneğin soğa sola bakınca kasmalar meyana geliyor. Gsync monitör var ve açık şekilde. Nvdia ayarları performans ayarlarında. Oyun modu vs ekran kartı seçili.
 

Dosya Ekleri

  • cpu.png
    cpu.png
    36 KB · Görüntüleme: 47
  • ram.png
    ram.png
    32,9 KB · Görüntüleme: 50
  • değer.png
    değer.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Öncelikle teşekkürler. RAM 16 GB ve değerler bu şekilde. Oyun içi geçişlerde takılmalar oluyor örneğin soğa sola bakınca kasmalar meyana geliyor. G-SYNC monitör var ve açık şekilde. NVIDIA ayarları performans ayarlarında. Oyun modu vs ekran kartı seçili. Format öncesinde 110-120 FPS'leri görüyordu ve akıcıydı.

Bu değerlerde bir problem görünmüyor ki hocam, RAM'in de tamamı kullanılıyor neredeyse, CPU çekirdek kullanımı da yüksek zaten bu oyun için sınırda bir işlemci.
 
Anladım teşekkürler. Çözüm olarak işlemci ve RAM'leri yükseltmeye bakacağım o zaman.

Kesinlikle etkisi olur hocam ama bu DDR4 sisteme yatırım yapma bence DDR5'e geçersin yapacağın masraf ile.
 
Teşekkürler hocam. Yani formattan önce iyiydi şu an 30FPS'lik bir fark var sebebi driver veya başka bir şey mi bilmiyorum bulamadım daha.

Sürücü olabilir, veya formattan önce DLSS, FG gibi ayarlar açık oynuyordun belki bu da çok fark ettiriyor, çünkü o kart ile native 120 FPS pek olası değil.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı