WPA2 kırıldı

Belçikalı araştırmacılar kırıyor WPA2 bağlantılarının bir çoğunu. Dayanıklılık karnesine koca bir eksi koyuyorlar. Tüm kablosuz ağların hack saldırısına karşı savunmasız olduğunun altını çiziyorlar. Henüz Avrupa'da bile bununla ilgili doğrudan bir önleyici çözüm yok.
 
Yahu çevrenizde kaç kişi var o işe kafası yatacak ya da uğraşacak, bundan haberi olacak biri?[emoji1] En fazla feys kırar komşunuz onu da şifreyi sallar deneme yanılmayla bulur. Rahat olun.[emoji1] Olmadı bir MAC filtreleme yapın, tamamdır.[emoji4]
 
Türkiye'de bunu kıracak kaç kişi olabilir ki? En fazla yazılımcılar kırabilir ki bu da öyle çok deneyimli kişilerin uğraştığı bir meslek olmadı. Ben pek dert etmiyorum. Dert edersem de port yönlendirmesini kapatırım. Yine de bu haberi duyunca FileZilla ile şifresiz dosya yayını yaptığım sunucuyu şifreledim. Ne olur ne olmaz! Zaten 20000 kişilik bir ilçede bunu kıracak biri çıkmaz. Mahallede interneti olan 2 ev var. Gerisini siz düşünün...
 
Normal kullanıcıların şuan için dert etmesine gerek yok. Bu tür durumlar halkın bol olduğu wifinize giren çıkanın çok olduğu yerler için önemli haber.
Normal kullanıcılar için anca yöntemi bilecek de yapabilecek de... Kırsa anca wifinizi kullanır onu da diğer yöntemlerde olduğu gibi değiştirerek, wifi gücünü düşürerek veya mac filtreleme gibi yollarla çözersiniz.
İş yerleri vb. yerler için zaten güvenlik duvarları mevcut olduğundan çokta sıkıntı olmaz işini iyi yapan bir IT olduktan sonra. Yakın zamanda bilindik ve güncel modemlere güncelleme yayınlanacaktır. OS'lar dahil.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı