Loyalty571
Decapat
- Katılım
- 20 Ocak 2024
- Mesajlar
- 2.751
- Çözümler
- 12
Size önerdiğim hazır sisteme kıyasla çok eksiği var. 5070 Ti değil, 64 GB değil, Anakart denk değil. Game garaj'da taksit yok diye mi alamam dediniz? O sistem çok iyiydi aslında. İsterseniz AMD işlemcili sistem bakalım size. İçinize sinmedikten sonra gerisi boş.Hocam ben böyle birşey yaptım ama sizce burda eksik ne var Ram Cl değerinin düşük olmasına dikkat ettim birde SSD bin Dramli olanını buldum fakat diğerlerini bilmiyorum burda anakart farklı gaming olanı seçtim kasa ve soğutucu nasıl sizce bu sogutucu ile soğur mu işlemcim
Fiyat konusunu kimse bilemez. Bazı sitelerde 5070 SUPER'in MSRP'sinin 599 dolar olacağı söyleniyor. Eğer bu söylenti doğru olursa ki bana pek mantıklı gelmiyor ama 30-35 bin TL arasında 5070 SUPER görebiliriz. RTX 5070 30 bin TL iken 5070 SUPER'in ona yakın fiyatlarda olması bana pek mantıklı gelmiyor. Beklerim, vaktim var derseniz beklenir. Belki söylentiler doğrudur. Kesin konuşmak hata olur.Aynı durumu haftalardır yaşıyorum hocam.
Hocam bende dediğinize katılıyorum ancak ben olsam 5070 Ti alırım diyen çok oldu. Pek de mantıksız gelmiyor açıkçası ancak onlar genelde oyun tarafı düşündükleri için 5070 Ti önerenler genelde ya 10k işlemci koydular ya da hazır sistem tercih ettiler. Yani 15k işlemci ile 5070 Ti 70k ayarlayabilen olmadı sanırım şu ana kadar. Olduysada anakart 3-4K anakarttir. Ya da diğer bileşenler düşüktür.
Eğer NVIDIA'nın dediği gibi "GeForce RTX 5070 Ti 34.959 TL'den başlayan fiyatlarla" diye bir şey olsaydı durum farklı olurdu tabii ki. Ancak bu tarz fiyatlar yok şu anda. Ben 5070 Ti neden fazladan pahalı onu anlamıyorum. Mesela aynı durum RTX 5070 için biraz daha normal. NVIDIA RTX 5070 için "GeForce RTX 5070 25.649 TL'den başlayan fiyatlarla" diyor. 25-26k olmasa da en azından 28k bir fiyat bandında bulunabiliyor. Yani aradaki fark 2-3K. Ancak RTX 5070 NVIDIA'ya göre 35kdan başlıyor. Minimum 41-42K var. Yani en azından 38-39k olsa, rahatlıkla tercih edilebilirdi belki. Ancak şu an arada tutar dengesizliği var. Zaten 10k veriyoruz aradaki farka bir de ekstra Türkiye'deki satıcıların kârını da ödüyoruz. KDV + kargo vs saymazsak. Bir de ekstradan 3-4K satıcıların ekstradan kârını ödüyoruz. Stok sorunları da zaten ortada. Şu an çok stok sorunu olmasa da yine de bolluk olduğu söylenemez.
Ne dersiniz sizce RTX 5070 Super veya 5050 çıkması fiyatları nasıl etkiler? 5070 5070 Ti stoklarını nasıl etkiler? Eğer 5070 Super iyi tutmaz ise bu sefer herkes 5070 Ti modeline yönelir diye fiyatlar artar mi yoksa? Biraz piyasalar hakkında görüşlerinizi merak ediyorum, düşünceleriniz nelerdir?
1. sayfadaki sisteme bakın mesela 5070 Ti için PSU'dan kasa'dan kısılmış. Şimdi bütçenin 70 bin TL'ye düştüğünü düşünün. SSD'den, RAM'den ne varsa kısmanız gerekiyor. Elinizde kalır o bileşenler. Tamamen oyun odaklı sistem istiyorum deseydiniz ben size 7500F bile önerirdim.ben olsam 5070 Ti alırım diyen çok oldu.
Son düzenleme: