Makette sergileyeceğim için pil olması lazım ve en ucuz yollardan biri pil ile beslemek. 3X AA pil ile beslersem toplam 4.5 v olur ve bu ESP'ye sıkıntı yaratır mi? Cihazım NodeMCU 8266.
GitHub'ta yazan.
ESP8266 3.3v mikrodenetleyicidir, bu nedenle G/Ç'si de 3.3V'ta çalışır. Pinler 5V'a dayanıklı değildir, herhangi bir pine 3.6V'tan fazla güç uygulamak çipi öldürür. Tek bir gpıo pininden çekilebilecek maksimum akım 12Ma'dir.
18650 3.3v ile besleyebilirsiniz.
Ancak 18650 piller 3.7v 3.3 değil.GitHub'ta yazan.
ESP8266 3.3v mikrodenetleyicidir, bu nedenle G/Ç'si de 3.3V'ta çalışır. Pinler 5V'a dayanıklı değildir, herhangi bir pine 3.6V'tan fazla güç uygulamak çipi öldürür. Tek bir gpıo pininden çekilebilecek maksimum akım 12Ma'dir.
18650 3.3v ile besleyebilirsiniz.
![]()
Orion IFR32700 6000 mAh 3.2V Lifepo4 Şarj Edilebilir Pil - Pil Paketi
Orion IFR32700 6000 mAh 3.2V Lifepo4 şarjlı pil, 3.2V nominal voltaja sahip, 32 mm çapında 70mm yüksekliğince ve 6000 mAh kapasiteye sahip lityum demir fosfat tipinde bir lityum şarjlı pildir.www.pilpaketi.com
O modüllerin üstünde genelde AMS1337 3.3v regülatör bulunur. Datasheetini okursanız 5V'dan fazla da enerji verseniz doğrusal regülasyon yapabilmeye devam etmektedir. Yeterki düşük voltaj vermeyin 1V gibi bir ldo su var.
Anlamadım şimdi 4.5v ile besleyebilir miyim yoksa illa 3.3v ile mi beslemek zorundayım.
12V'a kadar besleyebilirsin vin pininden.
12V'a kadar besleyebilirsin vin pininden. (her ihtimale karşı kartın fotoğrafını atarsan üstündeki regülatöre göre konuşabiliriz)
Tamam teşekkür ederim.
Hocam ekledim fotoğrafları dışarı çıkmıştım. Şimdi atıyorum. 2 tane ESP var belki farklıdır diye ikisini de attım.
Üstünde ki yazılar okunmuyor ama muhtemelen Benin dediğim gibidir sıkıntı yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.