İsveç'e Gitmek

Katılım
19 Nisan 2015
Mesajlar
980
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kâinat
Burada yaşamaktan bir keyif almıyorum. 6 gün durmadan çalışıp 3 kuruş maaş alıp bana kalan 1 günü dinlenmekle, gezmek arasında kalmakla geçirmek istemiyorum. Gerçi o 1 günü bile yarın iş var sendromu ile geçiriyoruz. Burada her yer beton yığını bir yerlere gitmek, saçma sapan insan ordusuyla uğraşmak istemiyorum.

Daha çok şey var sayamayacağım çoğunuz biliyor zaten.

Avrupa ve Kuzey Amerika'da çok akrabamız var ve ben bunu değerlendirmek istiyorum. İsveç'te kuzenim ve amcam yaşıyor. Diğer ülkelere de gidebilirim fakat İsveç bana daha hoş geldi. Sizce yurtdışına gitmek mantıklı mı? Ve neden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla doğru düzgün bir mesleğin yok bu yüzden 3 kuruşa 6 gün çalışıyorsun yanlışım varsa düzelt lütfen? Amerika'ya da gitsen İsveç'e de gitsen pek de bir şey değişmez mesleği elinde olmayan biri için Amerika'da Benzin İstasyonuna pompa basılır çoğu Türk gibi ya da boyacı olursun yine 6 gün çalışırsın 3 kuruş paraya.
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla doğru düzgün bir mesleğin yok bu yüzden 3 kuruşa 6 gün çalışıyorsun yanlışım varsa düzelt lütfen? Amerika'ya da gitsen İsveç'e de gitsen pek de bir şey değişmez mesleği elinde olmayan bir insan için Amerika'da Benzin İstasyonuna pompa basarsın çoğu Türk gibi ya da boyacı olursun yine 6 gün çalışırsın 3 kuruş paraya.

Sorun şurada oranın 3 kuruşu ile buranın 3 kuruşu bir mi? Burada 3 kuruş asgari ücret, 350 dolar-euro civarı. Orada en kötü 1500 euro'dan başlıyor. Çalışma saatleri ise tartışılmaz bile, çok düzenli.(y)
 
Sorun şurada oranın 3 kuruşu ile buranın 3 kuruşu bir mi? Burada 3 kuruş asgari ücret, 350 dolar-euro civarı. Orada en kötü 1500 euro'dan başlıyor. Çalışma saatleri ise tartışılmaz bile, çok düzenli.(y)
Alım güçleri farklı bu tartışılmaz bir gerçek ancak çalışma saatlerine katılmıyorum dostum işten çıkıp işe giden bir çok insan tanıdım geçinebilmek için, pompa basarak ancak karnınızı doyurabilirsiniz.
 
Mesleğin ne? Oradan izin alabilir misin, iş bulabilir misin, ev bulabilir misin, taharet musluksuz dayanabilir misin? Bunları bir düşün.
 
elinde olmayan biri için Amerika'da Benzin İstasyonuna pompa basılır çoğu Türk gibi ya da boyacı olursun yine 6 gün çalışırsın 3 kuruş paraya.

@nxkddnsbskxndbdjdndbshd

Aynen. Benim bir arkadaş Work & Travel ile Amerika'ya gitti. Oranın siyahi düşük gelirli kesiminden neredeyse farksız bir hayat sürüyor. Gerçi senin amcan var sıkıntı çıkmaz. Kurarsın sabırlı olursan hayatını orada.

Fakat gideceğin yabancı ülke senin için holding'e benzemesin tabii ki. :D

Cem Yılmaz'dan :D:

Eskiden bir ağa dönemi vardı dizilerde. Şimdi de holding dönemi.
Bütün oyuncular holding yönetiyor.
''Holding aşağı, holding yukarı.'', ''Holdingin sorumluluğu bende.'', ''Holding, holding.''
Oyuncu için büyük travma. Bütün gün holding. İş bitiyor. Pevgeot Partner'le eve gidiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı