Mini PC tavsiyesi

MSI CUBİ nin İ5 10210U işlemcisi İ7 1270P ye göre daha iyi midir? Birde ASUS PN51 için

Ram Yok / Disk Yok / FreeDOS denilmiş. İşin içine birde onlar girecek

Mac mini 2 farklı model gördüm. M2 çipli ve i5 işlemcili. Fiyatlar yakın. Bu iki işlemci arasından hangisi mantıklıdır?

Varsa yurt dışında tanıdık gelen giden falan şu cihazı hiç düşünmeden alabilirsiniz: Yurt içindeki Minipc fiyatları maalesef aşırı uçuk. 150 Euro sınırı geldiği için ve ürünlerin gümrükleri aşırı artırıldığı için saçma sapan konfigürasyonlara daha çok para veriyoruz ülkede.

Beelink SER6 MAX Mini PC
AMD Ryzen 7 7735HS (8C/16T up to 4.75Ghz)
Radeon 680M graphics card
16G DDR5 (4800Mhz) (Maximum 32+32 = 64GB RAM desteği)
1TB M.2 2280 PCle 4.0 SSD, (+1 adet daha M.2 2280 PCle 4.0 SSD takılabilir)
WiFi 6, BT 5.2, Dual USB4, HDMI, DP, RJ45 2.5G Ethernet, TDP up to 65W

ABD içindeki fiyatı indirimle beraber şu anda kargo + ABD içi vergi dahil 477 Dolar. (13.500 TL)

Son düzenleme:
Selam herkese.

Genel ev kullanımı için mini PC almak istiyorum. 43 yaşındayım oyun oynamıyorum. Normal masaüstü sistemlerin kasalarını kaba ve büyük buluyorum. Laptopları da ekran olarak küçük buluyorum:) 27" bir monitör ile kullanmak için derli toplu küçük nispeten hızlı, kasmayacak bir mini PC ihtiyacım var. Bütçem 20k civarı. (sadece PC için, monitör, klavye vs hariç) şu zamana kadar hep giriş seviyesi ve eski yılların laptopları ile idare ettim. (güç tuşuna basıp cihazı açtığımda 1-2 dk bekleten türde olanlardan.) Aradığım özellikler düğmesine basınca hızlı açılsın, masada çok yer kaplamasın. Çocuğun ödevlerinde, film izlerken, internette gezinirken, HDD veri aktarırken üzmesin isterim. Donanım özelliklerine biraz yabancıyım ama anladığım kadarıyla aradığım hız için PCI-e 4.0 desteği olan M.2 NVMe SSD ihtiyacım var sanırım. Bilmem doğru ifade edebilmiş miyim?

Bu amaçla araştırdığımda bana en mantıklı gözüken şu alttaki PC oldu. Konuya hakim arkadaşlardan ricam bu ürün hakkında bana bilgi verebilirler mi? Ya da sizlerin önereceği farklı hangi mini PC beni mutlu eder?

Techstorm GPX Intel Core i7 1270P 16GB Ram 500GB SSD Windows 11 Pro Mini PC

Bana kalırsa sizin gereksinimlerinizi karşılayacak cihaz all in one pc ler, bu cihaza bakabilirsiniz, işlemcisi 5700U dan daha iyidir.

Bana kalırsa sizin gereksinimlerinizi karşılayacak cihaz all in one pc ler, bu cihaza bakabilirsiniz, işlemcisi 5700U dan daha iyidir.

All in one PC' lerin sınırlı upgrade edilebilmeleri ,son kullanıcının upgrade müdahalesine pek imkan tanımayan şekildeki tasarımları, ekranın kazara kırılması durumunda tüm sistemin tamire gönderilmesi ve büyük inch ekranlara çıktıkça oldukça yüksek fiyatlarından dolayı tercihim dışında.

Varsa yurt dışında tanıdık gelen giden falan şu cihazı hiç düşünmeden alabilirsiniz: Yurt içindeki Minipc fiyatları maalesef aşırı uçuk. 150 Euro sınırı geldiği için ve ürünlerin gümrükleri aşırı artırıldığı için saçma sapan konfigürasyonlara daha çok para veriyoruz ülkede.

Beelink SER6 MAX Mini PC
AMD Ryzen 7 7735HS (8C/16T up to 4.75Ghz)
Radeon 680M graphics card
16G DDR5 (4800Mhz) (Maximum 32+32 = 64GB RAM desteği)
1TB M.2 2280 PCle 4.0 SSD, (+1 adet daha M.2 2280 PCle 4.0 SSD takılabilir)
WiFi 6, BT 5.2, Dual USB4, HDMI, DP, RJ45 2.5G Ethernet, TDP up to 65W

ABD içindeki fiyatı indirimle beraber şu anda kargo + ABD içi vergi dahil 477 Dolar. (13.500 TL)
Keşke öyle bir imkan olsa ama maalesef.

Mini PC' lerde kullanılan işlemciler laptop işlemcileri. i7 12. ve 13. nesil işlemcilerinin de ısınma sorunlarından bahsediliyor. AMD Ryzen 5 ve ya 7 için böyle bir durum var mıdır? Performans kıyaslaması yapsak ne düşünürsünüz?

Son düzenleme:
All in one PC' lerin sınırlı upgrade edilebilmeleri ,son kullanıcının upgrade müdahalesine pek imkan tanımayan şekildeki tasarımları, ekranın kazara kırılması durumunda tüm sistemin tamire gönderilmesi ve büyük inch ekranlara çıktıkça oldukça yüksek fiyatlarından dolayı tercihim dışında.

Keşke öyle bir imkan olsa ama maalesef.

Mini PC' lerde kullanılan işlemciler laptop işlemcileri. i7 12. ve 13. nesil işlemcilerinin de ısınma sorunlarından bahsediliyor. AMD Ryzen 5 ve ya 7 için böyle bir durum var mıdır? Performans kıyaslaması yapsak ne düşünürsünüz?

Hocam mini PC leri bir süre araştırdım almayı düşünüyordum ama sonra vazgeçtim gerek kalmadı. Ama genelde üst model mini PC lerin çoğunda AMD işlemciler var bence bu bir şeyler anlatıyor.

AMD Intel fark etmiyor artık hepsi ısınıyor mini ITX gibi sistemlerde 65watt işlemciler soğutulabilir ama daha yüksek wattlı işlemciler sıkıntılı.

Araştırmalarım beni AsRock Deskmini ürün gamına kadar getirdi. :) Ürün 15.5 x 15.5 x 8 cm ebatında. Fakat burada da pc bileşenleri konusunda pek bilgim olmamasından dolayı seçenekler kafamı karıştıyor. Şöyle 3 ana grup var:

* B660 socket LGA 1700
* H470 socket LGA 1200
* X300 socket AM4

Reklam mahiyetinde değil ama bulduğum ürünler teknobiyotik çatısı altında. Yine bu sitede denildiğine göre (PC Sihirbazı uyumsuz olan parçaları seçmenize izin vermez) denilmiş. Bu şekilde bazı hazır konfigürasyonları var veya çoğu bileşeni seçebiliyorum.

Bu arada yine araştırmalarım sonucunda PCIe 4.0 arayüzü ile 7000/5000 mb/sn hızlarda NVMe m.2 SSD kullanmanın hız açısından beni tatmin edebileceğini fark ettim. Fakat sanırsam her işlemci veya anakart PCIe 4.0 bağlantısını desteklemiyor.

Bu durumda nasıl bir konfigürasyon seçimi sizce en ideali olur. bütçem çevre bileşenleri hariç 20bin TL civarında.

Aşağıda bulduğum örnekler:

BuH470 socket LGA 1200 için seçimim
Ekran Görüntüsü (1).png

__________________________________________________________________________________________________

Bu B660 socket LGA 1700 için seçimim
Ekran Görüntüsü (2).png

__________________________________________________________________________________________________
Bu da X300 socket AM4 için muhtemel seçimim
Ekran Görüntüsü (3).png

Araştırmalarım beni ASRock Deskmini ürün gamına kadar getirdi. :) Ürün 15.5 X 15.5 X 8 cm ebatında. Fakat burada da PC bileşenleri konusunda pek bilgim olmamasından dolayı seçenekler kafamı karıştıyor. Şöyle 3 ana grup var:

* B660 socket LGA 1700
* H470 socket LGA 1200
* X300 socket AM4

Reklam mahiyetinde değil ama bulduğum ürünler Teknobiyotik çatısı altında. Yine bu sitede denildiğine göre (PC Sihirbazı uyumsuz olan parçaları seçmenize izin vermez) denilmiş. Bu şekilde bazı hazır konfigürasyonları var veya çoğu bileşeni seçebiliyorum.

Bu arada yine araştırmalarım sonucunda PCI-e 4.0 arayüzü ile 7000/5000 mb/sn hızlarda NVMe M.2 SSD kullanmanın hız açısından beni tatmin edebileceğini fark ettim. Fakat sanırsam her işlemci veya anakart PCI-e 4.0 bağlantısını desteklemiyor.

Bu durumda nasıl bir konfigürasyon seçimi sizce en ideali olur. Bütçem çevre bileşenleri hariç 20bin TL civarında.

Aşağıda bulduğum örnekler:

BUH470 socket LGA 1200 için seçimimEki Görüntüle 2013760

Bu B660 socket LGA 1700 için seçimim
Eki Görüntüle 2013761

Bu da X300 socket AM4 için muhtemel seçimim
Eki Görüntüle 2013762

Hocam alın artık şu bilgisayarı😂(!)

Bunların dışında firmanın oluşturduğu ana bileşenlerden oluşan, kullanıcıya sadece RAM ve SSD değişimi seçenekleri sunulan modeller de var.

Örneğin

Ekran Görüntüsü (6).png

_________________________________________________________________________________________

Ekran Görüntüsü (4).png

________________________________________________________________________________________________

Ekran Görüntüsü (8).png

_________________________________________________________________________________________

Ekran Görüntüsü (10).png

Sizce nasıl bir yol izlemeli? Neler önerirsiniz?

Hocam alın artık şu bilgisayarı😂(!)
🙂 İnşallah hocam 🤲

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı