Mezuna kalınmalı mı?

@bekir1234 sen çalışacağını ve ailenin de anlayışlı olduğunu söylüyorsun, karşılarına geçip düzgünce "evet sizi dinlemeyip bu sınavda iyi yapamayabilirim ama artık akıllandım ve eğer mezuna kalırsam çok çalışıp iyi sıralamalar yapabileceğime inanıyorum" tarzında bir konuşma yapman iyi olur. Hem büyüdüğünü hem de kendine olan inancını göstermiş olur, mezun senesi zor bir sene olsa da ailenden dolayı o kadar da zorlanmazsın diye düşünüyorum. Kötüleyenler genelde çalışmayanlar ve ailesiyle arası kötü olanlar oluyor genelde, sen şimdi mezuna kalmak yerine önündeki sınavda yapabileceğin en iyisini yapmaya odaklan ve sonuçlar açıklanana kadar da mezun lafının üstüne çok düşme. Şimdi mezuna kalmaya karar verip vermemeye uğraşmanın bir anlamı yok önce sınav geçsin bir bakalım.
doğru diyorsun abi bi hocamız " gözetmen, sınav bitti kalemleri bırakın diyene kadar hiçbir şey bitmemiştir." gibisinden bir şey söylemişti çok doğru bi sözmüş onu anladım şu aralar. dediğin gibi 6-7 saat çalışmaya devam olmazsa da seneye daha iyi bir şekilde başlarım.
 
Mezun senesi gercekten zor hocam yani bu seneyle kiyaslanamaz araliga kadar iyi ki mezunum dersin ocak subat gibi artık sıkılmaya baslarsin mart nisan mayıs cok zorlar stres artar ama dayanirsan 5K bile cekersin.
 
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da okuduğunuz gibi son ayların da gelip çatmasıyla beraber mezuna kalma fikri yavaş yavaş oluşmaya başladı. Liseye kadar ortaokulda hatta ilkokulda okulda ilk 5'ten düşmezdim fakat liseye gelince çöken rehavet uzun süre devam etti ve çalışma düzenimi tam oturtamadım. Kötü bir öğrenci değilim şu an 80-85 TYT 35-40 da AYT yapıyorum fakat ilk 30k istediğim için muhtemelen mezuna kalacağım fakat sosyal medyada bu mezun senesinin çokça kötülendiğini gördüm. Şu anki netlerimle 70-80k geliyor yine bir yerlere elbet yerleşirim ama hem tıp istediğim için hem de potansiyelimin olduğunu az çok bildiğim için kendimi heba etmek istemiyorum, bu zamana kadar aklın nerdeydi diyebilirsiniz çok haklısınız ama ben şahsen kendime güveniyorum. Size de sormak istediğim şey mezuna kalarak gerçekten 60-65k gibi bir sıralamadan ilk 20-25k bandına çekebilir miyim?
12 misin mezun mu?
 
12 misin mezun mu?
12'yim

Mezun senesi gercekten zor hocam yani bu seneyle kiyaslanamaz araliga kadar iyi ki mezunum dersin ocak subat gibi artık sıkılmaya baslarsin mart nisan mayıs cok zorlar stres artar ama dayanirsan 5K bile cekersin.
hocam şuan temelim sağlam olduğu için konuları erken bitiririm diye düşünüyorum max nisana sarkar maksimum o da. ki zaten özel kurumların falan da seri denemeleri o dönemler basliyor konuları bitirmemle seri denemelere başlama arasında zaman çok olursa sıkılma oluşanilir mi yani?
 
12'yim.

Hocam şu an temelim sağlam olduğu için konuları erken bitiririm diye düşünüyorum Max nisana sarkar maksimum o da. Ki zaten özel kurumların falan da seri denemeleri o dönemler basliyor konuları bitirmemle seri denemelere başlama arasında zaman çok olursa sıkılma oluşanilir mi yani?

Hocam benim aralikta bitti şu an deneme cozuyorum ama ustumdeki bikkinligi yorgunlugu anlatamam.
 
Hocam benim aralikta bitti şu an deneme cozuyorum ama ustumdeki bikkinligi yorgunlugu anlatamam.
hocam bir de merak ettiğim bir şey var üstünüzdeki bıkkınlık aile baskısı, stres vb. yüzünden mi yoksa daha çok sürekli aynı şeyi yapmak sebebiyle mi? bu arada size de başarılar dilerim.
 
Hocam bir de merak ettiğim bir şey var üstünüzdeki bıkkınlık aile baskısı, stres vb. yüzünden mi yoksa daha çok sürekli aynı şeyi yapmak sebebiyle mi? Bu arada size de başarılar dilerim.

Hocam sure azaldikca stres ister istemez artiyor. Bir de yaklasik 10 ayim sabah uyan ders calis yemek ye ders calis uyu seklinde gittigi icin sabir artik tasmaya basliyor hem de bu aylar havalar da isindi ya iyice zorluyor.
 
Sınava üçüncü defa giriyorum. İlkinde Fırat elektrik elektronik mühendisliğini kazandım. Bıraktım, şimdi dilden hazırlanıyorum. Bu sene elinden geleni yapıp sonuca göre mezuna bırakmanı tavsiye ederim. Bir de mezun zordur, bu sebepten rahatça girilmesini tavsiye etmem. Kaldı ki netleriniz iyi, bu sene de en kötü diş hekimliği geleceğini düşünüyorum.
 
Hocam sure azaldikca stres ister istemez artiyor. Bir de yaklasik 10 ayim sabah uyan ders calis yemek ye ders calis uyu seklinde gittigi icin sabir artik tasmaya basliyor hem de bu aylar havalar da isindi ya iyice zorluyor.
orası da doğru hocam tekdüzelik yorar bir süre sonra. Allah yardımcınız olsun hocam yeniden
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı