2. el ürünler neden sıfırından pahalı?

Satıcıya sebebini sorunca genelde hakaret yediğim için sebebini bilmediğim ilginç bir durumdur kendisi. Hatta genelde "sıfırı daha ucuz" dediğimde "git oradan al o zaman" diye garip garip konuşurlar :D

Sebebi ise ülkemizin cahilliği diyebiliriz bence. Örneğin Donanım Arşivi kanalı 1080 Ti ile ilgili bir video hazırlayınca ekran kartı fiyatının 2 katına çıkması buna örnek sayılabilir, sırf videoda o zamanki fiyatına göre güzel bir kart dendiği için satıcılar bunu fırsat bilip maalesef fiyatı uçuruyorlar ve işin kötüsü o fiyattan da alıcı buluyorlar. Burada tek suç satıcıda değil, aynı zamanda alıcıda.
 
Son düzenleme:
Neden böyle, ikinci el ürünler genellikle sıfır üründen daha pahalı oluyor?
Pazar bilgisizliği ve aç gözlülük yüzünden. 2.el pazarı komple milletin arz ve talepleri üstüne oluşur, bazı insanlar ise bu kriterleri yok görüp veya spesifik olan ürünlerinin hiç arzı olmadığını görünce saçma fiyatlar girebiliyorlar.

Bazılarıda "Ben zamanında şu kadar paraya aldım." veya "Şu sitede şu kadar para." diyebiliyor. Ventus model RX 5600XT 30 bine satılıyor olması Vatanda, onu 30 bin yapmaz ama milletimiz işte.
 
Pazar bilgisizliği ve aç gözlülük yüzünden. 2.el pazarı komple milletin arz ve talepleri üstüne oluşur, bazı insanlar ise bu kriterleri yok görüp veya spesifik olan ürünlerinin hiç arzı olmadığını görünce saçma fiyatlar girebiliyorlar.

Bazıları da "Ben zamanında şu kadar paraya aldım." veya "Şu sitede şu kadar para." diyebiliyor. Ventus model RX 5600XT 30 bine satılıyor olması Vatan da, onu 30 bin yapmaz ama milletimiz işte.

Piyasa batmış hocam iPad 11 baktım sıfır ürün 15k adam 18k yazmış 128 GB
 
Aslında bazıları farkında bile değiller. Adam ilana koyduktan sonra ürünün sıfır fiyatı düşüyor mesela ama farkında değil. Ben bu şekilde bir kaç kişiyi uyarım fiyatlarını güncellemesini sağlamıştım.
 
1749675947884.png


1749675963647.png


Fark 2500 lira :D
 
Piyasa batmış hocam iPad 11 baktım sıfır ürün 15k adam 18k yazmış 128 GB
Öyle durumlarda kendi hallerinde bırakın. Çoğunlukla birkaç hafta sonra ilan komple yok oluyor, bazende fiyat düşüyor. Nadir bir örnek olarakta yıllarca inat ediyorlar aynı fiyattan, görmedim değil.

Şimdi laf etseniz bazen düzeltende oluyor ama çoğunlukla inatçılar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı