CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO Alacağım

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ses kartı alacağım ancak biraz tereddütte kaldım.

CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO ses kartını almak istiyorum.
v2-35515.jpg

330 lira vereceğim. Ben okuldan gelince film izlerim mutlaka evdeki LCD'yi bilgisayarıma takarak.
Sinemada ne gibi farklılıklar yaratır ? Oyunlarda ne gibi farklar yaratır ?

Ve en önemlisi de müzik dinlerken ne gibi farklılıklar yaratır ?

Bu fiyata daha iyi bir ses kartı alınabilir mi ? Vatan veya exa.com harici sitelerden alışveriş yapamıyorum.

330 TL bu iş için yeterli mi ? Eğer fark olmayacaksa 330 TL'yi harcamayıp belki ileride motor alırım :D Daha faydalı olur :D

Birde şu altın kaplamalı giriş olayı nedir ? 330 TL veriyorum bunda neden altın kaplama yok yahu diye sorası geliyor insanın :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart 109 dB. Bütçeni biraz daha artırırsan 118 dB ses seviyesi sunan ASUS Xonar D2/PM alabilirsin. Yanında BF3 hediyesi ile geliyor. Windows 8 sürücüsü de olacak ve ayrıca arabirimi de tamamen Türkçe olacak. EXA stoklarında da var fakat orada biraz pahalı.

FCFF75BEF58F427DB6B56AB4CF6699F0.jpg


chips2b.jpg


Alternatif olarak yine Creative'den daha yüksek, 116dB ses çıkışı sunan Xonar DX modeline de bakabilirsin. Bu kart da Windows 8 sürücü ve Türkçe dil desteği ile sunacak.

cardb.jpg


Satın almadan önce test etmek istersen haberim olsun ;)
 
Esas bu testleri ben yaparım ki sonuçları görünce pişman bile olabilirsiniz.
Tek önerim yeni işletim sistemleri için sürücü CD'si olmayan hiçbir ürünü alma. Sonra bana gelip te bilgisayarım şöyle oluyor deme haaa:)

- - - Güncellendi - - -

Recep bey. Asus'un bu kartının DSP si hakkında elinde döküman var mı? Var ise ben de ciddi bir incelemeden geçirmek isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemi desteği olan kartları mı almalıyım ?

Bu iş için 350 TL gibi bir bütçe yeterli olacak mı ? Yani kartı alıp eve gelince iyi ki almışım be şu kartı diyecek miyim ?


Birde 108 dB ile 119 dB ne gibi farklar yaratır ? Kart seçerken altın girişli olması neyi değiştirir ?
 
Yani Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemi desteği olan kartları mı almalıyım ?

Bu iş için 350 TL gibi bir bütçe yeterli olacak mı ? Yani kartı alıp eve gelince iyi ki almışım be şu kartı diyecek miyim ?


Birde 108 dB ile 119 dB ne gibi farklar yaratır ? Kart seçerken altın girişli olması neyi değiştirir ?

Eğer ilerde Windows 8 kurmayı düşünüyorsan kesinlikle bu sürücüleri ve programları uyumlu olmalıdır. Eğer Windows 7 bana yeter diyorsan Windows 7 sürücüleri ve programlarının CD'leri olmalıdır. Yoksa benim gibi fellik fellik XP gibi sistemde çakılır kalırsın. Ondan sonra Recep bey'den dayak yersin :)
Eğer yeni sistemlere uygun kartlar daha pahalıysa bütçeni tamamlamalısın. Bütçe yetmiyo diye eski sürücüleri bulunan ses kartlarını alırsan sen bilirsin.

108 db ile 119 db ses kartının ''okuma'' çalma, dinamik alanını gösteren değerlerdir. Bu iki değer arasında farkedebileceğin bir fark olmayacaktır. Profesyonel bir kaynak olan band okuyucularda bile bu değer -72 dbm S/N oranı ile genel literatürde yer almıştır. Bir ses kartının en bahsedebileceğimiz önemli özelliği kayıt frekans response'u dur. Zaten işin, kayıt olacağına göre bu özelliğe dikkat etmelisin.
Eve gelince iyi ki almışım şu kartı, asla diyemeyeceksin. Hangi kartı alırsan al sonucu farkedemeyeceksin. Eğer 1000 $ lık monitör kullanıyorsan o zaman farkı göreceksin.
 
İyi ki sürücü kısmından bahis ettiniz. Düşündüğüm kart Vista uyumlu imiş. Tüm ömrümü Vista ile geçirmek istemiyorum: D


Bu arada Windows 7 bana yeter. Windows 8 olmasa da olur. Sırf bu yüzden bütçeyi aşmak istemiyorum.

Ya düşündüm de 350 lirayı bir hiç vereceksem vermeyeyim :D

Recep abini önerdiği sitede bu kart 390 lira : Bütçeyi zorlayıp bu kartı alsam yine mi fak olmaz ?
Madem fark yaratmıyor neden 400 lira gibi bir değeri var bu kartın ? O parayı ekran kartına versem uçururum bilgisayarı mesela :D

FCFF75BEF58F427DB6B56AB4CF6699F0.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle anlatmaya çalışayım.

Bir ses kartı, genel ses sistemlerinde KÖPRÜ görevi görmektedir. Bu köprüden bazı kişiler geçerler. Bu kişilerin bir kısmı dışardan gelenlerdir. Bir kısmı da içerde hazır bulunanlardır. İçerde hazır bulunanlar, bizlerin daha önce bilgisayarımıza depoladığımız müziklerdir. Dışarda bulunanlar ise bilgisayarımıza depolayabilmek için belli aşamalardan geçirmemiz gereken müziklerdir. İşte dışarda bulunanların içeri alınması için gerekli kriterleri yerine getirmesi gerekmektedir. Örnekte verdiğimiz gibi kişilerin uygun şekilde giydirilmesi diyebiliriz. Bir uyum içerisinde giydirilmiş olan bu kişiler (müzikler) belli bir ahenk içerisinde yol alacakları için ve köprü geçişlerinde belli düzende geçecekleri için daha sağlıklı bir veri akışı sağlayacaklardır. İşte bu anlatmış olduğum şeyler bir ses kartının kayıt kalitesini göstermektedir. Basit ses kartlarındaki kayıt kalitesi, distorsiyon (bozulma, düzensizlik) olarak daha fazladır. Ses düzeninde etken olan diğer unsurlar da (frekans karakteristiği, THD, S/N, Üst frekans örnekleme yoğunluğu) gibi unsurlar da bir araya geldiğinde bir ses kartının kalitesi ortaya çıkmaktadır. Bu kaliteyi tutturmak için ses kartlarında sadece DSP (digital sound processor) değil yan donanımların da büyük etkisi vardır. Ciddi firmalarda (Asus, Creative gibi) bir ses kartında kullanılan kondansatörlerin bile belli bir kalitesi vardır. İşte bu yüzden bu tür kartlar daha pahalıdır.

Haa, farkı hissedebilecekmiyim dersen;
Bunun tek bir kriteri vardır. Dinlemekte olduğun hoparlörler ve amplifikatörün kalitesi gerçekten iyi ise, kaydettiğin eserin kaynağı ve giriş düzeni yeterli ise o zaman ciddi farklar göreceksin. Hatta bu kriterleri yerine getirdiğin zaman MP3 gibi formatları bile dinlemek istemeyeceksin.
 
Hoparlörlerim kötü mü bilmiyorum ama yani dandik bir bir şey olmadığı kesin :D

Ben birde diğer hoparlörlerimi de kullanarak 7,1 ses sistemi yapacağım. İnşallah verdiğim paranın karşılığını alırım.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı