Yazılım geliştiricilere bütçe dostu mini PC sistem toplama tavsiyesi

hakopera

Picopat
Katılım
29 Ocak 2025
Mesajlar
961
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir yazılım geliştirici olarak bu yaz inanılmaz iyi bir fiyata süper bir bilgisayar topladım.

Kasa: Dark compact 130W mini-ITX bilgisayar kasası (1000 TL)
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700G APU (6000TL)
Anakart: ASRock A520M mini ITX (4000TL)
RAM: G.Skill Trident 64 GB (2x32 GB) RAM 5100 MHz (OC) (7000 TL)
SSD: Samsung 960 EVO 512 GB (2000 TL)

Sistem bana 20 bin liraya mal oldu. Çok fazla kurcalamadım ama 5700G grafik olayında giriş seviyesi birçok ekran kartından daha iyi performans veriyormuş. Oyunlarla çok işim olmadığı için onun değerlendirmesini yapamayacağım. Bu APU'nun çift monitör ve 4K desteği ise mükemmel.

Ryzen 7 5700G: Harika bir işlemci. 8 çekirdek 16 thread. Cpubenchmark puanı eski nesil bazı i9 işlemcilerle kapışıyor.
ASRock A520M: ASRock firmasıyla yeni tanıştım. İlk kez bir ürünlerini kullanıyorum ve çok etkilendiğimi söyleyebilirim.
G.Skill Trident 64 GB: Böyle bir şey yok. AM4 platformunda 5100MHz kullanmak inanılmaz bir şey. Tabii kullandığınız anakartın XMP değerlerine izin veriyor olması lazım.
Samsung 960: Önceki sistemimde de kullandığım SSD. 2017 yılından beri canavar gibi çalışıyor. Performans kaybı oluşmadı.
 

Dosya Ekleri

  • 9902583414834.jpg
    9902583414834.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 56
Sistem güzel hocam ama biraz pahalı gibi geldi. Güç kaynağı 130W mı?
güç kaynağı 130w. işlemci 65w olduğu için güç besleme konusunda sıkıntı yok. kasa boyutları ekran kartı takmaya izin vermiyor zaten. küçük boyutlara sahip başka pci kartlar takılabilir.
 
Bellek miktarı gayet iyi. İşlemci çekirdek sayısı da iyi. Depolama yetersiz kalabilir. Genel anlamda iyi bir bilgisayar. Tabi ki geliştirilecek projeye göre değerlendirmek daha doğru olur. Bana göre tek eksik yanı NVIDIA ekran kartı olmaması. Bazı projelerde CUDA çekirdekleri çok işe yarıyor.
 
M4 mini daha mantikli degil mi
apple'ın ürünleri düşük rame sahip olduklarından geliştiricilere hitap etmiyor. android sdk ve eclipse zaten sadece ikisi 16gb ram götürüyor. 3. 4. program makineyi felç eder. apple ile geliştirme yapanlara kolaylıklar diliyorum. büyük eziyet.

Bellek miktarı gayet iyi. İşlemci çekirdek sayısı da iyi. Depolama yetersiz kalabilir. Genel anlamda iyi bir bilgisayar. Tabi ki geliştirilecek projeye göre değerlendirmek daha doğru olur. Bana göre tek eksik yanı NVIDIA ekran kartı olmaması. Bazı projelerde CUDA çekirdekleri çok işe yarıyor.
anakarta zamanla 4 tane ssd takmayı düşünüyorum. kasanın alt kısmında ikinci bir bölme var. buraya cd-rom ssd falan monte edilebiliyor. kasa küçük olmasına rağmen bunların düşünülmüş olması harika. bir de üst bölümden alt bölüme kablo geçişi için kanal var. kasaya kablolar hiç karışmadan ssdler takmak mümkün.
 
Son düzenleme:
hocam ben de yazılım amaçlı kullanıyorum genelde sistemi. macmini m1 16gb ram modelini alacagım sanırım. 2. elde 12-13bin₺ e kadar düştüler. yada fırsat bulrusam son çıkan m4 macmini'yi düşünüyorum. Şu anki gaming kasada Dual boot Ubuntu ve Windows kullanıyorum ve windowsa cs2 dısında hiç girmiyorum nerdeyse. 32GB ram mevcut sistemimde ve çok kullanışlı gerçekten. İş için ise son 3 yıldır macbook kullanıyorum. Sanırım. apple ekosistemine geçmek çok mantıklı gibi. Macmini pahalı idi ben bu sistemi dizdigimde ama simdi fiyatı çok uygun bence ister m1 ister m4
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı