Nedir bu Google'ın cezalardan çektiği?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
9.567
Makaleler
49
Çözümler
12
Merhaba,

Google ceza yiye yiye bi' hal oldu. Önüne gelen dava açıyor. Mesela birini anlatayım:

Başlıkta 38 milyon Ruble ceza kesti. Bu da 42 bin dolara tekabül oluyor.

Google, "Meksika Körfezi" adlı yere "Amerkian Köfrezi" yazdığı için Meksika, Google'a dava açmak ile tehdit ediyor.


Eh bu kadar yeterli sanırım. İyi Sosyaller.
 
Google'ın piyasadaki zirvesini her geçen gün sarsmaya çalışıyorlar. Ve yapay zeka piyasasına tutunmaya çalışıyor. Örneğin, Yandex'in görsel araması, Google Lens'ten daha iyi çalışıyor. Açık kaynak kodlu Chromium tabanlı birçok arama motoru ise daha az bileşen kullanarak daha verimli olabiliyor. Eğer Google, bu gelişmelere ayak uyduramazsa, 10 yıl içinde yerini yeni bir arama motoru alabilir. Şu an Samsung ile yapılan iş birliği oldukça iyi işliyor.
 
Google'ın piyasadaki zirvesini her geçen gün sarsmaya çalışıyorlar.

İyi direniyor gerçekten. Eğer bu yaptırımlar ve yasaklamalar olmasaydı daha iyi yerlere gelmesi an meselesi. Ama yine de küresel bir şirket. Batması/İflas etmesi gibi bir olayda dünya ciddi sarsılır.

Eğer Google, bu gelişmelere ayak uyduramazsa, 10 yıl içinde yerini yeni bir arama motoru alabilir.

Arama motoru alabilir ama YouTube gibi sosyal medya platformunu gibi şeyleri alamaz diye düşünüyorum.
 
İyi direniyor gerçekten. Eğer bu yaptırımlar ve yasaklamalar olmasaydı daha iyi yerlere gelmesi an meselesi. Ama yine de küresel bir şirket. Batması/İflas etmesi gibi bir olayda dünya ciddi sarsılır.



Arama motoru alabilir ama YouTube gibi sosyal medya platformunu gibi şeyleri alamaz diye düşünüyorum.
Bu iş, Google'dan ziyade Çin-Amerika arasında bir savaşı tetikliyor. Amerikan borsaları, Nvidia'nın hisselerinde azalma yaşaması sebebiyle birkaç milyon dolar kaybetti; bu kadar düşük maliyetle ChatGPT'den daha zeki bir yapay zeka yapılması sonucunda. Ve genel olarak tüm sosyal medyaya baktığımızda, TikTok hariç, Amerikanın elinde, bütün dünyaya hükmetmek istiyorlar. İnterneti kontrol altına almak demek, dünyayı kontrol etmek demek bir yandan. Yani hocam, şu açıdan bakacak olursak, dünyada pantolondan elektronik saatinize kadar, arkasında MADE IN CHINA yazar; ya da Made In PVC elektronik ürünlerin bazıları da Tayvan'la üretilir, çünkü dünyadaki tek çip üreticisi orada. Çin Tayvan'ı fethetse, karşına alamayacağı güç yok, bu gelişim hızı karşısında kısaca.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı