GTA 5 Enhanced kötü mü?

4050 mobilde oynuyorum bütün ayarlar Ultra RTX Ultra MSAA 2X akıcı bir şekilde oynuyorum sıfır kasma donma, oyun kesinlikle daha akıcı hale gelmiş ve grafik konusun da ise ufak detaylar eklenmiş, detaylar parlamalar ışıklandırmalar hoşuma gitti, bence GTA 5 için kafi artık.
 
Merhaba, bildiğiniz gibi Rockstar GTA 5'in konsoldaki yeni nesil sürümünü PC'ye getirdi, bence oyun güzel duruyor hatta adamlar renk paletini San Andreas'a benzetmişler. Optimizasyon konusunda bitki örtüsünün bulunduğu alanlarda daha FPS düşüşü yaşandığı fark edildi ama birçok kişi gibi benim de aklıma takılan konu oyun hala işlemcinin 4 çekirdeğini kullanıyor bu yüzden aşağıdaki videoda görüldüğü gibi GPU darboğaz yaşanıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Oyun hala iyi duruyordu zaten çokta bir şey yapmalarına gerek yok. Eskimiyor oyun cidden. Ama RTX teknolojilerini beğendim.
 
Oyun hala iyi duruyordu zaten çokta bir şey yapmalarına gerek yok. Eskimiyor oyun cidden. Ama RTX teknolojilerini beğendim.
Yansımalar yetersiz ama gölge işi çok güzel olmuş.

RTX açık 3050 şu an 55-65 arası FPS veriyor. 7900 ise 30-40'larda geziyor. Buradaki iki kart örneği güç olarak vermedim, AMD'nin RTX teknolojisine ne kadar uzak oldugunu örneklendirdim.
Sadece nvidia da çalıştığını sanıyordum.😅
 
Şu son 5 yıl içerisinde Rockstar kendi kendini mahvetti.

Şu ortaklardan biri ayrılınca işler sarpa sardı önce trilogy çıktı şimdi de bu, adamlar iyice hatalı kararlar vermeye başladı.

AMD kartları RTX için geliştirilmiş bir teknolojiye sahip değil. İstersen RX 7900 XTX ile aç RTX'i yine de 3050'den daha düşük FPS alırsın. En büyük AMD almama sebebim bu.

Hocam 7900'den 3050 performansı da abartmışsınız yani o kadar da değil. NVIDIA kendi RT tarafına yoğun çalıştığı için NVIDIA da optimize çalışıyor. RT NVIDIA'nın bile değil zaten.

Yansımalar yetersiz ama gölge işi çok güzel olmuş.

Sadece NVIDIA da çalıştığını sanıyordum.😅

RTX teknolojisi zaten NVIDIA'dan bağımsız hocam, NVIDIA kendi üzerine çalıştığı için insanlar öyle sanabiliyor. Sadece DLSS NVIDIA'ya özel.
 
Şu ortaklardan biri ayrılınca işler sarpa sardı önce trilogy çıktı şimdi de bu, adamlar iyice hatalı kararlar vermeye başladı.
Rockstar'ı Rockstar yapan adam zaten Dan Houser'dı, bugüne kadar Rockstar'dan çıkan bütün o şaheserleri Dan Houser'a borçluyuz, o olmasa bugün ne Rockstar nede GTA serisi bu kadar popüler olmazdı.
 
Rockstar'ı Rockstar yapan adam zaten Dan Houser'dı, bugüne kadar Rockstar'dan çıkan bütün o şaheserleri Dan Houser'a borçluyuz, o olmasa bugün ne Rockstar nede GTA serisi bu kadar popüler olmazdı.
Evet bana da hala o başta olsa GTA 6 bu aylarda veya geçen yılın sonbaharında çıkmayı zorlardı diye düşünüyorum. Şuan şirket belki acele etse de Dan Houser çalışanlarını haftada 100 saat çalıştırmış bir adam. O yüzden olay çıktı şirkette. Sonradan çalışma şartlarını oturtmuşlar.

Yani Rockstar bozmadı sadece arada ceplerine para sıkıştırmak için böyle şeyler yapıyorlar. Elbet yine çok çalışıyorlar ama eskisine göre daha az bir çalışma.
 
RT değil o ao ambiend oclosion gibi bir yazılışı var. Onlar nesnelerin daha çok yansıtmasını sağlıyor bir de pürüz. (rougness)

Ayarlardan sabit FPS'i kapat ve Ray Tracing açıksa çok normal. Genel olarak daha da akıcı olmuş bende.

Bro oyundayken hepsini kapattım sabit 120 FPS alıyordum üstüne çıkmıyordu ya oyunla alakalı ya sistemle çünkü dediğim gibi oyunda her şeyi kapatıyordum ve düşüğe çekiyordum ama 120FPS sabit legacy sürümünde daha fazla FPS alıyorum her şey düşük ve kapalı halinde.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı